Μένουμε σπίτι γιατί έτσι πρέπει! Αλλά συνεχίζουμε να  προσευχόμαστε..!

Μένουμε σπίτι γιατί έτσι πρέπει! Αλλά συνεχίζουμε να προσευχόμαστε..!

Του Σωτήρη Τζούμα

Δεν ανήκω στους ακραίους! Ούτε στους ζηλωτές! Είμαι ένας φυσιολογικός πιστός με υψηλό δείκτη αμαρτιών σε όλα τα θέματα! Είμαι όμως συνεπής στις θρησκευτικές υποχρεώσεις μου και έχω φόβο Θεού! Εντούτοις αυτά που ζούμε και ακούμε όλες αυτές τις μέρες με έχουν απογοητεύσει και με έχουν οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Θεωρώ ότι η πίστη που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, η πίστη που διδαχθήκαμε η οποία έχει συγκεκριμένες αρχές βάλλεται πανταχόθεν.
Το περίεργο είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι η πίστη μας δεν είναι χθεσινή, δεν είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων μιας ομάδας ανθρώπων που θέλει να επιβάλλει τη γνώμη της, αλλά αποτελεί αποκρυσταλλωμένη Σοφία αιώνων την οποία παραλάβαμε από τον ίδιο τον ιδρυτή της πίστεως μας και τους Αποστόλους του!

Είναι αλήθεια ότι η ανθρωπότητα επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού! Το κακό αυτό έφτασε και στη χώρα μας!
Η κυβέρνηση δια των αρμοδίων οργάνων της προσπαθεί με συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις να περιορίσει την πανσπερμία του κορονοϊού και να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας μας.
Η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτή την επιστράτευση. Μια Εκκλησία που είναι συνδεδεμένη με την πολιτική εξουσία μοιραία θα έχει μερίδιο τόσο στα θετικά όσο και στα δύσκολα. Δηλαδή θα πρέπει να υπακούει!

Στο στόχαστρο όλων εκείνων που χρόνια τώρα έψαχναν να βρουν μια ευκαιρία και έναν τρόπο να περιορίσουν την δράση και την δυναμική επιρροή της Εκκλησίας βρέθηκε ο Θεοίδρυτος αυτός θεσμός εξαιτίας του κορονοϊού, λες και ήταν το τελευταίο σωματείο!

Αν δείτε αυτούς που πρώτοι ξεκίνησαν τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και ήγειραν την αξίωση να κλείσουν οι ναοί και να σταματήσουν οι πιστοί να εκκλησιάζονται είναι οι άθεοι, οι γνωστοί αντικληριστές τύπου Πολάκη, Τζανακόπουλου και σία και κάποιες ελιτίστικες ασημαντότητες τύπου Ελενα Ακρίτα που έχουν αυτοαναγορευτεί σε opinion makers του τόπου.

Αλλά η μεγάλη έκπληξη για μένα- αλλά και πολλούς ομοίους μου το ίδιο ρομαντικούς – αποτέλεσε η σπουδή και η ευκολία με την οποία Ορθόδοξοι Ιεράρχες(!!) βγήκαν πρώτοι και ανακοίνωσαν το κλείσιμο των ναών των επαρχιών τους και την κατάργηση των λειτουργιών και των ακολουθιών ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό την υποκρισία να προσευχόμαστε δήθεν στο σπίτι!

Μα ναί, να προσεύχομαι σπίτι, αλλά για ποιο πράγμα ; Αφού μου το καταργήσατε! Αφού δια των πράξεων και αποφάσεων μας αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύουμε σε αυτό που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της πίστεως των Ορθοδόξων και αυτό είναι η θεία Κοινωνία δια του κοινού Ποτηρίου, την οποία ενοχοποιήσαμε με τόσο τραγικό τρόπο! Προς τα πού να απευθύνουμε την προσευχή μας και να μην πέσει φωτιά να μας κάψει;

Πού να προσευχηθώ «μένοντας σπίτι μου» έστω ενώπιον των εικόνων, αφού δεν πιστεύω στο βαθύτερο νόημα της πίστεως, στο Μυστήριο των Μυστηρίων;
Δεν είναι υποκριτικό να το λέμε και να το ισχυριζόμαστε;
Δεν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος ;
Κι άλλοτε η χώρα αυτή πέρασε θανατηφόρες επιδημίες και ασθένειες.
Κι άλλοτε βρέθηκε μπροστά στον θανατηφόρο τύφο, στην χολέρα και στην λέπρα!
«Ξέρετε πόσα πληγιασμένα χείλη, γεμάτα αίματα κοινώνησα χωρίς να πάθω τίποτα», κραυγάζει ο Άγιος Ανθιμος από τον τάφο του στη Χίο αλλά ποιος τον ακούει…

Ουδέποτε αμφισβητήθηκε η θαυματουργή επίδραση της θείας κοινωνίας με αυτό τον βλάσφημο τρόπο.
Ουδέποτε βρέθηκαν οι πιστοί μπροστά στο δίλημμα να πάω μα κοινωνήσω ή θα …._κολλήσω;

Και ενώ αυτό περιμέναμε να σταματήσει όλο αυτό και να ανατραπεί από τους Ταγούς μας, φτάσαμε στο σημείο ο λαός να ανθίσταται περισσότερο .

Σήμερα είναι αλήθεια ότι συναινούν σε αυτή την κατακραυγή τα πολλά ΜΜΕ, το διαδίκτυο και η τηλεόραση.
Ώστε να φτάσει μία είδηση στους δέκτες μας διογκώνεται και τραγικοποιείται, γεγονός που σκορπά τον πανικό.

Πιστεύω ότι αυτή η πανδημία δοκιμάζει την πίστη μας. Αυτή η ασθένεια ανεξαρτήτως των αιτιών που την έφεραν στη ζωή μας ήλθε για να καθαρίσει την ήρα από τα στάρι!

Η Εκκλησία της Ελλάδος με την ιστορική απόφαση της Συνόδου που ελήφθη σήμερα δείχνει ότι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς έχει σωστή και ηγεσία που δεν κινείται και αποφασίζει ως ανεμοδούρα!( Θα υπάρξει ξεχωριστός σχολιασμός)

Το όλο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί μας παραπέμπει στα πέτρινα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, τότε που το έξυπνο και ευρηματικό μυαλό των πιστών της εποχής εκείνης είχε εφεύρει το κρυφό σχολείο.
Και σήμερα όλη αυτή η κατάσταση παραπέμπει μοιραία στην δημιουργία της κρυφής Εκκλησιάς… Φεύ! 
Το βέβαιο είναι ότι ο Θεός βλέπει και κρίνει!
Αλλά το αστείο είναι ότι φοβόμαστε μην πεθάνουμε ενώ είμαστε ήδη νεκροί!