Τον Όσιο Παίσιο   τον Αγιορείτη εόρτασαν στο ορεινό Μαυρόπουλο Διρφύων.

Τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη εόρτασαν στο ορεινό Μαυρόπουλο Διρφύων.

Με την συμμετοχή των ευλαβών και φιλέορτων πιστών  οι οποίοι με  κατάνυξη και σεβασμό εόρτασαν την   μνήμη του Ὁσίου καί Θεοφόρου πατρός ἡμων Παϊσίου τοῦ Αγιορείτου με επίκεντρο της  ἑορτής στο ιερό παρεκκλήσιό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου το οποίο ευρίσκεται μέσα στην φύση του θεού και των τρεχούμενων νερών στο ορεινό χωρίο του Μαυρόπουλου του Δ.Δ Μίστρου Διρφύων το οποίο και ανηγέρθη με δαπάνες του ευσεβούς ενορίτου κ. Παναγιώτου Μπέσκου και πολλων  ευλαβών κατοίκων του Μαυρόπουλου  προς δόξα και αίνο στον θεό και στον λαοφιλή νεοκαταγέντα Όσιο Παϊσιο ο οποίος  κοσμεί με την οσιακή του μορφή  τις διδαχές και με την χάρη του στο αγιολόγιο της αγίας ημών εκκλησίας. 

Την παραμονή 11 Ιουλίου 2020 στόν αύλειο χώρο του  ιερού παρεκλησίου τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός της μνήμης του Οσίου τον οποίον ετέλεσαν οι Πρεσβυτέροι Βασίλειος Μπισμπιρούλας εφημέριος ενορίας Πούρνου Διρφύων και Δημήτριος Κορόζης εφημέριος ενορίας Μίστρου Διρφύων καθώς και την συμμετοχή των πιστών.

Ανήμερα την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 ετελέσθηκε η Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο παρεκλήσι απο τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Κορόζη  εφημέριο ενορίας Μίστρου Διρφύων με την συμμετοχή των  ιεροψαλτών και των  πιστών που τίμησαν εορτή συνηγμένοι στην Θεία Ευχαριστία με την χάρη του Οσίου Παϊσίου μεταξυ εκ των οποίων του Αντιδημάρχου κ. Δημήτριου Γιαννούτσου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μίστρου κ. Ηρακλή Τσώκου οι οποίοι μερίμνησαν για την ευπρέπια του περιβάλοντος χώρου της εκκλησίας για την εορτή του Οσίου Παϊσίου.

Μετά  το πέρας της  Θείας Λειτουργίας ο π. Δημήτριος ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν την χάρη του Οσίου Παϊσίου και τέλος ακολούθησε η διανομή ευλογημένου φαγητού χορηγία των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Φωτογραφίες Αλέξανδρος Γραμματικός Δημήτριος Πετρογιάννης.