Τρομοκρατία στη ΛΥΔΙΑ: όλα υπό έλεγχο απο το διευθυντήριο!!

Τρομοκρατία στη ΛΥΔΙΑ: όλα υπό έλεγχο απο το διευθυντήριο!!

✔️Άγιε Σερρών αυτά τα γνωρίζετε ή πάλι σας παραμύθιασαν ο π.Νικάνωρ καινή παρέα του;

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Δοκιμάστηκα πολύ αν θα πρέπει να περάσω στο επόμενο στάδιο των αποκαλύψεων που αφορούν την Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ. Όμως έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν γεγονότα που δεν συνάδουν με τον ιερό χώρο της Αδελφότητας και τα οποία δεν γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος. Και πολύ φοβάμαι ότι δεν τα γνωρίζουν και πολλοί άλλοι που τώρα με τη στάση τους, την ανοχή τους  και την …υπογραφή τους καλύπτουν τα έργα και τα έκτροπα του π. Νικάνορα και των εξαπτερύγων του.
Δεν χωρά ο ανθρώπινος νους τον ειδεχθή τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τα εξαπτέρυγα αυτά  του π. Νικάνορα προς τις σεβαστές αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ  που δεν αποδέχονται τον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης της αδελφότητας και την παραχάραξη της ιστορίας της και των παρακαταθηκών που άφησε  ο Γέροντας Θεόφιλος.
Άκουσον, άκουσον! Κάθε Κυριακή  έχει απαγορευτεί δια ροπάλου σε κάποιες Αδελφές να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Λυδίας με το πρόσχημα του… κορονοϊού! Ευτυχώς που εμφανίστηκε και ο κορονοϊός για να δούμε την πίστη και τις προθέσεις ορισμένων!
Με το πρόσχημα αυτό  έχουν αποκόψει τις Αδελφές  από την επαφή με τους φίλους της Αδελφότητας και τους προσκυνητές.
Σε μια έκταση πάνω από 60 στρέμματα δεν θα μπορούσαν να διακτινιστούν κάτω από τα δέντρα, στα διάσπαρτα παγκάκια, μέσα στο φυσικό περιβάλλον; Θα υπάρξει κίνδυνος συνωστισμού αυτή την εποχή;
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει υστεροβουλία, αν λάβουμε υπ’ όψη  μας ότι υπάρχουν καταγγελίες εκκλησιαζομένων που τους απαγορεύθηκε να επισκεφτούν τις Αδελφές  στο κυρίως κτίριο, αφού εκείνες δεν κατεβαίνουν! Πλήρης αποκλεισμός!Πλήρης αποξένωση!Πλήρης καταπίεση τύπου Σοβιέτ.
Αλλά και πλήρης έλεγχος.
Επιπλέον στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροβάλτας βρίσκεται δικογραφία κατ’ εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα για διενέργεια προανάκρισης για τις εξής απίστευτα απάνθρωπες και ποινικά κολάσιμες  συμπεριφορές.
Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις οποίες είχε προβεί προ τετραμήνου περίπου το Σωματείο ΛΥΔΙΑ.Ήταν τότε που αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι των γεγονότων.
Τότε η υπό τον π. Νικάνορα ηγετική ομάδα που κινεί τα νήματα  επεχείρησε  να προσβάλει τις εκλογές δικαστικά ώστε να πάρει στα χέρια της την διαχείριση όλου του έργου και να εξοστρακίσει τις παλαιές Αδελφές και όσες μπαίνουν εμπόδιο στην ταφόπετρα που θέλουν να βάλουν στην ιστορία της Αδελφότητας και στη μνήμη του Γέροντα.
Έτσι βρέθηκε η μέχρι τότε Πρόεδρος (ένα πανθομολογουμένως  σεβαστό πρόσωπο, απο τις πρώτες συνεργάτιδες του Γέροντος  Θεοφίλου) να εγκαλείται για παράνομη προσφυγή στις κάλπες.
Με την υπ΄ αριθμ. 1091/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε η σχετική αίτηση και οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά με αποτέλεσμα να εκλεγούν εκ νέου τα παλαιά- ιδρυτικά  μέλη της Αδελφότητας.
Και εδώ αποκαλύπτονται οι πραγματικές επιθυμίες και τα δόλια σχέδια  του π. Νικάνορα και των εξαπτερύγων  που τον περιβάλλουν.
Κατά την επιστροφή , των παλαιών μελών από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και ενώ κατευθύνονταν προς τις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας στην Ασπροβάλτα, σύμφωνα με την σχετική μήνυση που κατατέθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, η άτυπη υπεύθυνη της Αδελφότητας τηλεφώνησε στην Πρόεδρο και της είπε με το γνωστό Σταλινικό ύφος:
– «Η πόρτα ειναι κλειδωμένη, δεν θα ανοίξει, φύγε κι εσύ και η συμμορία σου και αύριο θα σου στείλω τα πράγματά σου»!!!
Θαυμάστε χριστιανική ανατροφή μιας αφιερωμένης στον Θεό και στο κοινό καλό,υποτίθεται γυναίκας προς
μία γερόντισσα που εργάστηκε πραγματικά και σε δύσκολα χρόνια  για να υπάρχει σήμερα η Αδελφότητα.
Και αυτό το…είδος αφιερωμένης θέλει να μας πείσει πως είναι κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία μας και έχει αγάπη!
Ούτε οι χειρότεροι  αγύρτες δεν θα μιλούσαν και δεν θα φέρονταν  έτσι.
Αφέθηκαν, λοιπόν, τρεις γυναίκες μεγάλης ηλικίας, μέσα στον χειμώνα, κυριολεκτικά στον δρόμο! Η Πρόεδρος και οι Αδελφές  που την συνόδευαν κατέθεσαν μήνυση και με την συνοδεία περιπολικού οχήματος μπόρεσαν εν τέλει μετά απο αρκετές ώρες ταλαιπωρίας να εισέλθουν απο πλαϊνή πόρτα στον χώρο της Αδελφότητας, όπου διαμένουν πάνω απο  50 χρόνια.Αυτά τα ξέρετε Σεβ. Σερρών; Ή είναι παράλληλες απώλειες; Και σας το επισημαίνω αυτό διότι γνωρίζω τον σεβασμό και την αγάπη που έχετε προς το γήρας!
Και το γεγονός αυτό αποτελεί  μια ακόμη παράμετρο της όλης τραγικής εξέλιξης στην ιστορική Αδελφότητα, που έχει πάρει, ευτυχώς, τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Και όταν γίνει το δικαστήριο θα είμαστε όλοι εκεί και θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί ο ρόλος όλων αυτών και πολλά
άλλα που δεν είναι ευρέως γνωστά.
Δυστυχώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ.Θεολόγος εξακολουθεί να σιωπά και να μην απομακρύνει τον προκλητικό αρχιμανδρίτη από την περιφέρειά του.Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί
να συμβαίνει! Αργά ή γρήγορα θα γίνει γνωστό και τότε θα πούμε περισσότερα.

Πάντως δεν είναι καθόλου απίθανο οι συνέπειες των ποινικά ελεγκτέων συμπεριφορών τόσο του Νικάνορα όσο και της παρέας του να ειναι τόσο σημαντικές, που θα αγγίξουν τελικά και τον ίδιο τον Μητροπολίτη που τις ανέχεται.
Εμείς τον προετοιμάσαμε! Αλλά εκείνος ήθελε τον ρόλο τουν Πόντιου Πιλάτου! Όμως ιστορικά  το τίμημα των λογής  Πιλάτων της ζωής,  ήταν πάντα μεγαλύτερο  από εκείνο της Σταύρωσης!