Ο Σεβ. Φθιώτιδος Συμεών μπαίνει μπροστά και ενημερώνει το ποίμνιό του για τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου και της Συνόδου: Ενημέρωσις περί γενομένων Συνοδικών Ενεργειών»

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  Φθιώτιδος Συμεών μπαίνει μπροστά και ανακοινώνει στο ποίμνιό τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και της Συνόδου μέσα απο το Εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο απέστειλε προς όλες τις Μητροπόλεις  με θέμα: «Ενημέρωσις περί γενομένων Συνοδικών Ενεργειών».

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, τόσο την προσωπική όσο και του Ιερού Κλήρου και του χριστεπώνυμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος προς τον Σεπτό Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές προκειμένου να τροποποιηθεί η μέχρι τις 30/3/2010 ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση και να δοθεί η δυνατότητα μεταξύ των άλλων να λειτουργούνται τα θυσιαστήρια των Ιερών μας Ναών, κάτι το οποίο σε τούτες τις δύσκολες ώρες το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.

Εύχομαι όλες οι προτάσεις του Μακαριωτάτου Πνευματικού μας Πατέρα και της Ιεράς μας Συνόδου, Προϊσταμένης μας Αρχής, να γίνουν αποδεκτές. Θα είναι ένα βάλσαμο στις καρδιές όλων μας».