Αφιέρωμα στον Όσιο Αμφιλόχιο τον Πάτμιο

Αφιέρωμα στον Όσιο Αμφιλόχιο τον Πάτμιο

 

Καθημερινά, στις 9 μ.μ., από την Κυριακή έως και την Παρασκευή, μεταδίδεται από την ιστοσελίδα www.enoriaendrasei.gr, επιλεγμένη εκδήλωση του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», που έχει πραγματοποιήσει η Ενορία τα τελευταία χρόνια.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν ποικίλο περιεχόμενο και κάθε ημέρα της εβδομάδας θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική κατηγορία, όπως ομιλίες, διάλογοι με προσκεκλημένους, μουσικοχορευτικές βραδιές, στρογγυλές τράπεζες, αφιερώματα.
Οι μεταδόσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα και μετά από αυτή, για όλο το διάστημα που θα κρατήσουν τα μέτρα περιορισμού. Παράλληλα, θα συνεχιστεί κανονικά η μετάδοση των αγρυπνιών που τελούνται στο Ναό κάθε Σάββατο βράδυ.
«Μένουμε σπίτι» λοιπόν, συντροφιά με το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – 9 μ.μ.
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»: Αφιέρωμα στον Όσιο Αμφιλόχιο τον Πάτμιο

Ο Ηλίας Λιαμής φιλοξενεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας (πρ. Νέας Ζηλανδίας) κ. Αμφιλόχιο Τσούκο και συζητούν για τον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, τον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τον Πάτμιο.
Ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος εργάστηκε ιεραποστολικά στα Δωδεκάνησα, υπήρξε Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Θάρρι Ρόδου, ιδρυτής του ομώνυμου τηλεοπτικού Σταθμού, πνευματικός πατέρας πολλών αδελφοτήτων, διακόνησε την εξωτερική Ιεραποστολή στην Αφρική ως Αρχιμανδρίτης στην Κένυα, στην Τανζανία και στο Ζαΐρ και ως Μητροπολίτης δεκατρία χρόνια στη Νέα Ζηλανδία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – 9 μ.μ.
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει 2019…»: Σμυρναίικο Σύνολο Μουσικού Σχολείου Πειραιά

Μουσική παράσταση: «Στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας» Το Σμυρναίικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά σε ένα μουσικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες με τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας. • Υπεύθυνος Καθηγητής: Θεόδωρος Μούρτος.
Η μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

ΤΕΤΑΡΤΗ  8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – 9 μ.μ. 
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο Χριστός είναι χαρά», την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

ΠΕΜΠΤΗ  9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 9 μ.μ.
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει 2019…»: Θεατρική παράσταση «Η κυρά των Αθηνών»

Θεατρική παράσταση: «Η κυρά των Αθηνών» Η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως παρουσιάζει σε διασκευή το έργο του Δημήτρη Φερούση «Φιλοθέη Μπενιζέλου η Αθηνιώτισσα» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 430 χρόνων από θάνατο της Αγίας Φιλοθέης.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 9 μ.μ.
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» Αγιογραφώντας μία εικόνα

Μαθήματα Αγιογραφίας και κατασκευής φορητής εικόνας παρουσίασε ο Αγιογράφος και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ.Γιώργος Μποζάς.
Η παρουσίαση την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2012 στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστίας Πειραιώς.

ΣΑΒΒΑΤΟ  11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 10 μ.μ.
Σε ζωντανή σύνδεση με τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα παρακολουθήσουμε την Ιερά Αγρυπνία (Κυριακή των Βαΐων).

Έκκληση για τρόφιμα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Η επιδημία συνεχίζεται και μαζί της, οι περιορισμοί που επέφερε στην καθημερινή μας ζωή.
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πειραιώς καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου των απόρων αδελφών μας.
Κύρια ανάγκη είναι η συγκέντρωση τροφίμων.
Κάνουμε έκκληση όσοι μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα στην προσπάθεια μας αυτή.
Τα είδη που χρειαζόμαστε είναι: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, ντοματοπολτό, γάλα εβαπορέ.
Η αγάπη και η φροντίδα για τον κάθε αδελφό που έχει ανάγκη, δεν γνωρίζουν περιορισμούς και δεν υπάρχει επιδημία που να μπορεί να τις ανακόψει.
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς (Γρ. Λαμπράκη 41) είναι ανοικτός από 7.00 π.μ. έως 7.30 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας (όπισθεν Ιερού Ναού) και στο τηλέφωνο 210 4125619.