You are currently viewing Ο γέρων Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων απευθύνει την  προσευχή του  προς την Παναγία Βουρλιώτισσα από την « κατ´οίκον Εκκλησία».

Ο γέρων Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων απευθύνει την προσευχή του προς την Παναγία Βουρλιώτισσα από την « κατ´οίκον Εκκλησία».

Όταν με τη χάρη του Αγίου Θεού,τις Ευλογίες της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και των τοπικω´ν Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ ξαναγύρισε  η Εικόνα της Παναγίας στο σπίτι της στα Βουρλά,και άναψε μετά το 1922,ξανά το καντήλι  μπροστά στην Θαυματουργό  Εικόνα Της ,με πόση Ιερή συγκίνηση περίμενα να αξιωθώ, την χρονιά αυτή , να ψάλλω τους Χαιρετισμούς Της μπροστά στην Εικόνα  Της.
Η δοκιμασία όμως, που ζει όλος ο Πλανήτης από την Πανδημία, μας στέρησε την Ευλογία, να ψάλλουμε τους Χαιρετισμούς Της,μετά από τόσα χρόνια στα Βουρλά.
Για το λόγο αυτό, από  «την κατ’οίκον μου Εκκλησία» θέλω να πω  στην Παναγία με ευγνωμοσύνη πολύ, αυτά τα λόγια :
Παναγία  μου
Εσύ που μέσα στα σπλάχνα Σου σαρκώθηκε ο Θεός μας και αγίασε κ εσένα, Εσύ που γέννησες και εβάσταξες στα Χέρια Σου, Αυτόν που κρατά στα Χέρια Του τα πάντα, και είναι ο μόνος ιατρός και θεραπευτής των ανθρώπων.
Εσύ που είσαι η Αρχή των θαυμάτων Του Θεού, η Ουράνια σκάλα με την οποία κατέβηκε ο Θεός στη γη , αλλά και η γέφυρα που μεταφέρει εμάς τους  θνητούς από τη γη στον ουρανό και η πύλη που οδηγεί στη Σωτηρία.
Εσύ που μας συμφιλίωσες με Τον Θεό και οδηγείς όσους ευρίσκονται στο σκοτάδι, που μεσιτεύεις για όλους μας  καθικετεύοντας Τον Θεό, να χαρίζει σε εμάς τους ενόχους μακροθυμία και άπειρο Το Έλεός Του.
Εσύ που καταργείς αυτόν που καταστρέφει το νου μας, η μοναδική ελπίδα των απελπισμένων ανθρώπων  και η βοήθεια όσων πολεμούνται από τον διάβολο και βοηθάς όσους με πίστη σε ικετεύουν.
Εσύ που μας θωρακίζεις από όλους τους εχθρούς  ορατούς και αοράτους και Έισαι η μόνη σίγουρη θεραπεία των σωμάτων μας.
Να ξέρεις :
Αναγνωρίζουμε Παναγία μου και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι με την Δική Σου πάντα  επέμβαση λυτρωθήκαμε από συμφορές,  σε παρακαλούμε λύτρωσέ μας όλους και αυτή τη φορά,  γιατι ο Θεός χάρη σε Εσένα δείχνει σε εμάς τους ανθρώπους συμπάθεια και αγάπη.
Σε παρακαλώ  και εγώ ο γέροντας Επίσκοπος  :
Σκύψε και άκουσε τις προσευχές μας.
Χρησιμοποίησε το θάρρος που έχεις να μιλάς στον Υιό Σου και Θεό μας σαν μητέρα του που είσαι, να ανοίξει τα φιλάνθρωπα σπλάχνα της αγαθότητας Του, να παραβλέψει τις αναρίθμητες ενοχές και αμαρτίες  μας και να μας φέρει σε μετάνοια.
Βλέπεις ότι καθημερινά και περισσότερο βυθιζόμαστε σε θλίψεις,  από τις καθημερινές παγίδες  του διαβόλου.
Σε παρακαλώ φώτιζε αυτούς που κυβερνούν,  φύλαξε και θεράπευσε  με τη δική Σου παρέμβαση κυρίως,  τους ασθενείς αδερφούς μας που υποφέρουν.
Χάρισε δύναμη,  υπομονή και ελπίδα στους γιατρούς και το προσωπικό των θεραπευτηριων σε ολο τον κόσμο. Φώτισε τους αδελφούς Χριστιανούς Ορθοδόξου που είναι απόντες από τις προσευχές μας. Παρακάλεσε ακόμα και για εμάς τους κληρικούς να μας στηρίζει ο Θεός να εργαζόμαστε μόνο για τη δόξα του Ονόματος Του και να προσευχόμαστε,  παρά την αναξιότητά μας και για αυτούς που δεν γνώρισαν τον Θεό.
Γίνε τέλος Παναγία μας ορμητήριο και τόπος ανεφοδιασμού στη ζωή μας μετά την κρίση,  για ένα νέο ξεκίνημα όλων μας, μέσα στο πέλαγος των θλίψεων που ζούμε.
Σε υμνολογούμε και σε μακαρίζουμε αδιάκοπα.  Άκουσε την προσφορά των ύμνων μας ιδιαίτερα τις μέρες αυτές.

Ο Βρυούλων  Παντελεήμων.

Θεσσαλονίκη,
Παρασκευή Ακαθίστου Ύμνου, 3/4/2020.