Ο Ιερισσού Θεόκλητος στον Εσπερινό των Πολιούχων της Τρίπολης: “Δεν είναι δουλειά των λοιμωξιολόγων να μας πουν τι σημαίνει θεία Ευχαριστία”

Ο Ιερισσού Θεόκλητος στον Εσπερινό των Πολιούχων της Τρίπολης: “Δεν είναι δουλειά των λοιμωξιολόγων να μας πουν τι σημαίνει θεία Ευχαριστία”

“Όποιος είναι άγευστος Χριστού δεν μπορεί να έχει γνώμη τι είναι Χριστός και Εκκλησία”, τόνισε ο Σεβ. Ιερισσού Θεόκλητος στον ιερό ναό του Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων στην Τρίπολη κατά τον πολυαρχιερατικό εσπερινό. .

“Το κεντρικό μυστήριο της εκκλησίας είναι η θεία Ευχαριστία”, σημείωσε ο κ. Θεόκλητος που χοροστάτησε το απόγευμα της Πέμπτης στον αρχιερατικό εσπερινό για την εορτή των Πολιούχων της Τρίπολης και πρόσθεσε πως “δεν θα κλείσουμε την θεολογία σε ένα κουτί για να αρέσουμε στους ισχυρούς της γης. Σε όποιον αρέσουμε”.

“Από τον αύλειο χώρο του προφήτου Ηλιού, ο μητροπολίτης Ιερισσού, θέλοντας να σχολιάσει τη δημόσια θέση που πήραν ορισμένοι λοιμωξιολόγοι για το μυστήριο της θείας Κοινωνίας, επεσήμανε πως “μερικοί ευρωβουλευτές και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να μας πουν τι σημαίνει θεία Ευχαριστία” και πρόσθεσε πως “μόνο η εκκλησία μπορεί να μας το πει αυτό και όχι κάποιοι αλιβάνιστοι και αλειτούργητοι”.

Ο κ. Θεόκλητος θέλοντας να περιγράψει το τι σημαίνει θεία Ευχαριστία για την ορθόδοξη εκκλησία, υπογράμμισε πως “σημαίνει άρωμα Παραδείσου. Γιατί η σύναξη των πιστών με τη χάρη του αγίου πνεύματος και της αγίας Τριάδος γίνεται σύναξη αθανάτων”.

“Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν από αυτούς να μας πει τι είναι εκκλησία. Αυτοί στην δουλειά τους και εμείς στην δουλειά μας. Αν δεν τους αρέσει να πάνε στις Βρυξέλλες. Καλά είναι εκεί αφού για εδώ δεν κάνουν”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος.