You are currently viewing Τον Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως ποιος θα τον… «μαζέψει»;

Τον Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως ποιος θα τον… «μαζέψει»;

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
 Ναί, σοβαρά αυτόν  τον Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως ποιος θα τον «μαζέψει« επιτέλους;
Την ίδια μέρα που αποφάσισε η ΔΙΣ να μη βγαίνει κανείς εκ των Ιεραρχών μας κυρίως( διότι αυτών η γνώμη βαραίνει και παρασύρει τον λαό μας)  βγήκε το βράδυ στην ΕΡΤ για να μας πει πάλι τις δικές του δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες, καταλύοντας διδασκαλίες και παράδοση αιώνων.  Και δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφεύγει δογματικά θέλοντας να παραστήσει τον προοδευτικό στην κοινή γνώμη.

Χθες, Τετάρτη 1 Απριλίου  βγήκε ο αμετροεπής στην ΕΡΤ και απάντησε και για το θέμα της αφίξεως του Αγίου Φωτός.

Και  ανέφερε  επί  λέξη τα εξής:

“δόθηκε μια υπερβολική έκταση τα τελευταία χρόνια, επειδή είχαμε την δυνατότητα ως κράτος και επειδή δεν έφτανε σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, και όπου μπορούσε να φτάσει ήταν μεγάλη ευλογία”.

“Το Άγιο Φως δεν ξεχνάμε ποτέ είναι το ίδιο που βγάζει κάθε μεγάλο Μεγάλο Σάββατο βράδυ ο κάθε απλός ιερέας πίσω από την Αγία Τράπεζα, λέγοντας τα ίδια λόγια που λέγονται στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα” – 

Αυτά δήλωσε χωρίς να κοκκινίσει ο πολύς Άγιος, που μας παρουσιάζεται εδώ και ως μέγας δογματολόγος! 

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, παραδέχτηκε δηλαδή ότι το Άγιο Φως που βγαίνει από το Ιερό Κουβούκλιο στον Πανάγιος Τάφο, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά  με το φως που ανάβει  ένας απλός κληρικός από το καντήλι της Αγίας Τραπέζης  και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος.

Για τις δηλώσεις του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως , καλό θα ήταν να έχουμε μια επίσημη απάντηση από τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα από τον Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο που έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της θεολογικής ενημέρωσης του λαού μας. Είναι δυνατόν μπροστά σε μία τέτοια πρωτοφανή Κρίσπης που διέρχεται η χώρα μας και η ανθρωπότητα ολόκληρη η οποία κρίση έκλεισε τους ναούς μας και απομάκρυνε το λαό μας από την εκπλήρωση των θρησκευτικών του καθηκόντων να βγαίνει ο κάθε ευφάνταστος και με περίσσευμα θράσους και ασχετοσύνης να καταλύει διδασκαλία και ιερή παράδοση αιώνων; Δηλαδή είχε δίκαιο ο κ. Φίλης Άγιε Αλεξανδρουπόλεως όταν έλεγε ότι είναι ανόητη και περιττή η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιερισόλυμα με τιμές Αρχηγού Κράτους; Βγείτε να το πείτε ευθέως και όχι κρυπτόμενος πίσω απο εντυπωσιακές λέξεις και βερμπαλισμούς οι οποίοι δεν συνάδουν με τέτοιες α- θεολόγητες αρλούμπες που μας λέτε! 

Αλλά κρι το Οικουμενικό Πατριαρχείι πρέπει να αποφανθεί και να μην κρύπτεται πίσω από την απόσταση ότι δήθεν η Αλεξανδρούπολη είναι επι ελληνικού εδάφους. Επί πνευματικών θεμάτων έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο..Και καλά θα κάνει να υψώσει φωνή γιατί σε λίγο θα βγει κι άλλος ευφάνταστος που θα πει τις δικές του δοξασίες για το Άγιο Μύρο. 

Επίσης και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα πρέπει να πάρει θέση, αν και εκεί τα έχουν όλα διαλύσει αφού προ έτους περίπου οι επι τούτου εντεταλμένοι κληρικοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων  βγήκαν και είπαν ότι το Άγιο Φως το ανάβει  ο Πατριάρχης με.. αναπτήρα ή με ένα… κουτί σπίρτα – ο, τι έχει διαθέσιμο τη μέρα εκείνη. Αλλά αν ισχύουν όπλα αυτά να βγουν και να τα πουν επισήμως! Εδώ που φτάσαμε ας αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια αλλιώς σιωπή!  Και να πάνε όλοι αυτοί στα σπίτια τους! 

Πάντως μετά από όλα αυτά καλόν  είναι να ξανασκεφτούν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι τραγική! Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνον από τον κορονοϊό αλλά από όλους αυτούς που βρήκαν την εποχή για να αποκαλύψουν την οικτρή πνευματική  γύμνια τους και την θεολογική ανεπάρκειας τους! Αιδώς! Όποιοι και αν είστε! 

Δείτε στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί (03.58) τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για το Άγιο Φως. Φρίξον ήλιε και στέναξε γή!