You are currently viewing Ανάστατη η Κέρκυρα εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος για την στοχοποίηση του Μητροπολίτη Νεκταρίου και της Δημάρχου κ. Υδραίου. Θέλουν να τους περάσουν από …αυτόφωρο!

Ανάστατη η Κέρκυρα εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος για την στοχοποίηση του Μητροπολίτη Νεκταρίου και της Δημάρχου κ. Υδραίου. Θέλουν να τους περάσουν από …αυτόφωρο!

Εναντίον του Μητροπολίτη Νεκτάριου, της δημάρχου Μ. Υδραίου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δ. Μεταλληνού και όλων όσοι βρέθηκαν την Κυριακή των Βαΐων στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή της. Αποχωρώντας από το δικαστικό μέγαρο, ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Δ. Λαμπρίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αναζητούνται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ώστε να προσαχθούν σε ….δίκη.
Πηγές της Μητρόπολης δήλωσαν έκπληξη γι’ αυτές τις εξελίξεις. «Από εσάς τα μαθαίνουμε, είπαν».
Αστυνομικές πηγές βεβαιώνουν εν ισχύει την εισαγγελική παραγγελία για δίωξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Δεν απομένει παρά να διαπιστωθεί εάν θα βρεθούν απόψε ή έστω αύριο Μ. Δευτέρα, ο Μητροπολίτης, η δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Στο μεταξύ την αντίδραση του για την παρουσία της Δημάρχου Μ. Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Δ. Μεταλληνού στην χτεσινή λιτάνευση εντός του ναού, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης. Ο κ. Αυλωνίτης βρήκε την ευκαιρία να βγει στη δημοσιότητα κραδαίνοντας εναντίον της Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τις ΠΝΠ που ψήφισε ο ίδιος και την ΚΥΑ που επέβαλε τις απαγορεύσεις αλλά δεν βρήκε λέξη να πει ως Κερκυραίος ότι αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους Κερκυραίους αφού η τοπική Εκκλησία και η δημοτική αρχή του νησιού τιμούν τον Άγιο Σπυρίδωνα  που σε μια τέτοια δύσκολη εποχή είχε σώσει το νησί από την επιδημία της πανώλης .
Ο κ. Αυλωνίτης τονίζει τα εξής: «Αυτό που συνέβη σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη.
Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας δια της παρουσίας τους στο ναό έδωσαν κάκιστο παράδειγμα μη τήρησης των κανόνων υγειονομικού περιεχομένου. Φυσικά το παράδειγμά τους μιμήθηκαν και άλλοι πιστοί με την ανοχή η την αποδοχή της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, όπως πληροφορούμαι, παρά τα αντιθέτως οριζόμενα από αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την στιγμή που η πλειοψηφία του ελληνικού και του κερκυραϊκού λαού πειθαρχεί, θεσμικοί τοπικοί παράγοντες αχρηστεύουν ό,τι η τοπική μας κοινωνία έχει εφαρμόσει και έχει κυριολεκτικά κατακτήσει. Με την ενέργειά τους αυτή ήθελαν να δείξουν η να αποδείξουν κάτι σε όλους τους άλλους πιστούς? Αδυνατώ να αντιληφθώ την ενέργεια τους αυτή, εκτός και αν στις σχετικές διατάξεις που ψήφισε η Βουλή προ ολίγων ημερών , με τις οποίες κυρώθηκαν οι διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου για την προστασία από τον κορωνοιό , υπάρχει κάποια εξαίρεση για αυτούς ΜΟΝΟ.!!!!.
Θεωρώ ότι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , το πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη τον δήμαρχο κλπ μέχρι τον πιο απλό και αδαή πολίτη , είμαστε ΟΛΟΙ υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις υγειονομικές διατάξεις και τους σχετικούς για την εφαρμογή αυτών, νόμους. ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . Εύλογη μου φαίνεται η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με την οποία καυτηριάζει «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα λέγοντας ότι συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. ”
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ακολουθήσουν στο μέλλον το λυπηρό παράδειγμα τους».
 
 

Πυρά προς τη δήμαρχο της Κεντρικής Κέρκυρας βρήκε την ευκαιρία να εκτοξεύσει  και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής δηλώνοντας «Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο λαός, οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα, όταν όπως τονίζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους επιστήμονες, η ανάγκη, κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και με αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό» για να προσθέσει «σε ένα βαθμό προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας και δυστυχώς για τη Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, επιεικώς, μια άτυχη στιγμή να εκμεταλλευτούν το ¨προνόμιο» της εξουσίας και να παραβιάσουν τα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης που σωστά ελήφθησαν και προστατεύουν τον Ελληνικό λαό».

Πιο αυστηρός στην κριτική του εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνστανάρας, ο οποίος αφού έλυσε όλα τα προβλήματα του Δήμου Θέρμου κάλεσε την ΚΕΔΕ να ζητήσει την παραίτηση της Μερόπης Υδραίου.Κάποιος πρέπει να του πει να μην ανακατεύεται σε αλλότρια θέματα γιατί θα το βρει μπροστά του! Κάποιος άλλος θα ασχοληθεί με τον ίδιο!