Ο παράφρων Σουλτάνος ζητά να μετατρέψει ξανά την Αγιά Σοφιά σε τζαμί – Η κυβέρνηση της Ελλάδας γιατί σιωπά; Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάρει θέση;

Ο παράφρων Σουλτάνος ζητά να μετατρέψει ξανά την Αγιά Σοφιά σε τζαμί – Η κυβέρνηση της Ελλάδας γιατί σιωπά; Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάρει θέση;

Εντολή για αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου της  φέρεται πως έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο να μετατραπεί σε .

 

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «στην Αγία Σοφία μπορεί να διαβάζεται και προσευχή, μπορεί να διαβάζεται και το εδάφιο της κατάκτησης από το κοράνι».

«Στην Αγία Σοφία μπορεί να διαβάζεται και προσευχή, μπορεί να διαβάζεται και το εδάφιο της κατάκτησης από το κοράνι. Το έθνος μας θα πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτό. Η Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες. Όπως το Μπλε Τζαμί. Απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Κάντε μία έρευνα για την Αγία Σοφία, εξετάστε το και μιλάμε», φέρεται να ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, αν και επισήμανε ότι «δεν χρειάζονται βιασύνες, πρώτα να διερευνηθεί καλά το θέμα».

Επεσήμανε, ωστόσο, πως «δεν χρειάζονται βιασύνες, πρώτα να διερευνηθεί καλά το θέμα».

Σε δεύτερο άρθρο της η «Χουριέτ», το οποίο υπογράφει ο γνωστός για τις πηγές από το προεδρικό δημοσιογράφος, Αμπντουλκαντίρ Σελβί, επιβεβαιώνει ότι ο Ερντογάν προσεγγίζει «θερμά» τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

Σημειώνεται πως δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την στιγμή που ο Ερντογάν διοργάνωσε την προκλητική φιέστα έξω από την Αγία Σοφία ανήμερα της 567ης επετείου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκε τότε live η φιέστα που περιελάμβανε μουσική και τραγούδια. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε το τηλεοπτικό σόου που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας με ανάγνωση προσευχών εντός της Αγίας Σοφίας.

Σημειώνεται πως εκτός από την φιέστα, έξω από την Αγία Σοφία στήθηκε και ένα ομοίωμα του τείχους της Κωνσταντινούπολης, πάνω στο οποίο προβλήθηκε όλη η φιέστα με σύμμαχο την τεχνολογία.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr