ΛΥΔΙΑΣ το ανάγνωσμα: Όγδοο μέρος- Επιστολές

ΛΥΔΙΑΣ το ανάγνωσμα: Όγδοο μέρος- Επιστολές

Έδωσα μια υπόσχεση εξ αρχής που άρχισα να γράφω για τα τεκταινόμενα στην Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ: ότι θα βάλω στο μαχαίρι μέχρι εκεί που πονά και  όχι έως το  κόκκαλο που λένε, γιατί δεν ανήκω στο είδος των ανθρώπων που θέλει να βλέπει τους άλλους να ρεζιλεύονται.
Εγώ ήθελα   να δώσω την ευκαιρία στους υπαίτιους του κακού να επανορθώσουν και να επανέλθει η ηρεμία και η γαλήνη στην Αδελφότητα.
Η συνάντηση  που προκάλεσε ο Σεβ. Σερρών και Νιγρίτης ως πνευματικός πατέρας της Αδελφότητας έδωσε αυτή την ελπίδα με τη συνάντηση που προκάλεσε στο γραφείο του. Θα συναντηθούν όλες οι πλευρές για να θέσουν όλα τα θέματα επί τάπητος και να ληφθούν γενναίες  ποφάσεις οι οποίες θα βγάλουν την Αδελφότητα από το αδιέξοδο.
Ο Σεβ. Σερρών ελπίζουμε να εξαντλήσει
όλες τις δυνάμεις του και τα επιχειρήματα που έχει και να κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο εγωισμός. Να συνενώσει την Αδελφότητα.
Και μετά να πάει να λειτουργήσει στην Αγία Λυδία  για όλες τις Αδελφές χωρίς αποκλεισμούς.
Μόνο τότε θα πούμε το δόξα τω Θεώ. Και θα αγαλλιάσει και  η ψυχούλα του Γέροντα Θεοφίλου αλλά και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου που ήταν άνθρωπος της αγάπης και της ενότητας και το παιδί του βαδίζει στα χνάρια του.
Αν δεν συμβεί αυτό τότε πολύ φοβάμαι ότι τα δεινά που περάσαμε μέχρι τώρα  θα γίνουν οδύνες! Ό μη γένοιτο!

Σ.Μ.ΤΖ.
Ονοματεπώνυμο : Ιωάννης Κ. Ανδρεαδάκης

Χαρήκαμε πολύ με το σημερινό σας κείμενο για την πρωτοβουλία του Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγου να λύσει το θέμα της Αδελφότητας ΛΥΔΙΑΣ.
Μακάρι να βγεί σε καλό.
Είναι κρίμα να λέγονται και να ακούγονται όλα αυτά που μέχρι τώρα γίνονται στην Αδελφότητα εξαιτίας των κακόβουλων ενεργειών ορισμένων Αδελφών  που θέλουν μα ελέγξουν τα πάντα και να επιβληθούν στις υπόλοιπες Αδελφές που  σήκωσαν  όλο  το βάρος για να είναι σήμερα η ΛΥΔΙΑ αυτό που είναι.
Συγχαρητήρια κ. Τζούμα για το θάρρος σας και την επιμονή σας. Ο Θεός θα σας ανταποδώσει το καλό που κάνετε.
Είμαστε μαζί σας. Και αν πάνε να ακυρώσουν τις εκλογές να το γράψετε εγκαίρως για να κινητοποιηθούμε. Δεν πρέπει να τους αφήσετε να περάσουν τα σχέδια τους.
Το άδικον ουκ ευλογείται!
Με τιμή
Ι. Κ. Ανδρεαδάκης

Όνοματεπώνυμο
ΕΛΕΝΗ ΣΙΤΑΡΑ

Καλησπέρα σας κύριε Τζούμα .
Εκ βάθους καρδιάς σας ευχαριστούμε και εμείς με την σειρά μας για τον αγώνα που δίνεται για την αδελφότητα της Αγίας Λυδίας.Εχθές έστειλα ένα email στον Δεσπότη των Σερρών και θα ήθελα να ενημερώσω και εσάς παρακολουθώντας τον αγώνα και την ψυχή που έχετε καταθέσει για αυτό το θέμα
Σεβασμιότατε
Προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο σύζυγός μου και εγώ τι ακριβώς συμβαίνει στην αδελφότητα της μονής της Αγίας Λυδίας στον Λαγκαδά .
Είμαστε Ελληνοαμερικανοί πολίτες που ζούμε μεταξύ Αριζόνας και Θεσσαλονίκης, πνευματικοπαίδια του μακαριστού Εφραίμ της Αριζόνας του Φιλοθείτη
Γεννημένη η ιδία στην Θεσσαλονίκη από γονείς ευσεβείς οι οποίοι είχαν άριστες σχέσεις με τον μακαριστό Αρχ Θεόφιλο γνωρίζαμε όλοι μας τα της μονής και τον αγώνα του σχετικά με την υλοποίηση του οράματός του ,κάτι αντίστοιχο με τον αγώνα του γέροντα Εφραίμ στην Αμερική.
Στο τελευταίο μας ταξίδι στην Αριζόνα πριν τον κορωναιό δυστυχώς μεταξύ της Ορθόδοξης κοινότητας ακούσαμε διάφορα σχόλια αρνητικά για τον χειρισμό της αδελφότητας και δη των κυρίων που έδωσαν την ψυχή τους σ’αυτό το έργο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους
Γνωρίζοντας τον προσωπικό αγώνα που δίνετε για να ισορροπήσει η κατάσταση της μονής ,θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε και εμείς και τα αδέρφια μας από την Αμερική να σταματήσετε αυτόν τον κατήφορο γιατί είναι κρίμα να για όλους μας και κυρίως για τα άτομα που έχουν δώσει την ψυχή τους στον αγώνα να γίνει ξακουστή και τόσο Θεάρεστη η ευλογημένη Μονή της Αγίας Λυδίας .
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας
Ευλογείτε
Σιταρά Ελένη
Καλή δύναμη ο Θεός μαζί σας
Με απέραντη εκτίμηση
Ευχαριστώ πολύ

Ονοματεπώνυμο: Βασίλειος Κουκουλεκίδης

Κύριε Τζούμα
Σας παρακολουθώ από τον Ιανουάριο για τον αγώνα που δίνετε για να επανέλθει  η γαλήνη και η παλαιά καλή εποχή στην Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ. Ήταν μια σημαντική Αδελφότητα η οποία πρόσφερε πολλά στον περιοχή.
Και μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο πολλά αρκεί όλες οι αδελφές να ξαναδώσουν τα χέρια και να ομονοήσουν.
Δεν είναι ακατόρθωτο.
Είμεθα άνθρωποι και όχι απλά όντα.  Και ανήκουμε  στην πιο σωστή και δίκαιη πίστη που υπάρχει στον πλανήτη μας, στην πίστη της αγάπης και της καλοσύνης.
Θέληση να έχουμε . Και όλα μπορούν να ξαναγίνουν όπως ήταν. Αρκεί να μην κυριαρχούν οι εγωισμοί!
Τα τελευταία νέα που μας δώσατε ήταν όντως καλά νέα  και θα γίνουν καλύτερα αν βγει «λευκός καπνός» απο το Επισκοπείο του Σεβ. Σερρών. Σας παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε! Να γράψετε όλη την αλήθεια!
Με τιμή
Βασίλειος Κουκουλεκίδης