Κερκύρας Νεκτάριος: Παιδεία Κυρίου και ανδρείο φρόνημα μας χρειάζονται

Κερκύρας Νεκτάριος: Παιδεία Κυρίου και ανδρείο φρόνημα μας χρειάζονται

Στον εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Χρυσηΐδος στα προάστια της Κέρκυρας χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στους πιστούς  τόνισε ότι στο πρόσωπο της Αγίας Κυριακής το ασθενές της ανθρωπίνης φύσεως έγινε ισχυρό, χάρις στην δύναμη της πίστεως στον Χριστό. Η αγία δεν νικήθηκε από τους διώκτες της αλήθειας του Ευαγγελίου, διότι γνώριζε πως ο Χριστός είναι σημείον αντιλεγόμενο για τον κόσμο και για την ίδια κείται εις ανάστασιν και όχι εις πτώσιν. Βοηθήθηκε στην πίστη της διότι μεγάλωσε από ευσεβείς γονείς. Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή και ήταν παιδί του Κυρίου που έδωσε την χάρη και την ευλογία στους γονείς της να την γεννήσουν.

Σήμερα υπάρχει η αντιδιαστολή ανάμεσα στους γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και στους γονείς που προκρίνουν τα υλικά στοιχεία της ανατροφής και της γνώσεως. Ακόμη και η γνώση όμως σήμερα δεν έχει νόημα, αν ο άνθρωπος δεν συμβιβαστεί με το κατεστημένο της εποχής. Γι’ αυτό και χρειάζεται να επαναπροκρίνουμε την παιδεία του Κυρίου, ότι εντός ημών εστί ο Θεός, για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με στηρίγματα πνευματικά.

Το ανδρείο φρόνημα της Αγίας Κυριακής είναι παράδειγμα και για μας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μας. Να θυμόμαστε ότι ο Χριστός είναι το παράδειγμά μας. Και το ανδρείο φρόνημα φαίνεται διά της ταπεινώσεως και διά της πίστεως στην ανάσταση του Κυρίου.

Καμία δύναμη του σύγχρονου κόσμου δεν μπορεί να νικήσει την δύναμη της πίστεως στον Χριστό και την έκφραση της αγάπης μας σ’ Εκείνον.

Στο τέλος του εσπερινού ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Νικόλαο Σημαντήρη.