You are currently viewing ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΤΑΧΑΟΥ;    ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΥΔΙΑ…ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΤΑΧΑΟΥ; ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΛΥΔΙΑ…ΜΕΡΟΣ ΕΒΔΟΜΟ

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Δεν πρόλαβε να αναρτηθεί το νέο κείμενο στην ιστοσελίδα μας,  το οποίο αναφέρεται και πάλι στις περιπέτειες των Αδελφών της ΛΥΔΙΑΣ και τα όσα υπομένουν από την ηγετική ομάδα η οποία δεν λογαριάζει κανέναν και σπεύσατε να δηλώσετε το παρών.
Μάλιστα τα όσα αναφέρονται  στην αρχιτεκτόνισα του διχασμού και του χάους που επικρατεί,  στην περιώνυμη Αναστασία Πεχλιβάνη που κινεί  τα νήματα της Αδελφότητας , τα υποδεχθήκατε με μοναδικό τρόπο  και  δηλώσατε όχι μόνο  την συμπαράσταση σας αλλά και την πρόθεση σας  να καταθέσετε την προσωπική μαρτυρία σας. Πήραμε περισσότερες επιστολές από όσες δημοσιεύουμε και τούτο διότι κάποιες εξ αυτών είναι αρκετά προσωπικές ( εννοώ υβριστικές προς την κ. Αναστασία Πεχλιβάνη). Μία επιστολή μάλιστα ενώ είναι  αρκετά αποκαλυπτική για τη δράση της εν λόγω …αφιερωμένης, είναι ανώνυμη και ως εκ τούτου μου στερεί τη χαρά να την δημοσιεύσω και να την …τσουρουφλίσω κατά το δη λεγόμενο, έστω και δημοσιογραφικά.
Έχω ως αρχή μου να μη δημοσιεύσω κείμενο  το οποίο δεν υπογράφεται απο τον αποστολέα του, όσο αποκαλυπτικό και αν είναι, όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί θεωρώ ότι αυτό απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία.
Πάντως σας ενθαρρύνω όλους όσους με διαβάζετε να γράψετε και να ξεμπροστιάσετε τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνιστούν στις αθλιότητες που γίνονται μέσα στην Αδελφότητα. Μη φοβάστε τις μηνύσεις. Ο,τι και αν κάνουν  αυτά που θα παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης από την πλευρά μας θα είναι τόσο αποκαλυπτικά που θα πέσουν οι μάσκες και τα προσωπεία. Και το χειρότερο είναι ότι θα βρεθούν πολλοί μπλεγμένοι, περισσότεροι από αυτούς που πρωταγωνιστούν. Και δυστυχώς είναι
μεταξύ αυτών  και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.
Η υποκρισία στους κόλπους της Εκκλησίας  και στους λεγόμενους θρησκευτικούς κύκλους πρέπει να λήξει. Τα μειλίχια χαμόγελα και οι ταπεινοσχημίες είναι φαρισαϊσμός που πρέπει να εκλείψει. Τα ναι μεν αλλά είναι τακτικισμός για να κερδίζουν  χρόνο και να κάνουν τις βρωμιές τους! 
Η αλήθεια πρέπει να λάμψει και οι θρασείς “αλλαχόθεν” εκπρόσωποι τέτοιων έργων οφείλουν να συμμαζευτούν αλλιώς θα λογοδοτήσουν σύντομα στην Δικαιοσύνη.
Υποκείμενα που εκμεταλλεύονται το ήθος, την ηλικία και την ιδιότητα κάποιων αθώων  ψυχών πρέπει να ξεσκεπαστούν και να πληρώσουν.
Είναι ανήθικο να βασανίζονται ψυχές με οποιοδήποτε τρόπο που αφιέρωσαν την ζωή τους στον Χριστό και στην υπηρεσία του  συνανθρώπου.
Το άδικον ουκ ευλογείται. Το Νταχάου  που έχει δημιουργηθεί στην ΛΥΔΙΑ είναι μια μεγάλη ντροπή για τον ορθόδοξο κόσμο! Και δηλώνω στην μνήμη εκείνων που με γαλούχησαν ότι θα το ξεσκεπάσω με κάθε κόστος! Διαβάστε την επιστολή της κ. Μαρίας Εφραιμίδη αλλά και τις άλλες επιστολές και θα καταλάβετε πολλά! Κάτι πρέπει να γίνει! Εν έτει 2020 σε ένα σύγχρονο εκκλησιαστικό ίδρυμα να συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα δεν μας τιμά.
Σας παρουσιάζω μερικές από τις επιστολές που λάβαμε.
🔺Ονοματεπώνυμο: Εφραιμίδη Μαρία
Κύριε Τζούμα
Είμαι απο τους ανθρώπους που δεν ανακατεύομαι στα προβλήματα άλλων γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει αλλά στο θέμα της ΛΥΔΙΑΣ αισθάνομαι την ανάγκη να σας γράψω και να σας συγχαρώ για το τόλμημα σας.
 Η κατάσταση είναι τραγική. Υποτίθεται ότι αυτές οι γυναίκες πήγαν και αφιερώθηκαν στον Θεό μέσω της Αδελφότητας και το λιγότερο που περιμένω απ´αυτές εγώ ο απλός άνθρωπος που ζω στον έξω κόσμο, είναι ότι πρέπει να έχουν αγάπη. Κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Σας καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία από ενα επεισόδιο που το έζησα.
Κατά τον μήνα Φεβρουάριο (πριν μας κλείσει μέσα ο κορονοϊός) πήγα να εκκλησιαστώ στην ΑΓΙΑ  ΛΥΔΙΑ, όπως το έχω κάνει αρκετές φορές. Μετά την θεία λειτουργία, είδα   μία από τις μικρές αδελφές- τους … «γενίτσαρους» που γράψατε και σεις -να μιλά  με άσχημο τρόπο σε μια γερόντισσα αδελφή, χειρονομώντας μάλιστα αφού την τραβούσε  απο το ρούχο της. Όταν με είδε να πηγαίνω προς το σημείο όπου γινόταν το επεισόδιο και να της ζητήσω το λόγο που μιλά έτσι στην Γερόντισσα ,η μικρή αδελφη το έβαλε στα πόδια αφού προηγουμένως έφτυσε στο πρόσωπο την Γερόντισα.
Ανά πάσα στιγμή μπορώ να την αναγνωρίσω  αν την ξαναδώ.Η ηλικία της είναι περί τα 40-45 έτη. Η  ηλικιωμένη Αδελφή έμεινε στο σημείο που συνέβη το επεισόδιο. Έσπευσα να τη βοηθήσω γιατί έτρεμε. Την παρότρυνα να πάμε να το καταγγείλουμε αλλά με παρακάλεσε να μην πω τίποτα γιατί τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα για μένα μου είπε .
-« Θα με πετάξουν στο δρόμο κόρη μου και δεν έχω που να πάω». Αυτό μου είπε επί λέξη.
Όπως μου είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζει αυτό  και τέτοια επεισόδια τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει.
Δεν θα ξεχάσω τα δάκρυα που κυλούσαν στο πρόσωπο της καλής αυτής Γερόντισσας Αδελφής που θα μπορούσε να ήταν και μητέρα μου.
Αυτός είναι ο λόγος κε Τζούμα  που αποφάσισα σήμερα να καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία και λέγω και σε όλους όσους έχουν γίνει μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών να σας το γράψουν. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν αυτοί που δημιουργούν ένα τόσο άσχημο κλίμα που κάθε άλλο παρά σύμφωνο είναι  με τον λόγο της Εκκλησίας μας και του Ευαγγελίου.
Με τιμή
Μαρία Εφραιμίδη
🔺Όνοματεπώνυμο:
Χρήστος Μαρινόπουλος
Το μήνυμά σας
Αξιότιμε κ. Τζούμα
Συγχαρητήρια για την θαρραλέα και αποκαλυπτική ανοιχτή επιστολή προς την Αναστασία Πεχλιβάνη.
Χτυπήσατε στο σωστό σημείο με το καλύτετο βόλι!
Συνεχίστε το δημοσιογραφικό σας καθήκον με την ίδια παρρησία.
Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση
Χρήστος Μαρινόπουλος
Φοιτητής Τεχνολογίας Τροφίμων

 

🔺Ονοματεπώνυμο: Νικόλαος  Μιχαηλίδης
Κύριε Τζούμα 
Θερμά συγχαρητήρια για την αρθρογραφία σας για την Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ. Σήμερα χτυπήσατε το κέντρο του κακού! Η κυρία στην οποία αναφέρεστε είναι αυτή που δίχασε την Αδελφότητα γιατί θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων. Είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων των αδελφών. Από τα χρόνια που ζούσε ο Γέροντας π. Θεόφιλος  είχε διαφανεί ο κακός χαρακτήρας της αλλά τότε δεν μπορούσε να υλοποιήσει τα σχέδια της. Τώρα βρήκε την  συμπαράσταση που ήθελε  στον π. Νικάνορα που φαίνεται ότι είναι ίδιοι χαρακτήρες και έχουν τα ίδια σχέδιο εις βάρος των άλλων. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο κατευθύνει τα πράγματα αλλά το βέβαιο είναι ότι έχουν κοινό στόχο. Συνεχίστε να γράφετε και μη φοβάστε! 
Σε λίγο θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται πολλά. Να είστε έτοιμος για να ακούσετε  τα χειρότερα! Ντροπή πάντως, στους δύο Μητροπολίτες Σερρών Θεολόγο και Ελασσώνος Χαρίτωνα που τους καλύπτουν. Αν ανακαλύψετε πράγματα και γιαυτούς μην τα αποσιωπήσετε! Να τα γράψετε όλα και να τους ξεσκεπάσετε!  Ο λαός μας πρέπει να ξέρει! 
Με τιμή 
Νικόλαος Μιχαηλίδης
 
 
🔺Ονοματεπώνυμο:ΤΕΖΕΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 
Κύριε Τζούμα καλημέρα σας
Διαβάσαμε την ανάρτηση σχετικά με την αδελφότητα της Αγίας Λυδίας και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε κοντά σας με κάθε τρόπο στον αγώνα σας.
Μας συγκινεί και συγχρόνως μας παρηγορεί ,το ενδιαφέρον που δείχνετε για τις αδερφές της Αγίας Λυδίας . Αισθανόμαστε ότι με την υποστήριξη την δική σας δεν είναι μόνες οι ταλαιπωρημένες αδερφές μας και στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη.
Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα για να επέλθει η ομόνοια μεταξύ των αδερφών και αυτό μας θλίβει βαθύτατα.
Ας βρεθεί επιτέλους μια λύση μεταξύ τους, γιατί σκανδαλίζεται ο κόσμος.
Θαυμάζουμε το ήθος και το θάρρος της γραφής σας, που φανερώνουν άνθρωπο με φόβο Θεού και αγάπη προς τον μακαριστό γέροντα Θεόφιλο .
Συνεχίστε τον αγώνα σας και ο Θεός ευχόμαστε να βάλει το χέρι Του.
Τεζερη Κατερίνα
Συνυπογράφουν
Αρακά Αριστέα
Δανιηλίδου Άννα
Δημητριάδου  Λένα