You are currently viewing Αγιοι Αρχιερείς, έχετε καταλάβει που οδηγείται η Εκκλησία;

Αγιοι Αρχιερείς, έχετε καταλάβει που οδηγείται η Εκκλησία;

✔️Να συγκληθεί η Ιεραρχία

✔️ Ξυπνείστε,αλλιώς παραιτηθείτε!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Αυτές τις μέρες ήλθαμε αντιμέτωποι με δύο περιστατικά  τα οποία μοιάζουν μεταξύ τους και γιαυτό τα σχολιάζουμε αφού  απασχόλησαν σίγουρα κάθε υγιώς  σκεπτόμενο άνθρωπο, όχι απαραίτητα πιστό και φιλακόλουθο.

•Είδαμε κατ´αρχή την Παρασκευή  την λιτανεία  της ἱεράς εικόνος  της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο. 

•Και χθες την  εν κινήσει συναυλία  της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Στο  πρώτο γεγονός  την λιτανεία,σημειωτέον τηρήθηκαν ὅλα τά προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας (αποστάσεις, λίγα άτομα)και κανένας συνωστισμός ή συνάθροιση πιστών απ´όπου και αν πέρασε η θαυματουργή εικόνα που αποτελεί πολύτιμο θησαυρό για όλους τους Αχαιούς. Παρ´όλα αυτά έσπευσε η Αστυνομία νά αφαιρέσει τις πινακίδες απο το αγροτικό που μετέφερε την εικόνα της Παναγίας και επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο στους παραβάτες.

Στην δεύτερη περίπτωση της συναυλίας  που  δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο, ούτε και  απο αυτόν  τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, είχαμε χειροκροτήματα, συγχαρητήρια  και επευφημίες!

Από τον Σεβ.  Καλαβρύτων και τους ανθρώπους του έλειπε η άδεια, ενώ η κ. Πρωτοψάλτη πληρούσε με το «έτσι θέλω» και τις πλάτες του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη  όλες τις προϋποθέσεις και διέθετε «Βεβαίωση γιά κατ’ ἐξαίρεση μετακίνηση»!…;;

Μεγαλύτερη κοροϊδία δεν θα μπορούσε να υπάρξει! 

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;;

Και ενώ θα μπορούσε να γίνει αυτό και να πετύχει προτίμησαν να το κάνουν με αυτό τον προκλητικό τρόπο. Και ξέρετε τι λένε τώρα; Άστους να λένε! Οι ακραίοι φωνάζουν! Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται! Τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας για τη Μακεδονία! 

Και δεν έφτανε  αυτή η πρόκληση. Είχαμε και την σκανδαλώδη ανοχή με την οποία αντιμετωπίζουν το ραμαζάνι! 

Λες και εδώ δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον κορονοϊό! 

Και η Εκκλησία μας τι κάνει; 

Δυστυχώς καθεύδει! 

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,

 ξυπνείστε επιτέλους! 

Έχουν βαλτεί όλοι- αριστεροί και…δεξιοί-  να μας μετατρέψουν σε ουδετερόθρησκο  κράτος! 

Τώρα μάλιστα με αφορμή τον κορονοϊό αφήνιασαν να κλείσουν τις Εκκλησίες. 

Και σείς το δεχθήκατε! Και μείς όλοι το ίδιο! 

Και είδατε την αντιμετώπιση και τον σεβασμό που δείχνουν! 

Ὡς πότε θα δέχεται η Εκκλησία  τα ραπίσματα,τους κολαφισμούς,και την ἀγρια πολεμική ;Ως πότε θα βλέπει τον πολλά βαρύ κ. Χαρδαλιά να κουνά το δάκτυλο και να στέλνει την αστυνομία για να συλλαμβάνει Αρχιερείς που επιτελούν το ιερό τους καθήκον ενώ παρακολουθεί σιωπών όλους τους άλλους; 

Δεν θα κάνετε κάτι; Θα είναι σα να συμπράττετε και σείς  στην αυτοκτονία της Ελλάδας! 

Μακαριώτατε , εκμεταλλευόμενος το θεσμικό κύρος που έχετε, πρέπει να κάνετε κάτι τ ώ ρ α !!!

Να συγκαλέσετε την Ιεραρχία  μετά την ΔΙΣ που θα συνεδριάσει αρχές Μαΐου.

Είναι  ευκαιρία να ασχοληθείτε  και με ένα τόσο σοβαρό θέμα: την υποβάθμιση της Εκκλησίας σε άφωνο θεσμό, σε απαξιωμένο… σωματείο, το οποίο θα εξαρτάται από τα κέφια του κάθε κ. Χαρδαλιά!

Είμαστε  το μόνο εκκλησιαστικό site που λέγαμε και γράφαμε για όλα αυτά από την πρώτη στιγμή και καταγγέλαμε συμπεριφορές οι οποίες μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση! Και δεν υποστείλαμε ούτε στιγμή τη σημαία.
Και δυστυχώς, δικαιωνόμαστε σήμερα!

Αγιοι Αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι, είστε μεγάλη δύναμη στην πατρίδα μας.Αλλά δεν το ξέρετε! Σας έκαναν να χάσετε ακόμη και την αυτοεκτίμηση που είχατε ως λειτουργοί του Υψίστου αφού θέλησαν να σας μετατρέψουν σε απλούς μεταπράτες κρασιού και ψωμιού, από το οποίο κολλά ο κορονοϊός!

Ξυπνείστε τώρα που όλα δείχνουν ότι η Εκκλησία παρά την ενδοτική στάση της δεν έχασε στα μάτια του λαού ! Το απέδειξαν οι Έλληνες το βράδυ της Ανάστασης, προσευχόμενοι για την δική τους προσωπική Ανάσταση!

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, δώστε εντολή να χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα- παρ´οτι διανύουμε πασχαλινή περίοδο-  και ενημερώστε το ποίμνιο που αγωνία! Σήμερα!Αύριο θα είναι αργά!

Αύριο, αν δεν κάνετε σήμερα  αυτά που πρέπει, θα σας βλέπει ο κόσμος και θα φεύγει. Αύριο δεν θα έχετε ποίμνιο! Το σχέδιο έχει βαθιές ρίζες !

Αγιοι Αρχιερές, για την υστεροφημία σας –όση σας έχει απομείνει– εγέρθητε!!! Και διασώστε ότι μπορείτε μήπως και οι επόμενες γενιές σας θυμούνται ως αγωνιστές της πίστεώς μας και όχι ως ριψάσπιδες που τα παραδώσατε όλα στην κρατική εξουσία!

Μόνον έτσι θα αποκτήσουν κάποια αξία και τα από άμβωνος κηρύγματά σας και τα μεγάλα  λόγια που μας είπατε στις Πασχαλινές Εγκυκλίους. Αρκετά όμως λόγια ακούσαμε! Ήλθε η ώρα των έργων.

Και κάτι τελευταίο: ενώ το είχατε  ρίξει στις βόλτες και στα σούρτα φέρτα, από Μητρόπολη σε Μητρόπολη και στην εκκλησιαστική ντόλτσε βίτα ήλθε ο κορονοϊος να σας προσγειώσει για να ξαναγυρίσετε  στις έδρες σας, να γυρίσετε στους ναούς σας- έστω και χωρίς ποίμνιο! Γιαυτό ξυπνείστε τώρα και κινηθείτε! Αν κάποιοι εξ  υμών καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε δεν έχετε άλλο δρόμο απο αυτό της παραίτησης! Δεν θα ανεχτούμε α περισσότερο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια σας!

Ο λαός που θρησκεύεται άδολα και όχι αρρωστημένα , είναι  ο θεματοφύλακας των ιερών και  των οσίων μας και αυτός που σας στηρίζει σε όλα τα δύσκολα!

Οφείλετε  να βάλετε  φραγμό στις πανούργες προσπάθειες ολίγων –πιστεύουμε- φαύλων που  καταβάλλουν  λυσσαλέες προσπάθειες για να καταφέρουν την αποχριστιανοποιηση της Πατρίδας μας! 

Ενωμένοι, με την  βοήθεια του Θεού,θα βγούμε νικητές! Αναλάβατε τον ρόλο που σας αναλογεί!