Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Κήρυγμα από καρδιάς για την δοκιμασία που περάσαμε.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Κήρυγμα από καρδιάς για την δοκιμασία που περάσαμε.

Τελευταία Κυριακή που οι λειτουργίες στους ιερούς ναούς γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό της Λαμίας ο σεβασμιότατος μητοπολίτης Φθιώτιδας κύριος Συμεών τόνισε πως από την επόμενη Κυριακή επανερχόμαστε στην φυσιολογική μας ζωή, επιστρέφουμε στον φυσικό μας χώρο στις εκκλησιές μας και τους ναούς μας.

Θα δοξάζουμε το Θεό που περάσαμε αυτή την δοκιμασία με υπομονή, με καρτερία, με εμπιστοσύνη στην Αγία μας εκκλησία συνέχισε ο σεβασμιότατος.

Μπορεί να φανταστεί κανείς έναν κληρικό να χάρηκε από αυτή τη δοκιμασία που περάσαμε; Είναι δυνατόν να ευχαριστήθηκε κανένας από μας λειτουργώντας σε άδειες εκκλησίες; αναρωτήθηκε.

Είμαστε αμαρτωλοί και οι χειρότεροι των ανθρώπων αλλά αγαπάμε τους αδερφούς μας επεσήμανε και συνέχισε, στα άδεια καθίσματα κάθε εκκλησίας βλέπω και ευλογώ όλους εσάς που μείνατε στο σπίτι, που προσευχηθήκατε και δεν δείξατε φαινόμενα πλατείας και μαγκιάς.

Αυτό που μένει είναι η ταπεινότητα και η σεμνότητα. Καθετί που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε δε σημαίνει ότι μας εκφράζει, ότι είναι αυτό που θέλαμε.

Ευχαρίστησε τον κλήρο και τους πιστούς που έδειξαν σοβαρότητά και υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτής της δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης.

Εξομολογήθηκε ότι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και για τον ίδιο, καθώς ήταν το πρώτο Πάσχα ως μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Ως αδερφός και πατέρας, μπαίνω κάθε μέρα στα σπίτια σας για να προσευχηθώ και να απαλύνω τον πόνο σας, τις αγωνίες, την αβεβαιότητα για το αύριο.

Κάλεσε όλους από την επόμενη Κυριακή να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της εκκλησίας για να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να εμπαίζει και να βλασφημεί τα Άγια των Αγίων και την εκκλησία του Χριστού.

Τώρα έρχεται η Ανάσταση, η Ανάσταση από τη δοκιμασία, από τη σιωπή όλων αυτών των ημερών.

Η καρδιά που αγαπά ξέρει να επικοινωνεί κατέληξε ο σεβασμιότατος και ζήτησε από όλους να ανοίξουν τις καρδιές τους, να ενώσουν τις καρδιές τους, να ανοίξουν το στόμα τους και να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη.

(video) | Star Κεντρικής Ελλάδας