Μητροπολίτης Πάφου: «Δεν θα διώξω όσους θέλουν να κοινωνήσουν»

Μητροπολίτης Πάφου: «Δεν θα διώξω όσους θέλουν να κοινωνήσουν»

Το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας έχει κλείσει, υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Μιλώντας στο All Together, ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας είναι «δογματικό θέμα» και δεν επαφίεται στην κυβέρνηση.

Ο Μητροπολίτης Πάφου υποστήριξε ότι η εκκλησία υπακούει στις αποφάσεις της κυβέρνησης γι` αυτό και αποθαρρύνουμε τους πιστούς να έρθουν στην εκκλησία.

«Ωστόσο αν μετά την Θεία Λειτουργία και ο πιστός επιδιώξει κατά την νόμιμη έξοδό του να έρθει για να κοινωνήσει, εμείς θα τον διώξουμε; Ασφαλώς όχι!»

Τι λέγει για τον Μητροπολίτη Μόρφου

Αναφορικά με το περιστατικό που έχει δημιουργηθεί με τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα μέσα στην Ιερά Σύνοδο.

Την ίδια ώρα όμως ξεκαθαρίζει ότι: «Ο κάθε Μητροπολίτης είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει στην κοινωνία που εκπροσωπεί θρησκευτικά και κρίνεται από τον λαό και το ποίμνιό του.»

Μην ξεχνάμε το κυπριακό

Ο Μητροπολίτης Πάφου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για το κυπριακό καθώς όπως υποστηρίζει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού μας έχει οδηγήσει να ξεχάσουμε το εθνικό μας θέμα.

Όπως λέγει, οι τούρκοι προχωρούν κανονικά στα σχέδιά τους για την Κύπρο, επομένως ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας και στο εθνικό θέμα.

Χαρακτηριστική η αναφορά του: «Ο κορωνοϊός θα υποχωρήσει, ο τούρκος εισβολέας όμως θα είναι ακόμη εδώ»

ΠΗΓΗ: alltogethercy.com