Ο Μέγας Εσπερινός για τα ονομαστήρια του σεπτού Πατριάρχη μας στο Φανάρι

Ο Μέγας Εσπερινός για τα ονομαστήρια του σεπτού Πατριάρχη μας στο Φανάρι

Ο Μ. Εσπερινός για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Αξιόν Εστιν” και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Αύριο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης εορτάζει τα ονομαστήριά Του

***

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιουνίου, το απόγευμα, στον Π.Πατριαρχικό Ναό, στον Μ.Εσπερινό για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν Εστιν”, και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά Του.

Στο τέλος του Μ. Εσπερινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Διδασκάλου του Γένους Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου (1772 – 1851), του οποίου φέρει το όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών, ο Παναγιώτατος δεν θα εορτάσει, όπως κάθε χρόνο, τα ονομαστήριά Του. Αύριο, ημέρα της εορτής Του, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Great Vespers presided by His All-Holiness, our Ecumenical Patriarch on the occasion of the Synaxis of the Theotokos “Axion Estin,” and the Feast of the Holy Apostles Bartholomew and Barnabas, the Patronal Feast day of His All-Holiness.At the Venerable Patriarchal Church, Phanar

Posted by Ecumenical Patriarchate on Wednesday, June 10, 2020