Μεσσηνία: Φωνάζει η Μικρομάνη για κλοπές από ρομά

Μεσσηνία: Φωνάζει η Μικρομάνη για κλοπές από ρομά

Ανάστατη και αγανακτισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μικρομάνης από τις συνεχείς κλοπές από ρομά.

Ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας οι ρομά είναι σε καραντίνα, στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα όσα λένε οι άνθρωποι της Μικρομάνης, από τη μια δεν τηρούν τα μέτρα και κυκλοφορούν στους δρόμους και από την άλλη οι πράξεις παραβατικότητας διαδέχονται η μια την άλλη, αναστατώνοντας του κατοίκους.

“Είναι θρασύτατοι, έχουν αποθρασυνθεί” επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας Χάρης Κουτσουρόπουλος και σημείωσε: “Επιτέθηκαν κι έκλεψαν ακόμα και από μεγάλη γυναίκα. Ολες αυτές τις μέρες με την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν, κάνουν συνέχεια βόλτες, για να βρουν πού θα χτυπήσουν. Δεν υπάρχει αστυνόμευση”.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δεχτήκαμε, οι ρομά κλέβουν αγκινάρες, κοκόρια, ό,τι βρουν… ακόμα και αυτοκίνητα. Πρόσφατα, έσπασαν το αυτοκίνητο μιας 80χρονης που είχε πάει στο κτήμα της, και της πήραν το πορτοφόλι, ρούχα και τα κλειδιά του σπιτιού, με αποτέλεσμα μετά να μην μπορεί να μπει στο σπίτι της. Ολα αυτά ενώ η ηλικιωμένη τους έβλεπε, τους φώναξε και τους κυνήγησε, αλλά εκείνοι διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online.gr