You are currently viewing Μικροπολιτικά  παιχνίδια είς βάρος της Εκκλησίας;

Μικροπολιτικά παιχνίδια είς βάρος της Εκκλησίας;

ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΕΡΑΤ. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Με πόνο ψυχής χαράσσω τις γραμμές αυτές! Φτωχές εκφράσεις, φτωχά ψελλίσματα της καρδιάς ενός Ορθοδόξου κληρικού της πατρίδας μας που επλήγη από την πανδημία. Ωστόσο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών τα οποία είναι πρωτόγνωρα για τη χώρα μας και το λαό´ μας και έχουν γεμίσει με θλίψη το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Στις 15 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 14:47 και εν μέσω της θανατηφόρου επιδημίας του κορονοϊού , δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων άρθρο σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία που διημείφθη μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερωνύμου, μια ημέρα πριν την έκτακτη σύγκληση της ΔΙΣ που θα αποφάσιζε τα μέτρα για τους Ορθόδοξους Ναούς της πατρίδας μας για να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Και όπως όλοι διαβάσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο».

Σε αυστηρότερο μήκος κύματος όμως η απόφαση της ΔΙΣ η οποία μετά από διαβούλευση και με όλους τους Μητροπολίτες του λεκανοπεδίου ,αποφάσισε την αναστολή όλων των ιεροπραξιών και των μυστηρίων εξαιρουμένης της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας από 7 έως 8 το πρωί και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,ενός μόνο μυστηρίου δηλαδή την εβδομάδα.

Και αυτό διότι οι πιστοί που θα προσέρχονταν την ώρα αυτή στους Ναούς δεν θα ξεπερνούσαν τους δέκα έως είκοσι λόγω της ώρας. Και αντί η απόφαση της ΔΙΣ να ικανοποιήσει τους κυβερνώντες που διά στόματος του κ. Πρωθυπουργού είχαν ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εισηγηθεί στη ΔΙΣ πιο χαλαρά μέτρα και μάλιστα «τέλεση των απαραίτητων ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ με τον ελάχιστο κόσμο» ήρθε ο κ. Μητσοτάκης λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΔΙΣ να ανακοινώσει σε αυστηρό και αυταρχικό ύφος την αναστολή ΟΛΩΝ των μυστηρίων και ιεροπραξιών,ενώ την προηγούμενη ζητούσε ακριβώς το αντίθετο…
Πριν γράψω τις λίγες αυτές γραμμές που αποτυπώνουν με πόνο ψυχής-όπως προέταξα στην εισαγωγή του κειμένου μου- την κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα σε δύο ημέρες,ανέμενα και αναζήτησα τυχόν διάψευση της συγκεκριμένης ως άνω τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ.Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο ή έστω του περιεχομένου της.

Και επειδή δεν υπήρξε καμία διάψευση από τους κυβερνώντες,που μέσα σε λίγες ώρες άλλα ζητούσαν και συζητούσαν και άλλα έπρατταν,ήξεις αφίξεις δηλαδή και έλλειψη σοβαρότητας,μου δίνεται το δικαίωμα να σχολιάσω και να κρίνω την αλλοπρόσαλλη αυτή συμπεριφορά του κ. Πρωθυπουργού λέγοντας, ότι εκτός από ανεπίκαιρο είναι άκρως εγκληματικό να παίζεις μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της Εκκλησίας,της Ιεράς Συνόδου που εισάκουσε το αίτημά σου και προχώρησε σε πιο αυστηρά μέτρα και κυρίως είς βάρος των πιστών που χάνουν την αξιοπιστία τους στο πρόσωπο ενός Πρωθυπουργού που φάσκει και αντιφάσκει!

Αυτά τα ανεπίκαιρα παιχνίδια μικροπολιτικής σκοπιμότητας στόχο και σκοπό είχαν την απήχηση στο κεντροαριστερό και αριστερό ακροατήριο που βρυχάται όλο αυτό το διάστημα κατά της Εκκλησίας,λες και η Εκκλησία της Ελλάδος ευθύνεται για το μεγάλο αυτό κακό που απειλεί την παγκόσμια κοινότητα!

Μόνο αυτή την εξήγηση μας επιτρέπει η ασυνέπεια του κ. Πρωθυπουργού και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες. Διότι αν είχαν μεσολαβήσει κάποιες μέρες θα μπορούσε να δοθεί η εξήγηση της αλλαγής των συνθηκών μέρα με την ημέρα,αλλά εδώ μιλάμε για ασυνέπεια ολίγων ωρών.

Ο κ. Πρωθυπουργός φάνηκε ασυνεπής έναντι του Ορθοδόξου πληρώματος διότι άλλα ζητούσε και άλλα έπραξε εκ των υστέρων ,ενώ η ΔΙΣ υπάκουσε στις συστάσεις του με περισσή ευλάβεια! Όλα αυτά όμως, κάποια στιγμή με την βοήθεια του Θεού θα τελειώσουν! Και να μην ξεχνάμε ότι όλοι και όλα κρίνονται στην ώρα τους!