Σερρών Θεολόγος: ”Οι αρμοδιότητες της Εκκλησίας είναι απαραχάρακτες και απαραβίαστες”

Σερρών Θεολόγος: ”Οι αρμοδιότητες της Εκκλησίας είναι απαραχάρακτες και απαραβίαστες”

“Οι αρμοδιότητες της Εκκλησίας είναι απαραχάρακτες και απαραβίαστες” ανέφερε στο χθεσινό κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεολόγος τόνισε: “η Εκκλησία υπέμεινε πολλά για χάριν της ενότητος του λαού κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού. Η Εκκλησία ακολούθησε ένα δρόμο ήπιο διότι δεν θέλησε αυτή την τραγική στιγμή να δημιουργήσει χάσματα και σχίσματα μέσα στον λαό. Για ακόμη μία φορά ταπεινώθηκε προκειμένου να μην διχαστεί ο λαός και αυτό είναι μία θυσία”.

“Ας φωτιστείτε εσείς οι άρχοντες από το παράδειγμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο πρώτος Χριστιανός Βασιλεύς” συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών πρόσθεσε: “Εις τους Επισκόπους τα πράγματα της Εκκλησίας και εις τους Άρχοντες τα πράγματα και οι αποφάσεις της Πολιτείας. Η Εκκλησία υπέμεινε, μακροθύμησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει τα δίκαιά της, τα οποία είναι δίκαια δοσμένα από τον ίδιο τον Θεό. Να είμεθα λοιπόν προσεχτικοί διότι οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειαζόμαστε όλοι την ενότητα μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την όποια κρίση και τον όποιο πειρασμό”.