Οδηγούν τον Μητροπολίτη Κυθήρων  Σεραφείμ σε δίκη,  με την  πρόφαση  οτι αγνόησε την απόφαση για κλειστούς ναούς!

Οδηγούν τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ σε δίκη, με την πρόφαση οτι αγνόησε την απόφαση για κλειστούς ναούς!

Τις δύσκολες και πονεμένες εποχές του «παλαιοημερολογίτικου πολέμου» , τότε που οι αστυνομικοί πήγαιναν σε εκκλησίες για να συλλάβουν ιερείς και αρχιερείς που ήθελαν να παραμείνουν πιστοί στο παλαιό ημερολόγιο της πατρώας παραδόσεως της Εκκλησίας μας και αρνιόταν να ακολουθήσουν το νέο, έζησαν τα Κύθηρα χθες και σήμερα , μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων να κρατήσει τους ναούς ανοικτούς και να τελεστούν οι χαιρετισμοί χθες και σήμερα η θ. Λειτουργία.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Κυθήρων Στράτου Χαραχαλάκη ο οποίος θεώρησε απαράδεκτη και παρακινδυνευμένη την απόφαση του Μητροπολίτη να βάλει σε κίνδυνο τους πιστούς λόγω κορονοϊού και ζήτησε να επιβληθεί η έννομη τάξη!

Και πράγματι ο Σεβ. Κυθήρων αγνόησε την κυβερνητική απόφαση και άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, ενώ χτύπησαν οι καμπάνες των Εκκλησιών σε κάλεσμα των πιστών.

Ό Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης βρήκε την ευκαιρία και κατήγγειλε ανοιχτά τον Μητροπολίτη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Ας δούμε το γιατί ..
Ο Δήμαρχος Κυθήρων είναι σε κόντρα με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ γιατί ο Δεσπότης του ταλαίπωρου νησιού έχει κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για να επαναφέρει στον έλεγχο της Μητρόπολης Κυθήρων όλη την εγχώρια περιουσία της -την οποία είχε κατορθώσει με συνοπτικές διαδικασίες ο Καθηγητής Γρηγόρης Κασιμάτης( που έλκει την καταγωγή του από το Τσιρίγο) τα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ , να την πάρει από την Μητρόπολη, τότε που ήταν Μητροπολίτης ο ταπεινός, καλόψυχος και συνάμα άτυχος αείμνηστος Ιάκωβος Κορόζης ,τον οποίο μέσω των κατευθυνόμενων εκπομπών του «αδέκαστου δημοσιογράφου» Μάκη Τριανταφυλλόπουλου,είχαν οδηγήσει σε απόλυτο εξευτελισμό και εν τέλει σε παραίτηση, με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες- και να αναθέσει την διαχείριση της στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ με παραστάσεις του στη Σύνοδο και στο ΣτΕ προσπαθεί να επαναφέρει την εγχώρια περιουσία των προσκυνημάτων του νησιού στον φυσικό ιδιοκτήτη τους την Εκκλησία και να σταματήσουν να την διαχειρίζονται οι …εκπρόσωποι του λαού.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ να αντισταθεί και να πάει κόντρα στην εντολή της κυβέρνησης έδωσε την ευκαιρία στον δήμαρχο του νησιού να εκδηλώσει την οργή του για την απόφααη του Μητροπολίτη να παραβεί τις εντολές και να ζητήσει την τιμωρία του με το επιχείρημα ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων!

Ο δήμαρχος αναφέρει πως για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα. Χαρακτηριστικά λέει μάλιστα, πως το Σάββατο το πρωί είχε σταλεί …περιπολικό σε άλλη εκκλησία στην οποία ο Μητροπολίτης λειτουργούσε σήμερα και πάλι με τις θύρες ανοιχτές( προφανώς για να τον συλλάβει) . Ο Μητροπολίτης θα κληθεί εντός της ημέρας να καταθέσει για να διαπιστωθεί η τέλεση αδικήματος.

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή ακολουθία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό και πιθανόν και σε τρίτη. Προσθέτει πως όλο αυτό το διάστημα ο Μητροπολίτης Κυθήρων εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες και δήλωνε πως δεν θα υπακούσει.

Συγκεκριμένα καταγγέλει πως χθες στο ναό των 90 τ.μ. ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι. Μάλιστα σε υποδείξεις που έγιναν στον Μητροπολίτη για να μην προκαλέσει, δήλωνε πως το κάνει ως «μαρτυρία πίστεως». Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος αναφέρει πως τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών και η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και βρίσκει θλιβερή τη στάση του ιεράρχη.

Για λόγους ιστορικής και αντικειμενικής ακρίβειας να πούμε ότι ο Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ είναι θείος της συζύγου του Υπ. Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα ο οποίος είχε ζητήσει να επιβληθούν τα ισόβια ως τιμωρία σε όσους παραβιάζουν την κυβερνητική εντολή «μένουμε σπίτι».

Σ.Μ.Τζ.

Πηγή: Με πληροφορίες από www.lifo.gr