Ο 88χρονος Μητροπολίτης Ηλείας «καταργεί» την Μητρόπολη και κλείνει τους ναούς εν μέσω των εορτών του Πάσχα υπό τον φόβο του κορονοϊού ..

Ο 88χρονος Μητροπολίτης Ηλείας «καταργεί» την Μητρόπολη και κλείνει τους ναούς εν μέσω των εορτών του Πάσχα υπό τον φόβο του κορονοϊού ..

Κλειστοί θα παραμείνουν οι Ναοί της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης και δεν θα τελεστούν καθόλου οι ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και η τελετή της Αναστάσεως.

 

Με εγκύκλιο του ο υπέργηρος( 88χρονος!!!) Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός καλεί τους Ιερείς να παραμείνουν στα σπίτια και να προσευχηθούν από εκεί όλη τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα, ως οι …Μαθηταί του Κυρίου στο Υπερώον.

 

 

Ωστόσο όσοι Ιερείς εφημερεύουν σε Ναούς που πανηγυρίζουν όπως την Τρίτη της Λαμπρής, την Πέμπτη 23 Απριλίου του Αγίου Γεωργίου, την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής, την Κυριακή του Θωμά κτλ, δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών με τους ψάλτες και τον νεωκόρο μόνο, χωρίς λιτανείες στο χωριό, ούτε γύρο από τον ναό.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι με την χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός να μην υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.

 

Η Μητρόπολη Ηλείας προφανώς δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και ο υπέργηρος Μητροπολίτης επειδή φοβάται ο ίδιος να βγει και να πάει στους ναούς και να πειστεί των μοναδικών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομαδος και της Αναστάσεως αντί να καλέσει τους πιστούς να συναγωνιστούν απο την κατ´οίκον Εκκλησία τους ιερείς της Ηλείας εις την προσευχή έφτασε στο άλλο άκρο: κλείνει εντελώς τιυς ναούς! Προφανώς για να μη φανεί ότι ο ίδιος δεν θα πάει πουθενά επιβάλλει αυτή ο μέτρο σε όλο το ποίμνιο! Πολύ δίκαιο μέτρο!

 

Θεέ μου για πόσο θα μας ανέχεσαι ακόμη;

 

Απο την Σύνοδο πάντως δεν έγινε γνωστό αν του συνέστησαν να ακολουθήσει το πρόγραμμα όλων των άλλων Μητροπόλεων ή τον άφησαν να εκτελέσει ανενόχλητος την παράλογη απόφασή του. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα πει κάτι ή επειδή είναι φιλος του θα σιωπήσει και σε αυτό τον παραλογισμό;

 

 

Σ.Μ.Τζ.

 

Ιδού η εγκύκλιος του Σεβ. Ηλείας.