You are currently viewing Ο λαός έχει αισθητήριο και κριτήριο π. Νικάνωρ …

Ο λαός έχει αισθητήριο και κριτήριο π. Νικάνωρ …

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Κατ´αρχάς θέλω μα σας ευχαριστήσω για τις επιστολές και τα μηνύματα συμπαράστασης που μας στείλατε για την αγωγή που είχε το θράσος να καταθέσει εναντίον μας ο Αρχιμ. Νικάνωρ .
Περιμένουμε με χαρά την ευλογημένη εκείνη μέρα που θα οδηγηθούμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις αλήθειες που γράψαμε  για όλα εκείνα που συμβαίνουν στην Αδελφότητα της ΛΥΔΙΑΣ.
Ό,τι και αν μεθοδεύσουν  η αλήθεια θα λάμψει και θα βγουν στην επιφάνεια  και πράγματα για τα οποία εμείς δεν γράψαμε, για να μην κάνουμε κακό στην Εκκλησία μας.
Δώσαμε την ευκαιρία και στον π. Νικάνορα -ο οποίος  θέλησε να αναλάβει έναν ρόλο στον οποίο φάνηκε ότι  δεν μπορεί να ανταποκριθεί -αλλά και  στις δύο υποτακτικές του -οι οποίες νομίζουν ότι διοικούν το…μαγαζάκι που κληρονόμησαν απο τον πατέρα τους και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες- να συνέλθουν και να αποκαταστήσουν την ενότητα. Αλλ´αυτοί τον χαβά τους.
Ακόμη και την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σεβ. Σερρών για να γεφυρώσει το χάσμα την πολέμησαν και την μποϊκόταραν γιατί κατάλαβαν ότι θα αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο: να αλώσουν την Αδελφότητα και να εξοντώσουν τις γερόντισσες και τις νέες αδελφές που κατάλαβαν τα βρώμικα σχέδια της …παρέας.
Όμως η ώρα της νέμεσης πλησιάζει και πολύ σύντομα θα αναλάβει έκαστος τις ευθύνες του και θα πληρώσει το τίμημα που του αναλογεί!
Ένα πράγμα διέφυγε στον π. Νικάνορα και τις υποτακτικές του: η αλήθεια είναι πιο δυνατή από το ψέμα και το αισθητήριο του λαού μας είναι αλάνθαστο.
Σας παρουσιάζουμε  δειγματοληπτικά τέσσερις επιστολές που λάβαμε οι οποίες αποδεικνύουν την προθυμία σας να μας συμπαρασταθειτε . Σας ευχαριστούμε όλες και όλους! Ασφαλώς και σας χρειαζόμαστε ως μάρτυρες! Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το απόστημα να ανοίξει και η πληγή να καθαρίσει.  Ελπίζουμε στη χάρη του Θεού γιατί το άδικο ουκ ευλογείται!

🏑Ονοματεπώνυμο: Μαρίνα Καραπατάκη

Αξιότιμε κ. Τζούμα,
ανήκω στην ομάδα της Αδελφότητος ΛΥΔΙΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια διώκεται από τον π. Νικάνορα και τις περί αυτόν αδελφές. Σας ευχαριστούμε πολύ που αναδείξατε το πρόβλημά μας. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή όλοι αντιδράσαμε για το…ξεσκέπασμα που μας κάνατε. Όμως χειριστήκατε το θέμα με πολύ σεβασμό τόσο στην μνήμη και την προσφορά του π. Θεοφίλου στην Ορθοδοξία και την Ελλάδα, όσο και στο έργο των αδελφών-άμεσων συνεργατών του αειμνήστου Γέροντος. Τελικά οι πληγές που πυορροούν πρέπει να καθαρίζονται και να εκτίθενται στο φως. Και όλοι μας να κριθούμε από τον λαό του Θεού, ο οποίος, όπως φάνηκε και από τις επιστολές που δημοσιεύσατε, έχει αλάνθαστο κριτήριο.
Σας είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά σας αυτή προς την Αδελφότητά μας και νομίζω πως εκφράζω και την γνώμη πολλών άλλων αδελφών που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Μια αδελφή σας απεκάλεσε “άγγελο της Αδελφότητος”! Να ξέρετε πως οι προσευχές μας σας συνοδεύουν. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως αντίδωρο για την καταλυτική συμβολή σας στην εξέλιξη της υπόθεσής μας.
Συνεχίστε να υπηρετείτε με την δεινή γραφίδα σας την Εκκλησία, την καλή δημοσιογραφία, την αλήθεια, το δίκαιο. Ο αγώνας σας δεν πάει χαμένος.Εννοειται είμαι στην διάθεσή σας ως μάρτυρας υπερασπίσεως.
Με εκτίμηση
Μαρίνα Καραπατάκη

🏑Όνοματεπώνυμο
Αναστασία Παραστατίδου

Κύριε Τζούμα καλημέρα, 

θα ήθελα, να μιλήσουμε δια τηλεφώνου για την υπόθεση της Αγίας Λυδίας. Είμαι μέλος της αδελφότητας και λόγω υποχρεώσεων μένω στην Φλώρινα. Έχω νομίζω σημαντικές πληροφορίες για το θέμα και αν το κρίνετε όντως καλό, θα έρθω και ως μάρτυρας στην δίκη σας.
Με τιμή 
Αναστασία Παραστατίδου

🏑Όνοματεπώνυμο/
Σοφοκλής Καρολίδης

Δούλευα στην Αδελφότητα για 7 χρόνια. Είμαι γνώστης πολλών πραγμάτων. Εφυγα γιατί δεν άντεξα άλλο. Συγχαρητήρια για όσα γράφεις. Είσαι εγκυροτατος στις πληροφορίες σου. Μαζί με φίλο μου Αθανάσιο Χασιωτη ερχόμαστε μάρτυρες. Εκείνος έχει αδερφή εκεί μέσα.
Επικοινωνήστε μαζί μου για οτιδήποτε
Τηλ.————
Με τιμή 

Σοφοκλής Καρολίδης 
🏑Όνοματεπώνυμο:
Καίτη Ξανθοπούλου
Αγαπητέ κύριε Τζούμα καλησπέρα σας,
Ενημερωθήκαμε για την αγωγή που σας έκανε ο πατέρας Νικάνωρας και ομολογώ ότι κατεπλάγην .
Από πότε μπορεί κάποιος να σταματήσει ένα δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά του και μάλιστα όταν αυτή γίνεται για λόγους προστασίας ανθρωπίνων υπάρξεων;
Και το χειρότερο είναι ότι υποτιμάει την νοημοσύνη των πιστών και οπαδών της Αδελφότητος Αγίας Λυδίας. Ρίχνει ευθύνη σε εσάς διότι νομίζει ότι εσείς μας χειραγωγείτε.
Αν είναι δυνατόν!
Όλοι ξέραμε ότι ο μακαριστός πατέρας Θεόφιλος προόριζε για διάδοχο του τον πάτερ Ισαάκ όσον αφορά την εξομολόγηση.
Και μάλιστα την περίοδο που ήταν άρρωστος μας είχε παραπέμψει ο ίδιος εάν χρειαστεί να πάμε στον πατέρα Ισαάκ.
Παρότι αργήσαμε πολύ να μάθουμε τι συμβαίνει στην αδελφότητα – γιατί πέρασαν κάποια χρόνια λόγω της υπομονής των μεγάλων αδερφών – εδώ και ένα χρόνο βράζει όλη η Θεσσαλονίκη . Τουλάχιστον εγώ ξέρω για τους Θεσσαλονικείς και από ότι μαθαίνω το ίδιο ισχύει και σε άλλες πόλεις διότι όλος ο κόσμος αγαπάει τις αδερφές.
Κατά τον εκκλησιασμό μας βλέπαμε δυσάρεστες σκηνές, με τις μεγαλύτερες αδελφές να έχουν κατεβασμένα τα κεφάλια και οι νεότερες να τις φέρονται περιφρονητικά.
Όλοι εμείς απευθυνθήκαμε σε εσάς που στηρίζετε την αδελφότητα διότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να μας ακούσει από τις προεστόσες .
Και φυσικά γράψαμε για να επέλθει ειρήνη στις αδερφές ,να γίνουν όπως τις γνώρισα πριν 30 χρόνια.
Λυπάμαι βαθύτατα για την Αναστασία διότι ήταν μία από τις ΠΟΛΥ αγαπημένες μου αδερφές. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το πλάσμα που εγώ γνώρισα με τόσο καλοσύνη , έχει μετατραπεί σε μία σκληρή καρδιά . Προσεύχομαι ιδιαιτέρως για αυτήν και θέλω να ανακουφιστεί πρώτα η δική της η ψυχούλα και μετά όλων των άλλων. Θέλω να της θυμίσω ότι μαζί κλαίγαμε έξω από την εντατική που βρισκόταν ο μακαριστός γέροντας Θεόφιλος.
Ας αγκαλιάσει ξανά τις αδερφές που στήριξαν όλο αυτό το μεγαλείο που τώρα αυτή διευθύνει.
Όλοι οι τρίτοι παράγοντες που μπαίνουνε στην αδελφότητα , δεν χωράνε. Μπαίνουν μόνο για συμφέρον και ίσως για προβολή λόγω του τηλεοπτικού σταθμού? Ας πετάξουν από μέσα τα αγκάθια και με φόβο Θεού να πορευτούν ενωμένες και δυνατές, όπως τις ήθελε και ο μακαριστός γέροντας Θεόφιλος.
Ας ανακουφιστεί επιτέλους η ψυχούλα του, γιατί είμαι σίγουρη ότι τώρα θλίβεται μ αυτά που συμβαίνουν μεταξύ των παιδιών του.
Με εκτίμηση,
Καίτη  Ξανθοπούλου