Γιατί εξαντλήσατε την αυστηρότητα των μέτρων στους 2-3 κληρικούς και αφήσατε ανενόχλητους τους νταβατζήδες του ΠΑΜΕ;

Γιατί εξαντλήσατε την αυστηρότητα των μέτρων στους 2-3 κληρικούς και αφήσατε ανενόχλητους τους νταβατζήδες του ΠΑΜΕ;

Του Βαγγέλη  Κούμπουλη, Θεολόγου

“Σήμερα τελικά λύθηκε η απορία: γιατί τόση αυστηρότητα στους 2-3 κληρικούς (σε σύνολο 10.000 περίπου ) που δεν τήρησαν με την προσήκουσα σχολαστικότητα τα μέτρα και από την άλλη ανοχή στους νταβατζήδες του ΠΑΜΕ στον «Ευαγγελισμό» ή στα Ερυθρά SA που τόσο ενθουσιάσαν με την πειθαρχία τους, πολίτες φιλελεύθερους ( ; ) και δημοκρατικούς ( ; ).

Είναι η παλιά καλή δεξιά αντίληψη: «δικοί μας» είναι (οι πιστοί), γράψτους στα παλιά σου παπούτσια. Θα γκρινιάξουν, θα δυσανασχετήσουν, αλλά στο τέλος θα την ρίξουν ψήφο τους εκεί που πρέπει.
Που θα πάνε δηλαδή; Στον αστείο Βελόπουλο ή στο ΚΙΝΑΛ; (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Βαρουφάκης αποκλείονται εξ ορισμού). Άρα; Άρα τρίξε τα δόντια σε Εκκλησία (που κοιμάται ολόρθη) και ποίμνιο, θα γουστάρουν και οι φιλεleft αντικληρικάλες καθώς και οι πρώην ΠΑΣΟΚοι (κάποιοι εξ αυτών), Ανανεωτικοί, Εκαυγχρονιστές κλπ κλπ που τους έχει μείνει κατάλοιπο το απόφθεγμα περί οπίου του μουσάτου, κι όλα καλά.

Γι’ αυτό και δεν τα βάλαμε ούτε με τους τσιγγάνους, ούτε βέβαια πολύ περισσότερο με τα Ερυθρά SA. Ίσα-ίσα που μπορεί και να τους παρασημοφορήσουμε κιόλας , που επέδειξαν τέτοια χαλύβδινη πειθαρχία.
Άλλωστε ο νόμος, είναι ακορντεόν: αναπτύσσεται και συμπτύσσεται αναλόγως. Θεωρητικά, ακόμα ισχύουν οι απαγορεύσεις της καραντίνας, τα μηνύματα στο 13033, κλπ κλπ. Πολύ θα ήθελα να μάθω όλοι αυτοί οι λεβέντες που μαζεύτηκαν σήμερα στην πλατεία του Συντάγματος, τι κωδικό έστειλαν στο 13033, τη στιγμή μάλιστα που εγώ για να επισκεφτώ γιατρό μαζί με τη μητέρα μου, έπρεπε εκτός των μηνυμάτων, να έχουμε εφοδιαστεί κι από το γιατρό χαρτί που να δικαιολογεί συνοδό.

Και αφού λοιπόν ο νόμος είναι ακορντεόν, γιατί δεν σκέφτηκε η κυβέρνηση, αυτούς τους ταλαίπωρους επαγγελματίες που λέγονται ανθοπώλες, που ούτως ή άλλως, έχασαν σημαντικό κομμάτι του τζίρου τους, λόγω της καραντίνας της Μεγάλης Εβδομάδας, να τους επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων τους σήμερα, να βγάλουν κι αυτοί κάτι από τα σπασμένα; Τόσο τρομερό θα ήταν για τρεις μέρες νωρίτερα από την «επίσημη» λήξη της καραντίνας;

Επίσης, ομολογώ πως δεν μπορώ να καταλάβω ποιούς διαδρόμους ακολουθούν οι σκέψεις εκείνων που δυσφορούν και δυσανασχετούν μπροστά στο θέαμα των ΟΥΚάδων που παρελαύνουν σε άψογη διάταξη φωνάζοντας τα γνωστά τους συνθήματα αλλά σήμερα είχαν απανωτές ρύσεις στη θέα των στρατικοποιημένων οικοδόμων και ΚΝιτών. Αλήθεια, είναι τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουν, ότι, όπως ακριβώς παρατάχθηκαν σήμερα, τηρώντας τις αποστάσεις, τα Ερυθρά SA, έτσι θα κινηθούν και γενικότερα στο δημόσιο χώρο τα μέλη τους τις επόμενες ημέρες; Τη στιγμή που, μπουλούκια πήγαν και μπουλούκια γύρισαν από τις εκδηλώσεις τους; Γελάω.

Τέλος, αν ήταν να θαυμάζουμε και να χειροκροτούμε τέτοιου είδους παρατάξεις πολιτοφυλάκων, θα μας συγκινούσαν και τα λαμπαδηφόρα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής κάθε 30 Ιανουαρίου. Το θέαμα βεβαίως δεν είναι τόσο συναρπαστικό, όσο των εξαδέλφων τους στα συνέδρια του κόμματος στην Νυρεμβέργη, έτσι όπως τα απαθανάτισε η Λένι Ρίφενσταλ, αλλά όσο να πεις, δουλίτσα κάνουν. Ευτυχώς, δε με συγκίνησαν ποτέ ούτε εκείνα, ούτε τα σημερινά ερυθρά.