Εμψυχωτικό αλλά άτολμο  το μήνυμα του  Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Εμψυχωτικό αλλά άτολμο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Στην προτροπή της ΔΙΣ προς τους πιστούς για προσευχή κατ οίκον αναφέρθηκε με μήνυμά του προς τους πιστούς, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ επεσήμανε ότι καλούμαστε όλοι να προστατέψουμε την ιερότητα της ζωής μας και των συνανθρώπων μας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι παρακολουθεί με αγωνία και συγκίνηση την προσπάθεια των γιατρών και των κρατικών λειτουργών και ευχήθηκε δύναμη, υγεία και κυρίως κουράγιο σε όλους.Ο Αρχιεπίσκοπος απέφυγε να θίξει το αγωνιώδες ερώτημα εκατομμυρίων πιστών Ελλήνων που θέλουν να εκκλησιαστούν έστω και εκ περιτροπής και να κοινωνήσουν. Γιαυτό και χαρακτηρίστηκε από πολλούς Ιεράρχες ως άτολμο.

-«Είχε μια ευκαιρία και την έχασε», μας είπε κορυφαίος Ιεράρχης όχι εχθρικά διακείμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο.

-« Έπρεπε να δώσει το μήνυμα και θα ακολουθούσαμε όλοι… Αυτό δεν ήταν μήνυμα, ήταν η αποθέωση της σιωπής που εφαρμόζει εκείνος»μας είπε άλλος Ιεράρχης

«Ο Αρχιεπίσκοπος συντονίζει τις ενέργειες, αλλά είναι ίσος μεταξύ των άλλων και πρέπει να υπάρχει η έγκριση της πλειοψηφίας της ΔΙΣ ή της Ιεραρχίας» τόνισε ο Μακαριώτατος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το μήνυμά του προς τους πιστούς που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση. Για την αναστολή των ακολουθιών ενόψει Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο πόνος κληρικών και λαϊκών είναι μεγάλος και παρακαλεί την Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να υπάρξει μία διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν.

Το μήνυμα του Μακ. Αρχιεπισκόπου έρχεται μία ημέρα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε προ δεκαημέρου και πλέον προς την υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως αναφορικά με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών.