Δημοσιογραφος Κώστας Μαρδάς : ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… «Υ-ΙΟ» ΤΗΣ !

Δημοσιογραφος Κώστας Μαρδάς : ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… «Υ-ΙΟ» ΤΗΣ !

Στην… κορωνο- συζήτηση του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά με τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Υφαντόπουλο , που μετέδωσε η AΛΗΘΕΙΑ ΤV, από την εκπομπή “Προσωπικά Δεδομένα”, του αθηναϊκού καναλιού Blue Sky, ο πολυβραβευμένος καθηγητής του Λονδρέζικου Πανεπιστημίου Γέηλ, με τριάντα βιβλία στο ενεργητικό του και εκατοντάδες συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, κάλεσε τους Έλληνες να αποφύγουν τις “καταστροφικές δαπάνες” , δηλαδή τα έξοδα πανικού στα οποία προβαίνουν τα νοικοκυριά , τρέχοντας να προμηθευθούν …άχρηστα φάρμακα εις βάρος του γάλακτος των παιδιών τους. Κουβέντα στην κουβέντα ο Χιώτης δημοσιογράφος προχώρησε σε ένα ζήτημα ταμπού: Την ποινική ευθύνη της κινέζικης ηγεσίας , αλλά και της ηγεσίας του δυτικού κόσμου . Γράφει σχετικά στο προφίλ του στο facebook :

« Στην συνέντευξη – συζήτηση θέτω το θέμα της ευθύνης της κινεζικής “κομμουνιστικής” ηγεσίας , που απέκρυψε τα πρώτα κρούσματα , καθώς στο κινεζικό σύστημά δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, όσο είναι… δυνατόν, θεσμοί ελέγχου , όπως είναι ο μη κομματικός τύπος, τα ελεύθερα κόμματα, οι ομάδες πολιτών , τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που θα ανάγκαζαν τις τοπικές αρχές να δράσουν. Και έθεσα το ζήτημα λογοδοσίας της Κινέζικης ηγεσίας σε επίπεδο ΟΗΕ και Παγκοσμίου Οργάνωσης Υγείας. Λογοδοσίας ποινικής και αστικής για τους θανάτους σε όλο τον πλανήτη , με καταστροφή μεγάλου μέρους του Παγκόσμιου ΑΕΠ που πριν την κρίση υπολογίσθηκε στα 90 τρις δολάρια…Διότι δεν πρέπει να νομίζουν οι πονηροί Κινέζοι οτι θα τη γλυτώσουν, λόγω… COSCO, στέλνοντάς μας δωρεάν μάσκες για να πεθαίνουμε ….προστατευμένοι…

«Να ενημερώσω εδώ, για τους φίλους του facebook, οτι στις 30 Δεκεμβρίου 2019 , ο 37 χρονος Κινέζος οφθαλμίατρος Λι Ουεν Λι Νανγκ , που εξέτασε εργαζόμενους στην τοπική ιχθυαγορά της πόλης Ουχάν , έστειλε μήνυμα στους παλιούς συμφοιτητές τους , πληροφορώντας τους μέσω της κινέζικης εφαρμογής WeChat, πως επτά ασθενείς του διαγνώστηκαν με μια αρρώστια παρόμοια με το SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο ) και ετέθησαν υπό απόλυτο περιορισμό. ‘Oμως: Οι ασφαλίτες της τοπικής αστυνομίας, έμαθαν για το μήνυμα και τον παρέπεμψαν …αστραπιαίως ορίζοντας δίκη με τις κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πανικού . Τραγική ειρωνεία: Ο άνθρωπος αυτός πέθανε από τον ιό. Πέθανε από τον ιό που πρώτος στον κόσμο είχε την τύχη – ατυχία να διαγνώσει… Κι΄ετσι, το ανελεύθερο καθεστώς της Κίνας , έχασε… από το θάνατο την ευκαιρία να τον εξοντώσει δια της φυλακής…».

Και ο Κώστας Μαρδάς συνεχίζει με την άλλη πλευρά του κόσμου:

«Αλλά , εκτός από την υπόλογη , έναντι της Ανθρωπότητας , κινεζική ηγεσία , με πρώτον τον Πρόεδρο – δικτάτορα της Κίνας Σι Τζιν Πίνγκ, υπεύθυνη για την αλματώδη , βιβλικών διαστάσεων , εξάπλωση του φονικού ιού , είναι και ηγεσία του δυτικού κόσμου, με πρώτον και καλύτερο τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ, που χαρακτήρισε μόλις πρόσφατα τον κορωνοϊό ως…έργο – λέει – των Δημοκρατικών για να του ανακόψουν την νίκη στις προεδρικές εκλογές !
« Υπεύθυνη για τους άδικους θανάτους στην Ευρώπη είναι και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με πρώτη και χειρότερη την …”Καγκελάριο” των Βρυξελλών ,Ούρσουλα , η οποία ομολόγησε οτι δεν εκτίμησε σωστά – η δόλια – τον κίνδυνο (ενώ θα μπορούσε να …παραδειγματισθεί από την ελληνική κυβέρνηση που έδρασε παραδειγματικά, μέσω ισχυρής κρατικής παρέμβασης, βάζοντας τα γυαλιά στους αλαζόνες της αυτοαποκαλούμενης “Ευρωπαϊκής Ένωσης”…)».

Και καταλήγει:

«Σημειώστε, παρακαλώ, οτι, όπως τονίζει ο καθηγητής Υφαντόπουλος, η Ε.Ε. δεν έχει κοινή πολιτική Υγείας…Εν αντιθέσει με την κοινή πολιτική εξοντωτικής λιτότητας …».

ΠΗΓΗ:Alithia.gr