Τιμήθηκε ο Ιατρικός κόσμος της Χίου στην Πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου Χίου

Τιμήθηκε ο Ιατρικός κόσμος της Χίου στην Πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου Χίου

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το πρωί της Κυριακής ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Καστέλλου της Χίου- εστία του Μικρασιατικού ελληνισμού της Χίου. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Χίου Μάρκος αναφέρθηκε με μοναδικό τρόπο στον βίο της  Αγίας Παρασκευής  και επικαλέστηκε τη χάρη της στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Στο πλαίσιο των Βραβεύσεων που κάθε χρόνο κάνει η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων εφέτος τιμήθηκε  ο Ιατρικός  κόσμος της Χίου, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όλους τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους αφανείς ήρωες που εργάζονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας  που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν, εκ μέρους όλου του ιατρικού κόσμου, η Διοικήτρια του Σκυλιτσείου, Ελένη Κανταράκη και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Γιάννης Μανάρας στους οποίους απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Ένωσης Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας.

Καθότι και οι δυο για προσωπικούς λόγους δεν παραβρέθηκαν, τα βραβεία τους δόθηκαν στην Προϊσταμένη της Παθολογικής Κλινικής, Χρυσούλα Σταυροπούλου και στον ιατρό Καρδιολόγο, Στυλιανό Βεϊογλάνη αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Σωτήρης Τζούμας, αναφερόμενος στη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς ανέφερε ότι το σύμβολο της ορθοδοξίας και ρωμιοσύνης γίνεται σημείο πολιτικών σκοπιμοτήτων και καπηλείας, ενώ σημείωσε πως το πέρασμα των ετών για πρώτη φορά τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Παρασκευής από Μητροπολίτη της Χίου , στην προσφυγική περιοχή του Καστέλλου με τους ανθρώπους που τόσο πρόσφεραν στον τόπο.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια σε όλους τους φανερούς και αφανείς ήρωες του ιατρικού κόσμου ενώ προανήγγειλε πως το 2022, χρονιά στην οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα λειτουργήσει εκ νέου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καστέλλου- και μάλιστα κάτω στο λιμανάκι πρόλαβε να του πει ο Προέδρος της Ένωσης -ενώ θα τελεστεί μνημόσυνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν, τους πατεράδες και τις μανάδες των ενοριτών που «αποτελούν τις ρίζες στις οποίες στεκόμαστε», ανέφερε.