You are currently viewing Η φωνή λαού για την ΛΥΔΙΑ συνεχίζεται…

Η φωνή λαού για την ΛΥΔΙΑ συνεχίζεται…

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Όταν σου στερούν τη δυνατότητα να επιστρέψεις ανεμπόδιστα στο σπίτι σου, αλλά και στο έργο που με κόπο και αγώνα δημιούργησες εργαζόμενος στον αμπελώνα του Κυρίου επι δεκαετίες.
Όταν τα δικαιώματα του καθε πολίτη για ελεύθερη κυκλοφορία, επικοινωνία  και ακώλυτη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων του παύουν να είναι αυτονόητα και εξαρτώνται από την άκριτη επίδειξη υπακοής προς τον φιλόδοξο αρχιμανδρίτη και επίδοξο “Γέροντα”.
Όταν αυτός ο γέρων και οι περί αυτόν, χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, παρανομίες και πλαστογραφίες για να περιθωριοποιήσουν και εκδιώξουν όσους δεν επαινούν τις ατασθαλίες τους.
Τότε μετά την προσευχή, την υπομονή και ανοχή, η επιλογή της προσφυγής στην δικαιοσύνη καθίσταται αναγκαία.
Και τότε αρχίζουν οι εκπλήξεις: η απάντηση των εξαπτέρυγων κατ’ εντολή προφανώς του νεόκοπου κληρικού τρομάζει.
Επινοούνται στοχευμένες και προσχεδιασμένες επισκέψεις στο “Χωράφι” με συνοδεία μπράβων εμφανιζόμενων ως εμπόρων ζώων με στόχο την διάλυση της κτηνοτροφικής μονάδας, αυτής που εμπνεύστηκε και με θυσίες δημιούργησε ο μακαριστός Γερων Θεοφιλος.
Η σθεναρή αντίσταση των διωκόμενων αδερφών προκάλεσε καταθεση μηνύσεων για σειρα υποτιθέμενων αδικημάτων. “Εκει που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”.
Ναι τρέχουν κατηγορούμενες τις αδελφές στο Χωράφι και θέλουν να τις πετάξουν απο εκεί και να  τα ιδιοποιηθούν όλα. Τους έκοψαν το φως και αν μπορούσαν θα τους στερούσαν και το νερό. Μιλάμε για απάνθρωπες συμπεριφορές. Καμμία σχέση με το ήθος των ορθοδόξων χριστιανών και μάλιστα των αφιερωμένων!
Εχω μείνει άφωνος με αυτές τις συμπεριφορές. Γιαυτό  και συνεχίζω ακάθεκτος  το έργο της δημοσιοποίησης των γεγονότων. Και χαίρομαι για τον τρόπο που το υποδέχεστε.
Έχω  μάλιστα εκπλαγεί με το ύφος και τον αριθμό των μηνυμάτων σας. Δεν δημοσιεύω τα υβριστικά για τον π. Νικάνορα αλλά και τις τύπου Στάλιν αδελφές που τον πλαισιώνουν. Δύο επιστολές που εστάλησαν απο Ελασσόνα ερευνώνται για την αυθεντικότητα των στοιχείων τους και μετά θα τις δημοσιεύσω γιατί αυτά που γράφουν  είναι πολύ αποκαλυπτικά και  ενδιαφέροντα.

Η επιλογή της δημοσίευσης πάντως των επιστολών σας λειτούργησε καταλυτικά. «Άνοιξαν τα στόματα» όπως λέει και μια επιστολογράφος μας- όχι για να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά για να παρουσιάσουν τις αθλιότητες κάποιων που κρύβονται κάτω απο το τιμημένο ράσο. Και τα στόματα αυτά είναι αδύνατο πλέον να κλείσουν. Το απόστημα πρέπει να σπάσει. Το οφείλουμε σεβαστικά στον μακαριστό Γέροντα Θεόφιλο Ζησόπουλο ο οποίος ποτέ δεν απέκρυψε την αλήθεια από τον λαό του Θεού.Είναι μια πράξη ευθύνης αυτό που κάνουμε! Το οφείλουμε στη μνήμη Του.

🔹🔻Ονοματεπώνυμο:
Μιχάλης  Κεφαλονίκας

Κύριε Τζούμα Χριστός Ανέστη

Δεν γνωρίζω τις  λεπτομέρειες των όσων γράφετε για την Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ, αλλά από όσα ακούγονται πλέον ως ψίθυρος πρέπει να συμβαίνουν πολλά που δεν συνάδουν με το έργο της Αδελφότητας. Φοιτητής ήμουν όταν γνώρισα τον π. Θεόφιλο. Άγιος άνθρωπος. Έβλεπε πολλά χρόνια μπροστά. Σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένος με αυτά που γίνονται στο δημιούργημα του. Αλήθεια ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει να διατάξει έναν έλεγχο των όσων γίνονται εκεί μέσα; Να είστε βέβαιος ότι η έρευνα θα βγάλει πολλά! Να συνεχίσετε το έργο σας με τις αποκαλύψεις γιατί  μόνο αυτό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Με τιμή

Μιχαήλ Κεφαλονίκας

🔺🔻Ονοματεπώνυμο: Ιωσήφ  Ιωσηφίδης

Αγαπητέ κ. Τζούμα, 

Παρακολουθώ το συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο σας από την εποχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. 
Δεν ξέρω πολλά για την ΛΥΔΙΑ αν και τον π. Θεόφιλο τον είχα γνωρίσει τον θαύμαζα για το όραμα και το έργο του. 
Σήμερα φαίνεται πως χτύπησε την θύρα της Αδελφότητας η παρακμή . Αν γίνονται αυτά που περιγράφεται είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει πόλεμος φατριών με στόχο τον έλεγχο της διοίκησης της Αδελφότητας. Τα λεφτά είναι… πολλά και όπως φαίνεται η γενιά των Συνταγματαρχών θέλει να αποστρατεύσει τις παλαιές αδελφές και να εξοστρακίσει  όσες τις στηρίζουν για να αναλάβουν  εξ ολοκλήρου τον έλεγχο. Αλλά το σχέδιο αυτό είναι δόλιο και πονηρό. Και όπως όλα δείχνουν ο πονηρός νους είναι αυτός ο κληρικός που αναφέρεστε  ο π. Νικάνωρ! Και το πιο αποκαλυπτικό της ενοχής του μετά από τόσα  δημοσιεύματα  είναι η σιωπή του και η συνεχής προκλητικότητα εκ μέρους του. Ας τον φωτίσει ο Θεός να καταλάβει το λάθος του και να ενώσει την Αδελφότητα όπως ήταν την εποχή του Γέροντα αλλιώς θα έλθει το τέλος της Αδελφότητας ως  μοιραία καταστροφή. 
Με τιμή 
Ιωσήφ Ιωσηφίδης  

🔷Όνοματεπώνυμο
Ελισσάβετ Κεσκιλίδου

Κε Τζούμα  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Με πόνο  καρδιάς  διαβάζω  τα γραφόμενα από εσάς , και αυτό λόγω  της αναφοράς που έκανε σε αυτά τα άρθρα ενα αγαπητό μου πρόσωπο.
Στην εποχή της πανδημίας, που τα γεγονότα πια μιλούν απο μόνα τους, που η ιεροκατηγορία έχει  τον πρώτο λόγο, ειλικρινά ΛΥΠΑΜΑΙ που υπάρχουν άνθρωποι με τόσο κλειστά μάτια αλλά  “ανοιχτά στόματα”. Τόσο  ανοιχτά, που μυρίζουν σαν…βόθρος. Αγαπώ την αδελφότητα που γνωρίζω απο την γέννηση μου και θα αγαπώ χάρη  στον αγαπητό π. Θεόφιλο. Τι να πρωτογράφω για εκείνον. Ο Θεός- και όχι άνθρωπος – Θεός, θα αναδείξει το έργο του περισσότερο, το έργο να διαδώσει, ως άλλος Απ. Παύλος  θα έλεγα τον λόγο του Θεού σε όλον τον βασανισμένο πλανήτη. Δεν ξέρω πως,αλλά ο διάβολος  βρίσκει  πάντα  τρόπο να σκεπάζει τα καλά και να κρύβει την αλήθεια. Και αυτο προσπαθεί να καταφέρει και μέσα από εσάς  τώρα , που ως άλλος Χαρδαβέλας,υβρίζετε τον π. Νικάνωρ όπως παλαιότερα, ο κ. Χαρδαβέλας εξύβρισε τον π. Θεόφιλο. Δεν διάβασα σε κανένα κείμενο αδερφής  να μιλά  με έλλειψη σεβασμού  προς τον π. Νικάνωρ- μάλλον γιατί εκείνες, οπου και αν είναι, είναι γνήσια  παιδιά  του π.Θεοφίλου…εσείς, μάλλον το αντίθετο. Εκείνες ίσως  ξέρουν  οτι η ιεροκατηγορία  ειναι μέγιστο αμάρτημα απέναντι στον Κριτή …εσείς ίσως  είστε  υπεράνω  αυτής της κρίσης όμως… Αν πάντως θα ήθελε κάποιος  πραγματικά να πλησιάσει την σκέψη του λατρεμένου μας παππούλη, ισως καλύτερα να άκουγε την φωνή των επιστήθιων  φίλων του- και αυτοί είναι συγκεκριμένοι , και συνεχίζουν να συνεργάζονται και να προσφέρουν στην αδελφότητα και στο έργο που υπηρετεί, την ανακούφιση των ψυχών των πονεμένων ανθρώπων και την διάδοση του Λόγου Του Θεού σε ολόκληρη την οικουμένη.
Αν για κάτι χαίρομαι διαβάζοντας τα κείμενά σας είναι γιατί με κάνουν να συνειδητοποιώ ακόμα περισσότερο  πόσο  δεν μυρίζουμε πια καθόλου “Χριστό” όσο ασχολούμαστε με το να ψάχνουμε πως να λερώσουμε το στόμα μας αντί ταπεινά να καθαρίσουμε την ψυχή μας. Εύχομαι να αφήσετε  ήσυχη  επιτέλους  την αδελφότητα να λύσει της διαφορές  της μς φώτιση Θεού  και οχι με “φωτισμένες πένες”. Ο Θεός να τις  έχει ΟΛΕΣ καλά, γιατί  αφιέρωσαν την ζωή τους σε ένα θεάρεστο, υπέροχο έργο και ελπίζω, να συνεχίσουν με επίγνωση της ευθύνης για την παρακαταθήκη του παππούλη μας που τις θέλει όλες ενωμένες , χωρίς  να επιτρέπουν τρίτους  επιτειδευμένα  να εκμεταλλεύονται  καταστάσεις. Ο π. Θεόφιλος , με τις πρεσβείες του εύχομαι να τις βοηθήσει να βρουν τον δρόμο  τους για να μην επιτρέψουν άλλοι, αλλά  με αφορμή της ίδιες τις αδερφές, να μολύνουν και να σκανδαλίζουν τον απλό λαό που ο παππούλης μας εν ζωη (αλλά και οι ίδιες με το να αφιερώσουν την ζωή τους στην αδελφότητα) τόσο  ειχαν υπηρετήσει. Πάντα , στο τέλος, η αλήθεια φαινεται.
Παρακαλώ, δημοσιεύστε το μήνυμα αυτό ολόκληρο.

Απάντηση του  Σωτήρη Μ. Τζούμα.
στην  κ. Κεσκιλίδου 

 
Αληθώς Ανέστη, όντως!
Προβληματίσθηκα πολύ ,  αν πρέπει να σας απαντήσω ή όχι! Όμως διαπιστώνοντας την παραπληροφόρηση που σας έχει γίνει σκέφτηκα να προσπαθήσω να σας ζητήσω να κοιτάξετε πιο βαθειά το θέμα στο οποίο θελήσατε να γίνετε συνήγορος και μετά να επανέλθετε!Είναι κρίμα  με την στάση σας να βοηθάτε να συνεχίζετε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Και αυτό ξέρετε δεν το θέλει ούτε ο Θεός, ούτε και ο διάβολος!
Δεν θα απαντήσω σε όλα όσα γράφετε αλλά σε μερικά σημεία τα οποία αποδεικνύουν την παραπληροφόρηση από την οποία διακατέχεστε  και η οποία σας οδηγεί σε διαστρέβλωση των γεγονότων – όχι από κακή πρόθεση ελπίζω.
Για κάθε θέμα που προκύπτει εις την ζωή μας υπάρχει το αίτιον και το αιτιατόν. Και αυτό το προσπερνάτε ωσάν να μην το υπολογίζετε.
Γράφετε χωρίς αιδώ  για .. «ανοιχτά στόματα»…Τόσο  ανοιχτά, που μυρίζουν σαν…βόθρος! Μα για να μυρίζει ένα στόμα όπως το περιγράφετε θα πρέπει αυτά για τα οποία ομιλεί και τα περιγράφει να έχουν παράξει τα βοθρολύματα! Γιατί δεν ασχολείστε με το κέντρο παραγωγής των βοθρολυμάτων αλλά με αυτόν που αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτά μήπως και καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου;
Γράφετε πως  «ως άλλος Χαρδαβέλας,υβρίζετε τον π. Νικάνωρ όπως παλαιότερα, ο κ. Χαρδαβέλας εξύβρισε τον π. Θεόφιλο».
Δεν με ενοχλεί που με παρομοιάζετε με τον κ. Χαρδαβέλα αν και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν έχω καμιά σχέση. Με ενοχλεί μέχρι δακρύων που βάζετε στο ίδιο επίπεδο τον πνευματικό γίγαντα και δημιουργό π. Θεόφιλο με τον π. Νικάνορα! Είναι δυνατόν; Τόση πλύση εγκεφάλου; Ο κολιός και η σαρδέλα! Τί σχέση μπορεί να έχει ο π. Νικάνωρ «σας» με τον π. Θεόφιλο όλων των αδελφών; Και ξέρετε εγώ ακόμη δεν έχω ασχοληθεί με ύφος Χαρδαβέλα για τα έργα και τις ημέρες του Νικάνορα και των θεραπαινίδων του. Είπα να κρατήσω  την
κριτική  μου σε ένα επίπεδο. Αλλά με όλα αυτά δεν θα μπορέσω να κρατηθώ για πολύ.Πράγματι όπως σωστά γράφετε ο διάβολος βρίσκει τρόπους να σκεπάζει την αλήθεια.
Και ξέρετε έχω μάθει  να μην σκανδαλίζομαι από απρεπείς συμπεριφορές κληρικών όταν στον στενό πυρήνα των μαθητών του Χριστού υπήρχε ένας προδότης και ένας αρνητής!
Φροντίζω να ψάχνω  την αλήθεια και να κρίνω αμερόληπτα τα γεγονότα διότι  μόνον τότε δεν τα ωραιοποιώ   ούτε στρουθοκαμηλίζω.
Ο Γέρων Θεόφιλος εξ όσων γνωρίζουμε ήταν άνθρωπος αγνός, άδολος και ειλικρινής. Το ότι τον πρόδωσαν “επιστήθιοι φίλοι του” είναι απλά γνώρισμα των Αγίων!
“Μηδενή δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις”
Πριν με «πετροβολήσετε» καλό θα ήταν να ήταν να ερευνούσατε χωρίς προκαταλήψεις για να μάθετε την αλήθεια και να ταχθείτε με την πλευρά που αγαπά και τιμά πταγματικά  το έργο και τη μνήμη του π. Θεοφίλου.

Σ.Μ.Τζ.