Υπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1: «Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των εκκλησιών »

Υπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1: «Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των εκκλησιών »

Η κ. Κεραμέως απάντησε σε όλα :Πότε και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία. Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες, με τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και με εκείνα που ενδεχομένως θα  νοσήσουν.  Και ασφαλώς για το τί θα ισχύσει για τις εκκλησίες.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” τόνισε ότι »δεν θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα όπως την ξέραμε κι αυτό θα ισχύσει και στα σχολεία».Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές” είπε η κ.Κεραμέως

“Η πορεία είναι θετική, υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια. Επεξεργαζόμαστε τον βέλτιστο τρόπο αυτής της σταδιακής επαναφοράς” πρόσθεσε η ίδια και επανέλαβε ότι  «προτεραιότητα έχει η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλήνιες, προκειμένου αυτές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο».

Και ξεκαθάρισε:

» Δεν  είναι η πρόσθεση μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο».

 Άφησε πάντως,  το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους.

Σχετικά με το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων η κ.Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες μαζί.  «Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί»είπε.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές και την επάρκεια αιθουσών είπε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί σχέδιο για λιγότερους μαθητές μέσα στις αίθουσες.  «Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Η υπουργός έκανε τέλος γνωστό ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που  ενδεχομένως θα νοσήσουν από τον ιό.

Δυστυχώς για το πότε θα ανοίξουν οι Εκκλησίες η κ. Κεραμέως δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική.

 
«Για τις Εκκλησίες  δεν υπάρχει προς ώρας εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμά τους»είπε. 
 

Από ότι φαίνεται όμως και  από πλευράς Εκκλησίας δεν έγινε καμία κίνηση προς την κυβέρνηση ούτε ακόμα και για το δικαίωμα των  πιστών στην ατομική προσευχή,να μπουν στο ναό και  να ανάψουν  ένα κερί. Φαίνεται πως η Εκκλησία μας συνήθισε τη ραστώνη της καραντίνας και δεν πρόκειται να εγείρει αξιώσεις για το θέμα αυτό!