Στην Βαλύρα Μεσσηνίας την Κυριακή ο Ιερώνυμος- Ταξίδι με συμβολικό χαρακτήρα
Ѕ͔ŋǭ-ϠQ׉ŐɓʏЏӠɅљ͕̏Ӡ󥠠Ǭ屟䡠쥠蝬ᠫХ񟠴ﵠʡ�鳬⦆ɤ񽳥�頋婴ﵱ㟡򠴹�屾�󵷡󴧱߹� Ӵ砶� q�鳪ﰯ򠉥񹭵쯲 בǓԏӠ̐ύǓ/EUROKINISSI

Στην Βαλύρα Μεσσηνίας την Κυριακή ο Ιερώνυμος- Ταξίδι με συμβολικό χαρακτήρα

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Βαλύρα αναμένεται να βρεθεί αύριο Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Αφορμή για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου αποτελεί το 40θήμερο μνημόσυνο του Θεόδωρου Σπηλιώτη, κατά σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα φθάσει νωρίς το πρωί στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα παραστεί συμπροσευχόμενος στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα προεξάρχει του Μνημοσύνου.

Η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου δεν είναι τυχαία.Αντιθέτως θεωρείται άκρως συμβολική. Έρχεται σε μία εποχή που αναζητά συμμαχίες στα μεγάλα και ηγετικά κεφάλαια της Ιεραρχίας, προκειμένου να χαράξει μια νέα στρατηγική στη διοίκηση της Εκκλησίας για την επόμενη μέρα, χωρίς διαφωνίες και έριδες στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.

Και ο Σεβ. Σπάρτης παρά την μονήρη πορεία που ακολούθησε μετά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2008,στις οποίες συμμετείχε ως υποψήφιος και μάλιστα με αξιώσεις- παρά τον αισχρό πόλεμο που του έγινε από Ιεράρχες με έλλειμα ήθους και κακή συμπεριφορά- δεν έπαψε να χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού του συνόλου της Ιεραρχίας. Εξάλλου ο Σεβ. Σπάρτης παρά τον διακριτικό Και ήπιο χαρακτήρα του ξέρει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται πάντα ενωτικά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται και ακούγεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ότι δηλαδή σε περίπτωση που μπλοκάρουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, η Ιεραρχία θα απευθυνθεί στον Σεβ. Σπάρτης κ. Ευστάθιο, προκειμένου να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος ως μεταβατική λύση, αφού ενώνει τα διεστώτα εντός της Ιεραρχίας αλλά και η υγεία του του επιτρέπει να προσφέρει πολλά ακόμη στην Εκκλησία μας.