Η Ακρίτα επιτέθηκε στον καθηγ.Τσιόδρα επειδή εκκλησιάστηκε αλλά άφησε  στο απυρόβλητο τον Μητροπολίτη Μεσογαίας που προκάλεσε το συμβάν

Η Ακρίτα επιτέθηκε στον καθηγ.Τσιόδρα επειδή εκκλησιάστηκε αλλά άφησε στο απυρόβλητο τον Μητροπολίτη Μεσογαίας που προκάλεσε το συμβάν

Του

Σωτήρη Μ. Τζούμα

Για «λάθος μήνυμα σε λάθος ώρα» κατηγορεί τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρη Τσιόδρα η Έλενα Ακρίτα.

Είναι γνωστή άλλωστε η κ. Άκριτα για τις απόψεις που έχει για την Εκκλησία. Την ερεθίζει αρνητικά  κάθε θέμα που άπτεται του θείου και του  ιερού.  Δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από τα πυρά της ο κ. Τσιόδρας ο οποίος εκτός απο διαπρεπής επιστήμων  είναι και καλός χριστιανός και λιβανισμένος άνθρωπος . Και όπως είναι φυσικό – ειδικά στον τόπο μας- ότι κάνει αυτή την εποχή  θα περνά απο εξονυχιστικό έλεγχο και θα σχολιάζεται.

Η παρουσία του σε εκκλησιασμό έστω και απο το στασίδι του ιεροψάλτη δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητο όχι μόνο απο την κ Ακρίτα αλλά και από όλους μας, δεδομένου ότι δύο μέρες πριν η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη και του κ. Τσιόδρα, έβαζε τέλος  στον εκκλησιασμό των πιστών Ελλήνων.

Ωστόσο στον σχολιασμό της κ. Ακρίτα αλλά και όλων όσων εξέφρασαν την αντίθεση τους στην παρουσία του κ. Τσιόδρα σε ναό  την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είναι η μία πλευρά του παγόβουνου. Η άλλη είναι ο Σεβ. Μεσογαίας Νικόλαος, διότι αυτός  προκάλεσε το συμβάν. Αυτός προσκάλεσε το πρόσωπο των ημερών όπως είναι ο κ Τσιόδρας να παραστεί ως ιεροψάλτης στο ναό που θα λειτουργούσε. Μάλιστα ο Realfm 97,8 και το enikos.gr μετέδωσαν απευθείας τη Θ.Λειτουργία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Της Θ. Λειτουργίας  προέστη  ο Σεβ.  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ενώ ψάλτης ήταν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ο άνθρωπος των ημερών! 

Αυτό   θα μπορούσε να αποφευχθεί,  η συνύπαρξη δηλαδή  στον ίδιο ναό και η αναμετάδοση   και η  φωτογράφιση τιυ κ. Τσιόδρα στο ιερό Αναλόγιο, φωτό  που έκανε   το γύρο του κόσμου και προκάλεσε τη θύελλα των αντιδράσεων. Είναι φυσικό αφού ο κ. Τσιόδρας είναι το πρόσωπο των ημερών όπως φυσικό είναι και το επακόλουθο  να εγείρει την περιέργεια, την μήνι των αθέων και των αριστερών  αλλά και τον αθεράπευτο φθόνο όλων των υπολοίπων. Στην Ελλάδα ζούμε!

. Και η κ. Ακρίτα  ναι μεν σχολιάζει πάντα τέτοια γεγονότα  αλλά αφήνει να χυθεί και  μπόλικο δηλητήριο( έχει μπόλικο στη φαρέτρα της )μαζί με το μελάνι της.

Όμως αν ήταν αντικειμενική θα έπρεπε να θέσει ισότιμα το  ερώτημα προς τον  Σεβ. Μεσογαίας:

 

-Γιατί Άγιε μου θα έπρεπε να λειτουργήσεις μαζί με τον κ Τσιόδρα όταν  το πλήθος των πιστών έχει βγει στα κάγκελα αφού του στερήσατε τη συμμετοχή στη θεία λατρεία ; Δεν κατάλαβες  ότι θα του έκανες  κακό και θα γινόσουν η αιτία να μπει στο στόχαστρο και να του ασκηθεί  κριτική  που αυτή την ώρα εις ουδέν ωφελεί παρά μόνον θόρυβο προκαλεί  και δεν τον χρειαζόμαστε! 

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Σεβ. Μεσογαίας Νικόλαος γνωστός για τις επιστημονικές περγαμηνές του ήταν ο πρώτος που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου όταν έσπευσε να ανακοινώσει ότι κλείνει τους ναούς και ότι  μόνο τις Κυριακές θα λειτουργούν όταν ούτε η Σύνοδος είχε συνέλθει ακόμη για να δώσει κατεύθυνση ούτε η Κυβέρνηση είχε δείξει  τις διαθέσεις της.

Ο Σεβ. Μεσογαίας έδωσε τον τόνο και αγρίεψαν τα πράγματα κατά της Εκκλησίας  Το περίεργο είναι ότι ο Σεβ. Μεσογαίας επανήλθε  στο θέμα με άλλο πρόσωπο. Με νεότερες δηλώσεις κφράζει την  ανησυχία του  για την ελλειπή συμμετοχή των πιστών στη λατρεία και ζητά αλλαγή στο μέτρο της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στο Real FM  που αναμετάδωσε την επίμαχη λειτουργία είπε:

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσα στην όλη δυσκολία εμπόδισε την λατρεία, ευτυχώς όμως έδωσε κάποιες διεξόδους για να μπορεί να τελείται η Θεία Ευχαριστία, είναι κάτι που πρέπει λίγο να διορθωθεί και κάπως να τροποποιηθεί.

Ο μεν κόσμος πρέπει να προστατευτεί, η δημόσια υγεία είναι πολύτιμο αγαθό, αλλά και η κοινωνία με τον Θεό και η ευχαριστία προς τον Θεό, η οποία τελείται στις Εκκλησίες μας μέσα από τη Θεία Λατρεία είναι αναγκαίο. Θα σας πω ένα παράδειγμα που είναι πολύ σημαντικό: αν οι μουσουλμάνοι παύσουν να ακούν τον Χότζα, τότε αυτό τους ξεριζώνει τα πάντα, βέβαια δεν τους απαγορεύτηκε και πολύ καλά και μπορεί να γίνεται με μια κασέτα.

Σε εμάς η λειτουργία δεν αντικαθίσταται με μια κασέτα. Πρέπει να γίνεται με τον ιερέα, να καταξιώνεται η ιεροσύνη του για να μπορεί ο κόσμος να διατηρεί τη σχέση του με τον Θεό. Θεωρώ ότι αυτό ήταν κάτι ευλογημένο μέσα στις δύσκολες συνθήκες».

 Δηλαδή ζούμε πρωτόγνωρα γεγονότα. Το θέατρο του παραλόγου!Κάτι τέτοια γεγονότα με επιφορτίζουν συναισθμαητικά και με κάνουν να λέγω και να γράφω το ….πού είσαι Χριστόδουλε.

Και ο Σεβ. Μεσογαίας ενώ  είναι από τους πλέον μορφωμένους Ιεράρχες που έχουμε στην Εκκλησία μας, δυστυχώς έχει λάθος  μέτρο  διαχείρισης και αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Τελικά σκέφτομαι  αν αυτό που ειπώθηκε κάποτε το  άλλο ΝΑΣΑ και άλλο ΡΑΣΑ, έχει κάποια  βάση. Ο χρόνος μας δείχνει πολλά!

Σ. Μ.Τζ.

♦️Ας δούμε τι ακριβώς έγραψε η κ. Ακρίτα για να επικρίνει τον καθηγητή κ. Τσιόδρα και την παρουσία και συμμετοχή του ως ιεροψάλτης  στην θεία λειτουργία:

«Ο Τσιόδρας ψάλλει σε ΑΔΕΙΑ εκκλησία. ΑΔΕΙΑ. Οι λειτουργίες τελούνται κανονικά χωρίς πιστούς αλλά ως ιεροψάλτης έχει κάθε δικαιωμα να παρίσταται. Ακόμα κι έτσι όμως περναει λάθος μήνυμα σε λάθος ώρα. Αν είναι θρήσκος ας προσευχηθεί σπίτι του. Κι όταν προτρέπεις ένα λαό να μείνει σπίτι του, εσύ δεν πας στην εκκλησία. Ούτε τη γεμάτη ούτε την άδεια, γνώμη μου.
Όμως μην παραποιούμε τα γεγονότα. Μερικοί ψάχνουν συνωστισμούς και ουρές εκεί που δεν υπάρχουν. Εκτός αν έχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του ναού που το αποδεικνύουν. Αλλιώς ας αφήσουμε τα φεικ εκεί που τους αξίζει να βρίσκονται. Στο πουθενά.»

 

Ο Τσιόδρας ψάλλει σε ΑΔΕΙΑ εκκλησία. ΑΔΕΙΑ. Οι λειτουργίες τελούνται κανονικά χωρίς πιστούς αλλά ως ιεροψάλτης έχει κάθε δικαιωμα να παρίσταται. Ακόμα κι έτσι όμως περναει λάθος μήνυμα σε λάθος ώρα. Αν είναι θρήσκος ας προσευχηθεί σπίτι του. Κι όταν προτρέπεις ένα λαό να μείνει σπίτι του, εσύ δεν πας στην εκκλησία. Ούτε τη γεμάτη ούτε την άδεια, γνώμη μου.
Όμως μην παραποιούμε τα γεγονότα. Μερικοί ψάχνουν συνωστισμούς και ουρές εκεί που δεν υπάρχουν. Εκτός αν έχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του ναού που το αποδεικνύουν. Αλλιώς ας αφήσουμε τα φεικ εκεί που τους αξίζει να βρίσκονται. Στο πουθενά.

♦️Σε ανάλογα σχόλια χρηστών του Twitter, ο κ. Τσιόδρας απάντησε: «Με ειδική άδεια κι 1 άτομο σε 1000 τετ μέτρα – αυτός είναι ο ρατσισμός για τον οποίο μιλάω κι εσείς αγαπητέ φίλε δεν καταλαβαίνετε», σχολίασε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ρατσισμό.