You are currently viewing Ο απλός κόσμος επιβραβεύει τον Σεβ. Κερκύρας για τη στάση του

Ο απλός κόσμος επιβραβεύει τον Σεβ. Κερκύρας για τη στάση του

✔️« Μπράβο Σεβασμιώτατε! Πράξατε το σωστό!Μας βγάλατε ασπροπρόσωπους»λένε με μια φωνή χιλιάδες  άνθρωποι.

Του Σωτήρη Τζούμα

Αναρωτιέμαι αν τα σχόλια και μηνύματα  που λάβαμε σήμερα με τα οποία μας  συγχαίρετε  για τη νέα εμφάνιση της ιστοσελίδας μας ( και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά αν και  θα τα ξαναπούμε), ήταν περισσότερα ή λιγότερα απο αυτά που λάβαμε από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, αναγνώστες και φίλους, με τα οποία  επαινούσαν  και επιβράβευαν τον Σεβ.Κερκύρας Νεκτάριο για την στάση του και την τόλμη του να τιμήσει ως όφειλε τον Άγιο Σπυρίδωνα που έσωσε την Κέρκυρα απο την πανώλη. 

Και πήγαν σε αυτή την συμβολική λειτουργία- όπως κάθε χρόνο-  η Δήμαρχος του νησιού κ. Υδραίου, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνό, οι οποίοι συμμετείχαν όχι για να κάνουν αντίσταση στα μέτρα της Κυβέρνησης αλλά για να εκπροσωπήσουν ολόκληρο το λαό του νησιού σε μια τελετουργία που γίνεται κάθε χρονο την Κυριακή των Βαίων εις ανάμνηση και τιμή του θαύματος του Αγίου. 

Οι αναγνώστες- επισκέπτες μας  στα μηνύματά τους, αναφέρονται με διθυραμβικά σχόλια για τον Σεβ. Κερκύρας . 

Και είναι παρήγορο που ο απλός κόσμος της πίστεως, στέκεται  στο πλευρό του Σεβ. Κερκύρας  ο οποίος έγινε στόχος του πολλά βαρύ Υφυπ.  κ. Χαρδαλιά, τον οποίο κατανοούμε για το βάρος της ευθύνης που έχει, αλλά δεν αποδεχόμαστε το αυταρχικό ύφος του και το κούνημα του δακτύλου που κάνει είτε για να μας μαλώσει,  είτε για να μας καταγγείλει στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενος μάλιστα  ις αποφάσεις της Κυβέρνησης και της ..Ιεράς Συνόδου- που αν εξεταζόταν ως φοιτητής να μας πει τι ακριβώς είναι η Ιερά Σύνοδος που τόσο εύκολα επικαλείται στις ενημερώσεις του, δεν θάξερε ούτε να μας την περιγράψει. 

Πρέπει να υπενθυμίσουμε  ότι ο Άγιος Κερκύρας είναι πνευματικό ανάστημα του Μεγάλου Αρχιεπιακόπου μας Χριστοδούλου. Εκείνος τον μπόλιασε με τα νάματα της πίστεως, όπως και όλα τα πνευματικά του παιδιά. Και ό,τι έκανε ο Σεβ. Κερκύρας  δεν το έκανε για να πλήξει την Κυβέρνηση, αλλά γιατί υπάρχει ο σοβαρός λόγος που προαναφέραμε: ο  Μεγάλος Άγιος στο άλλοτε  Νησί των Φαιάκων…που τόσα πολλά του οφείλουν οι όπου Γής Κερκυραίοι, το έσωσε απο την πανώλη. Και αυτό το θυμούνται οι Κερκυραίοι 500 χρόνια τώρα και το τιμούν. Αυτό έγινε και την Κυριακή των Βαίων. Κρεμάστε τους για την ιστορική μνήμη που έχουν.

 Ενδεικτικά σταχυολογήσαμε  μερικά σχόλια απο αυτά που λάβαμε για το θέμα αυτό( τα οποία λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους) και σας τα παρουσιάζουμε.Δεν συμφωνιούμε με όλα. Αλλά για το καλό όλων μας δημοσιεύω μερικά απ´αυτά. Σημειωτέον ότι είναι όλα ενυπόγραφα : 

🔹Τολμηρός και λεβέντης ο Άγιος Κερκύρας. Θα μείνει στην ιστορία. 

🔹Μπράβο στον Κερκύρας για τη στάση του. Δεν πρόδωσε τον Άγιο  σαν τους άλλους! Ας τολμήσουν να μας ξανακάνουν κηρύγματα. Τίποτα δεν πιστεύουν!Ανθρωπάκια. 

🔹Άξιος Σεβασμιώτατε! Στο δικαστήριο δεν θα είστε μόνος σας.Θα είμαστε όλοι εκεί. 

🔹Ο Βόλος βγάζει λεβέντες. Μπράβο Νεκτάριε μας έκανες υπερήφανους. Όπως ο Χριστόδουλος μας. 

🔹Να πείτε στον Άγιο  Κερκύρας να μη φοβηθεί!   Έχει μαζί του  τον Άγιο Σπυρίδωνα, 

🔹Οι ασέβαστοι, οδήγησαν έναν Ιεράρχη στον Εισαγγελέα. Να τους καταραστείς Δεσπότη μου! 

🔹Ο Νεκτάριος είχε Γέροντα τον Μεγάλο Χριστόδουλο που τόσο μας λείπει! Σίγουρα του ενέπνευσε πολλά για να μην τον προδώσει όπως οι άλλοι. 

🔹ΑΞΙΟΣ!!!!!! Θα είναι υπερήφανος από Εκεί  Ψηλά Ο  Χριστόδουλος μας  για το πνευματικό του Τέκνο! 

🔹Τί έκανε βρε παλιάνθρωποι ο Δεσπότης μας ; Την Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου του νησιού μας εντός του ναού τέλεσε! Θα τον δικόσετε γιαυτό αθεόφοβοι; 

🔹Πολλά συγχαρητήρια   στον Μητροπολίτη Κερκύρας. Σε μια εποχή που είχαμε απογοητευτεί από την Εκκλησία μας έκανε να πάρουμε θάρρος. 

🔹Προτιμώ να βλέπω τους Ποιμένες μου να κάνουν ομολογία πίστεως και να σέρνονται στα Δικαστήρια παρά να υποτάσσονται στον καίσαρα! 

🔹Βγάλε τώρα στα κανάλια Ιερώνυμε τον Ναυπάκτου να μας μιλήσει για τον Νίτσε και τον Χαιγκελ. Έτσι θα κρατήσετε τον κόσμο; Μας διώχνουν! Μπράβο Νεκτάριε! Ο Άγιος Σπυρίδωνας θα σε ανταμείψει ! 

🔹Βρε ξυπνήστε! Μόνοι θα μείνετε μέσα σε άδειες Εκκλησίες ! Όχι απο τον κορονοϊό αλλά γιατί ο κόσμος δεν θα σας εμπιστεύεται πια. 

🔹Η Εκκλησία αν πάψουν οι  γέροντες να εκκλησιάζονται  θα μείνει με τους παπάδες μόνο!  

🔹Αφού είναι παράδοση στην Κέρκυρα να γίνεται αυτό κάθε Κυριακή των Βαίων γιατί δεν το λέει η Δήμαρχος μόνο έπαθε βουβαμάρα και εκθέτει και τον Δεσπότη;

🔹Να μου το θυμάστε: ο Χαρδαλιάς θα πάρει την απάντηση που του αξίζει για τον τρόπο που φέρθηκε στον Κερκύρας.

🔹Πού ακούστηκε Ορθόδοξος Ιεράρχης εν καιρώ ειρήνης να σέρνεται στα δικαστήρια; Ο Θεός θα μας δείξει την οργή του.

🔹Κακώς είπε ο Δέσποτας  ότι δεν θα κάνει τη λιτανεία μέσα στο ναό το Μεγάλο Σάββατο! Είναι λάθος! Να την κάνει και να μη φοβηθεί τίποτα! Ο Άγιος θα δώσει το μήνυμα του και θα τους τιμωρήσει

—Δεν έλλειψαν βέβαια και τα αρνητικά αλλά είναι  ασήμαντα. Ιδού μερικά  χαρακτηριστικά:

🔹Καλά του έκαναν. Δεν είναι υπεράνω των νόμων ο Μητροπολίτης. 

🔹Θα πληρώσει πρόστιμο ο τσιγκούνης ή θα τη βγάλει με μία μικρή ποινή; Πταίσμα δεν είναι; 

🔹Είχε φαγωθεί να στηρίζει τους Ρώσους αντί τον Πατριάρχη μας στο Ουκρανικό για να μη χάσει τα ρούβλια ! Τί έπαθε τώρα και μας το παίζει σούπερ ορθόδοξος; Κανένα όραμα είδε; 

🔹Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων! Οι άλλοι Μητροπολίτες γιατί εφαρμόζουν τον νόμο;