Ζητούνται άμεσα 100 κοντέινερs για τους σεισμόπληκτους στην Πάργα

Ζητούνται άμεσα 100 κοντέινερs για τους σεισμόπληκτους στην Πάργα

✔️Σημείωση «Εξάψαλμου»:Η Μητρόπολη Παραμυθίας υπάρχει ή κατέβασε τα ρολά;

Μετά τον κορονοϊό στον χορό των Ρίχτερ η Ήπειρος, μετά την νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 6.41 το πρωί με μέγεθος 4 Ρίχτερ και επίκεντρο 17 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας.

Έντρομοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, ενώ ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τα 5,6 Ρίχτερ του Σαββάτου που προκάλεσαν πανικό στο Καναλάκι Πρέβεζας και ταρακούνησαν τους δήμους Πάργας και Σουλίου.
“Πολύς κόσμος φιλοξενείται σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Πάργας και ζητούμε άμεσα την αποστολή 100 κοντέινερς για να τους στεγάσουμε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς το δημοτικό σχολείο στην Γλυκή και το Κέντρο Υγείας στο καναλάκι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές”, δήλωσε στο ethnos.gr, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ με σημερινό της έγγραφο η Διεύθυνση Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, ζητά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των Δήμων Σουλίου, Πάργας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Δωδώνης.
Συγκεκριμένα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτείνεται να κηρυχθούν οι περιοχές: Γλυκή, Χόικα, Γαρδίκι, Σκάνδαλο, Καρβουνάρι, Ξηρόλοφος, Σαμονίδα στον δήμο Σουλίου, το σύνολο του Φαναρίου στον δήμο Πάργας, ο Λούρος και το Ζάλογγο στον δήμο Πρέβεζας, οι περιοχές Μαργαρίτι, Πλαιόκαστρο, Σπαθαραίοι, Αργυρότοπος, Καρτέρι και Ηγουμενίτσα στον δήμο Ηγουμενίτσα, το Παλαιοχώρι Μπόταση και τα Σεριζιανά του δήμου Δωδώνης. Η καταγραφή των ζημιών στο δήμο Πάργας έδειξε πως 96 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ 43 που θεωρούνταν ύποπτα πήραν το…πράσινο φως και οι ένοικοί τους μπορούν να επιστρέψουν σε αυτά. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και στους άλλους δήμους, ενώ σήμερα οι πληγέντες έχουν να αντιμετωπίσουν και το κύμα ψύχους που συνοδεύεται από βροχή και αέρα.

Σημείωση «Εξάψαλμου»: Από το Σάββατο η ευρύτερη περιοχή της Πάργας στην ακριτική Ήπειρο ευρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση γιατί έχει να αντιμετωπίσει δυο δεινά που την έπληξαν! Από τη μια ο κορονοϊός και από την άλλη ο εγκέλαδος. 

Οι άνθρωποι της περιοχής όπως είναι φυσικό νιώθουν διπλά εκτεθειμένοι άφου αυτό το «μένουμε σπίτι» που αποτελεί επιβεβλημένο καθήκον μας αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα δεν θα μπορέσουν να το βιώσουν! 

Όπως βλέπετε οι τοπικές αρχές κάνουν έκκληση στην κυβερνης για αποστολή κοντέινερς . Για τους μετανάστες είχαμε να στείλουμε για να μην ταλαιπωρούνται μέσα στις σκηνές, για τους δικούς μας  πολίτες θα βρεθούν;  Και μέσα σε όλο αυτό το χαλασμό η τοπική Εκκλησία απούσα , δηλαδή ανύπαρκτη αφού μέχρι τώρα δεν φάνηκε κανείς από την Μητρόπολη να συμπαρασταθεί στον δοκιμαζόμενο λαό! Και καλά ο Μητροπολίτης Σεβ. Παραμυθίας Τίτος είναι γέρων και ανήμπορος και από καιρό our of order που λένε αφού δεν έχει πάντοτε επίγνωση του τόπου και του χρόνου,  από την Μητρόπολη δεν υπάρχει κανείς άλλος για να δείξει το ενδιαφέρον και την στοργή  της Εκκλησίας ; Ο πολυπράγμων Γεν. Αρχιερατικός π.Βελισσάριος που τον φοβούνται στην περιοχή  Θεοί και δαίμονες, που έχει κρυφτεί; Γιατί δεν  κινεί τα νήματα, γιατί δεν αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία για να δείξει ότι η Εκκλησία είναι παρούσα για το λαό μας  σε αυτές τις θεομηνίες; Εκτός και αν είναι όλα διαλυμένα ή κατέβασαν  τα ρολά λόγω κορονοϊού! 

Ας καταλάβουν επιτέλους ορισμένοι ότι η Εκκλησία   δεν είναι το μέσον για να ικανοποιούν τις όποιες φιλοδοξίες τους και να …αποταμιεύουν,  αλλά Θεοίδρυτος  οργανισμός που αν κάνεις το λάθος να τον χρησιμοποιήσεις σε «καίει».

 Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Πάργα και θα επανέλθουμε. 

Σ.Μ.Τζ.

ΠΗΓΗ:PargaNews.com