ΛΥΔΙΑΣ το ανάγνωσμα (Έκτο μέρος)

ΛΥΔΙΑΣ το ανάγνωσμα (Έκτο μέρος)

Η Ιερά Μονή Σπαρμού

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Στο τελευταίο μου άρθρο που είχατε την τιμητική σας, Άγιε Καθηγούμενε π. Νικάνωρ, λόγω της αμετροέπειας που επιδείξατε στο κήρυγμά σας την παραμονή της εορτής της Αγίας Λυδίας, είχα τελειώσει με την εξής πρόταση: «Ο λαός του Θεού έχει ήδη εκφράσει παντοιοτρόπως την δυσαρέσκειά του και η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί».

Και φωνή λαού, οργή Θεού, Άγιε Καθηγούμενε! Το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έχει κατακλυστεί από επιστολές-καταπέλτες, άκρως αποκαλυπτικές- μερικές εκ των οποίων δημοσιεύσαμε και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε- και τα τηλεφωνήματα είναι καταιγιστικά για τα «έργα και ημέρες» της υμετέρας  πανοσιολογιότητος, στην Ασπροβάλτα, στους Αμπελοκήπους, στον Σπαρμό, στις εκδρομές, στις γιορτές, στα οδοιπορικά…! Επώνυμοι και ανώνυμοι, του εκκλησιαστικού χώρου και μη,δικαστικοί λειτουργοί,ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και απλοί σκανδαλιζόμενοι πιστοί, μας συγχαίρουν και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να επέλθει η ενότητα και η ειρήνη στην αγαπητή σε όλους Αδελφότητα.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω άγιε καθηγούμενε αυτό που γνωρίζετε από πρώτο χέρι και σείς:  αναλάβατε ως πνευματικός στην ΛΥΔΙΑ με αρκετά επιλήψιμο τρόπο. Και οτι κανείς και ποτέ δεν σας εξουσιοδότησε να μετέχετε στην διοίκηση της Αδελφότητας και να κατευθύνετε ομού με τις δυο θεραπαινίδες σας( αυτές τις δύο που θέλουν να καταργήσουν τις υπόλοιπες) τις δραστηριότητες του πνευματικού κολοσσού που λέγεται ΛΥΔΙΑ.

Γι’ αυτό και περίμενα, για λόγους ευθιξίας τουλάχιστον, να μην αργήσετε να πράξετε το δέον. Αλλά δεν το πράξατε μέχρι στιγμής.
Ωστόσο, σας βλέπω ανήσυχο άγιε καθηγούμενε… Γιαυτό μην αργείτε!

Κάμετε επιτέλους μια γενναία πράξη. Αφήστε τα Κερδύλλια όρη, ανέλθετε στον Όλυμπο και κλάψετε για την διάσπαση της ΛΥΔΙΑΣ που επιφέρατε, για τις αδελφές που τυραννήσατε, για τον νου των ψυχών που διαστρέψατε, για τον σκανδαλισμό των πιστών που προκαλέσατε,… για την λανθάνουσα πορεία που τραβήξατε! Γιατί αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός σας! Ένα λιθαράκι δεν βάλατε σε αυτή την οικοδομή! Μόνο γκρεμίσατε και σκανδαλίσατε.
Άγιε Καθηγούμενε, η ως τώρα δημοσιογραφική μου πολιτεία και πορεία έχει δείξει ότι αγωνίζομαι για την αλήθεια και δεν φοβάμαι να θέσω «τον δάκτυλό μου είς τον τύπον των ήλων». Και όταν στοχοποιήσω κάτι που θεωρώ ότι είναι σαθρό δεν κάνω πίσω μέχρι να το ξεσκεπάσω. Φτάνω μέχρι το τέλος.
Ο πιστός λαός και ιδιαιτέρως το Χριστεπώνυμο πλήρωμα  της Μακεδονίας , δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση!Δεν σας αντέχει άλλο.  Δώστε τέλος σ’ αυτήν την θλιβερή ιστορία, αφήστε την Αδελφότητα να βρει τον δρόμο της, πριν είναι πολύ αργά και η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Κάντε το για σας. Για να περισώσετε τον αρχικό –θέλω να πιστεύω-   στόχο της ζωής σας, την ιερωσύνη σας.