Συνεχίζει να προκαλεί ο Νικάνωρ

Συνεχίζει να προκαλεί ο Νικάνωρ

✔️Αφιέρωσε το κήρυγμα στον εσπερινό της Αγίας  για να …βελτιώσει την τρωθείσα εικόνα  του

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Πανοσιολ.Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπαρμού Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, να προκαλεί.
Αυτήν την φορά με το κήρυγμά του.
Στον  πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας,χθες απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, αλλά και προς τους τηλεθεατές της 4Ε, που είχε αναμετάδοση,προσπάθησε να βελτιώσει την τρωθείσα εικόνα του.
Θα μπορούσε βεβαίως να αφιερώσει  το κήρυγμά του την τιμωμένη Αγία, την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή.

Θα μπορούσε να κάνει ένα κήρυγμα ψυχοφελές προς το πληγωμένο Εκκλησίασμα που όλον αυτόν τον καιρό της καραντίνας ταλαιπωρήθηκε, στενοχωρέθηκε και απογοητεύθηκε από πολλούς.
Θα μπορούσε να μιλήσει για την απαξίωση που δέχεται η Εκκλησία, για την πολεμική εναντίον της πίστης μας… θα μπορούσε…θα μπορούσε..
Όμως όχι! Δεν τον απασχολούν όλα αυτά.
Αυτό που τον ενδιαφέρει μόνο, είναι το δικό του θέμα! Τρέμει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Έχει χάσει τον ύπνο του, τόσο από τα εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα άρθρα μας, όσο και από τις αποκαλυπτικές επιστολές-επώνυμες καταγγελίες των αναγνωστών μας.
Και τί μας είπε; «Ότι πολεμούν κάποιοι το έργο της Αδελφότητος. Ότι κάποιοι θυμήθηκαν ύστερα από 7 χρόνια που εκοιμήθη ο μακαριστός Γέρων Θεόφιλος οτι έκανε λάθος». Ότι έκανε λάθος στην επιλογή των προσώπων στην διοίκηση της Αδελφότητος. Και «ότι έβαλε λάθος πνευματικό» Και γιατί; Διότι κατά την γνώμη του «κάποιοι πίστευαν ότι η Αδελφότητα θα διαλυθεί. Πίστευαν ότι όλα αυτά μετά τον θάνατό του θα γίνουν στάχτη και το περίμεναν αυτό». Και αφού, συνεχίζει ο ανεκδιήγητος αρχιμανδρίτης, «δεν εκπληρώθηκαν οι μύχιοι πόθοι αυτών των ανθρώπων, άρχισαν έναν πόλεμο εναντίον του πνευματικού και των αδελφών που βρίσκονται στην διοίκηση της Αδελφότητος». Μας είπε ακόμη ότι όλοι γνωρίζουν ότι «ο πνευματικός βρίσκεται εδώ και με την ευχή του γέροντα και με την ευχή του Μητροπολίτου του, του Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, αλλά κυρίως με την ευχή και ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου». Και επεσήμανε ότι και οι αδελφές που βρίσκονται στην διοίκηση έχουν την ίδια ευλογία του αγίου Σερρών, στον οποίον μας είπε οτι είναι ευγνώμονες για την αγάπη του, την προστασία του, , τις πατρικές συμβουλές του και όπως χαρακτηριστικά είπε: «αφού έχουμε τον Δεσπότη μαζί μας, δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν σε αυτή την ζωή»!!!
Ας τα ακούει  αυτά ο Σεβ. Σερρών  και ας καταλάβει το ποιον του συγκεκριμένου κληρικού. Τώρα γιατί σε λίγο θα είναι αργά!
Παρακολουθώντας τον αλαζόνα αρχιμανδρίτη στον Ναό της Αγίας Λυδίας, λίγα μόλις βήματα από τον τάφο του μακαριστού ιδρυτού και γέροντος της ομωνύμου Αδελφότητος π. Θεοφίλου, του οποίου τα κόκαλα θα έτριζαν σήμερα με την αναισχυντία του, μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες που θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας :

•Πότε και πώς σας έδωσε ο μακαριστός Γέροντας Θεόφιλος την ευχή του για να γίνει ο πνευματικός της Αδελφότητος;
• Πώς και πότε αγκάλιασε, όπως μας λέει, όλες τις αδελφές και τους προσκυνητές; Αν το είχε κάνει τα υπήρχε σήμερα ο λόγος να ασχολούμαστε μαζί του;
•Μας είπε χωρίς να ντρέπεται  ότι όλους αγαπά και δεν κρατά κακία σε κανέναν!

Ω της ανεξικακίας σας Πανοσιολογιώτατε!
Ω της αγάπης σας!
Η οποία εκδηλώνεται δυστυχώς  με αυθαιρεσίες, προσωποληψία, εκμετάλλευση, ψεύδη, συκοφαντίες, διωγμό, κανόνες, απάτες, παρατυπίες, φατρίες! Γθα τέτοια αγάπη μιλάμε!
Όλα όσα οι αναγνώστες, πρωτίστως, αλλά και η δική μας έρευνα έφερε στο φως της δημοσιότητας τα ευλογούν οι δύο Μητροπολίτες;Ερωτώ και περιμένω απάντηση.

Από ταξίδι εις τας Ευρώπας . Ο Πνευματικός με τις δυο αδελφές της Διοίκησης. 
•Ήτοι, ευλογούν τα ταξίδια στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του πνευματικού με τις αδελφές που βρίσκονται στην διοίκηση της ΛΥΔΙΑΣ;
•Ευλογούν την διαμονή τους σε πολυτελή ξενοδοχεία;
•Ευλογούν να διαμένουν και να συνεορτάζουν και να συναγελάζονται, τόσο στην Μονή του Σπαρμού όσο και στην ΛΥΔΙΑ;
•Ευλογούν να καταδυναστεύουν, να περιφρονούν, να κλειδώνουν έξω από το σπίτι τους, να διώχνουν αδελφές από την Αδελφότητα;
•Ευλογούν να κόβουν το ρεύμα εν μέσω χειμώνος από το Χωράφι του Γέροντα;  Με τις ευλογίες τους θέλουν να τις διώξουν;
• Ευλογούν τις Σταλινικές αυτές συμπεριφορές;

Τέλος μας μίλησε για έναν «βρώμικο πόλεμο», στον οποίο δεν θα εμπλακεί, αλλά όπως είπε επί λέξει: «θα ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό για να απαντήσουμε σε όλους αυτούς» και αυτό δεν θα το κάνει φυσικά από κακία (!) αλλά επειδή σκανδαλίζεται ο κόσμος. Τέλος είπε: Μπορεί το ψέμα να θριαμβεύει για λίγο. Αλλά στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει! Και αυτό είναι βέβαιο. Γιατί εφτά χρόνια τώρα θριάμβευε. Τώρα που η αλήθεια αρχίζει να λάμπει περνά δύσκολα. Και σε λίγο δυσκολότερα.
Και έχει  το θράσος να τα  πει όλα αυτά στον εσπερινό της Αγίας. Αντι να προσευχηθεί ένδακρυς για τον σκανδαλισμό που έχει προκαλέσει.  Και μας είπε ακόμη ότι θα το κάνει αυτό να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό,  γιατί με όλα αυτά που κάνουν όλοι οι άλλοι- εκτός του ιδίου-  αμαυρώνεται η μνήμη του αειμνήστου π. Θεοφίλου, την οποία θέλει να υπερασπιστεί.  Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει τσίπα  πάνω του. Είναι εντελώς υποκριτής.
Δηλαδή με λίγα λόγια μας λέει ότι όλοι εσείς, αγαπητοί αναγνώστες και επιστολογράφοι με αυτά που μας γράφετε ,  του κάνετε βρώμικο πόλεμο! Ότι τον συκοφαντείτε και σκανδαλίζετε τον κόσμο! Ενώ αυτός που τα προκαλεί όλα αυτά είναι αθώος και υπερασπιστής της μνήμης του Γέροντα.
Η αλήθεια.  π. Νικάνωρ  είναι μία. Δεν υπάρχουν δύο αλήθειες. Αλλά έτσι όπως μας τα λέει αγαπητοί αναγνώστες ή εσείς ψεύδεστε ή ο π. Νικάνωρ!

Και είναι ντροπή του  να μπλοφάρει. Εκτός και αν δεν καταλαβαίνει το κακό που διαπράττει και  αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Και επικίνδυνο. Διότι τότε πρέπει να υπάρχει ψυχική διαταραχή.

Εμείς προτρέπουμε  τον π. Νικάνορα να ακολουθήσει την «νόμιμη οδό» .
Τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες.
Και να προσκομίσει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που του δίνουν το δικαίωμα να φέρεται και να ενεργεί με τον τρόπο που έχει επιλέξει.
Και θα φέρουμε και μείς τα δικά μας ντοκουμέντα. Έχουμε πολλά όπλα στη φαρέτρα μας που πολύ φοβάμαι πως αν τα παρουσιάσουμε όλα, δεν θα μπορεί μετά να σταθεί πουθενά. Και αυτό δεν είναι απειλή αλλά ευθεία προειδοποίηση που απευθύνεται παράλληλα  και στους δύο Μητροπολίτες: τον Σερρών Θεολόγο και τον Ελασσώνος Χαρίτωνα που ποιούν την νήσσαν. Δεν ξέρω γιατί.  Κρίμασιν οις οίδε Κύριος!
Με αυτά που θα γράψω όμως,  θα τους κόψω τη μιλιά.. Μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού και γώ άφησα σε όλους  πολύ χρόνο!