ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της στην Εκκλησία -Εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν κληρικοί μετά από λιτανεία

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της στην Εκκλησία -Εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν κληρικοί μετά από λιτανεία

Εξηγήσεις στις τοπικές αστυνομικές αρχές κλήθηκαν να δώσουν κληρικοί που ηγήθηκε της χθεσινής λιτανευτικής πομπής στη πόλη Μπάρ του Μαυροβουνίου, με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Βλαντιμίρ. 

Χθες το βράδυ η αστυνομία κάλεσε τους κληρικούς να παρουσιαστούν σήμερα το πρωί στο τοπικό τμήμα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν θεωρώντας πως έτσι παραβίασαν τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν για τον περιορισμό του Covid-19.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, ο εισαγγελέας της περιοχής έκρινε πως δεν υπάρχει κάποια αξιόποινη πράξη και διέταξε να μην συνεχιστεί περαιτέρω έρευνα από την πλευρά της αστυνομίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι αστυνομικές αρχές του Μαυροβουνίου προβαίνουν  σε παρόμοιες ενέργειες, καθώς τον περασμένο μήνα ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και οκτώ ακόμη κληρικοί είχαν παραμείνει υπό κράτηση για 72 ώρες, με την αιτιολογία της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων και πάλι με αφορμή λιτανευτική πομπή. Μάλιστα η δίκη για την υπόθεση αυτή έχει οριστεί στις 19 Ιουνίου.