ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: συνελήφθη ο Ηγούμενος της Μονής  Φιλοθέου  Νικόδημος με …όπλο, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: συνελήφθη ο Ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου Νικόδημος με …όπλο, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες   ή είδηση οτι  συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ένας Μοναχός με όπλο .Και η είδηση έγινε ακόμη πιο δυσχερής όταν έγινε γνωστό  ότι ο Μοναχός αυτός ήταν ο Ηγούμενος της Μονής   Φιλοθέου του Αγίου Όρους π.Νικόδημος. 

Σύμφωνα την αστυνομία , κατά τον έλεγχο των αποσκευών του εν λόγω ιερομονάχου που αναχωρούσε από το Ηράκλειο , βρέθηκε ένα όπλο τύπου στυλό καθώς και τρεις σφαίρες.

Οι αστυνομικοί τον  οδήγησαν  στον Εισαγγελέα. Ο εν λόγω Ιερομόναχος , κατά πληροφορίες που έχουμε   δήλωσε  ότι το όπλο ήταν δώρο ενός  φίλου του Ρώσου ολιγάρχη που ζει στην Κρήτη και τον επισκέφθηκε. 

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν οι συλλήψεις να είναι δύο. Συνελήφθη δηλαδή εκτός του Ηγουμένου, ένας ακόμη  μοναχός ο οποίος ήταν  μαζί με τον Ηγούμενο και επέστρεφαν στο Άγιο Όρος.Προκειται  για τον Ρωσικής καταγωγής 20χρονο  μοναχό Μάρκελλο της Μονής Φιλοθέου. 

Η Ιερά Επιστασία είναι ανάστατη από την είδηση αυτή ενώ ενημερώθηκε αρμοδίως  ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Μαρτίνος. Επίσης για το θέμα έλαβε γνώση ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Αναμένονται εξελίξεις….