π.Φανούριος Παππάς από Άγιο Νικόλαο Τορόντο: «Συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας- Δεν θα κοινωνήσει κανείς μέχρι νεωτέρας»

π.Φανούριος Παππάς από Άγιο Νικόλαο Τορόντο: «Συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας- Δεν θα κοινωνήσει κανείς μέχρι νεωτέρας»

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τορόντο, ο π. Φανούριος Παππάς, με φανερή συναισθηματική φόρτιση ενημέρωσε τους πιστούς ότι δεν θα τους κοινωνήσει.

“Αδελφοί μου, σήμερα, έχω μεγάλη θλίψη. Χθες το βράδυ, μας είπαν από την Αρχιεπισκοπή ότι η πόλη του Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία και φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας” – δήλωσε με απογοήτευση ο π. Φανούριος.

Στη συνέχεια ο π. Φανούριος τόνισε: “Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απογοήτευσή και τη λύπη μου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κανένα κήρυγμα, διότι πιστεύω πως δεν μπορώ να μιλήσω για την πίστη και τον Χριστό.”

“Νιώθω, πως αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να ζητήσω από τον Θεό να μας συγχωρήσει, να συγχωρήσει τη μικρή μας πίστη, να συγχωρήσει την αδυναμία μας, να μας συγχωρήσει επειδή δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε τη μεγάλη ευλογία της Ορθόδοξης πίστης” – τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Φανούριος.

Κλείνοντας ο π. Φανούριος, φανερά συγκινημένος τόνισε: “Δυστυχώς σήμερα δεν θα κοινωνήσει κανένας, μέχρι ωσότου έχουμε νεότερες πληροφορίες”.

Η δραματική αυτή ανακοίνωση  του π.Φανουρίου προς τους πιστούς ήταν αποτέλεσμα της νέας εντολής που έλαβε η Αρχιεπισκοπή Καναδά από το Υπουργείο Υγείας του Οντάριο το οποίο ζητά όσον αφορά τις θρησκευτικές τελετές την “αναστολή δραστηριοτήτων που αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου της κοινής χρήσης πολλών υλικών και αντικειμένων”.

Στις ειδικές εντολές του Υπουργείου για κοινή χρήση υπάρχει και το σάλιο, το οποίο έχει άμεση σχέση  με την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Αυτή είναι η αιτία που ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ανέβαλε πάλι τις χειροτονίες των τριών νέων βοηθών Επισκόπων οι οποίοι εξελέγησαν και περιμένουν υπομονετικά να ολοκληρώσουν την χαρά που έλαβαν από την Εκκλησία μας! Ήδη για το λόγο αυτό άρχισαν οι αντιδράσεις!