Το Άγιο Όρος γιατί δεν έχει μιλήσει ακόμη;

Το Άγιο Όρος γιατί δεν έχει μιλήσει ακόμη;

Του Σωτήρη Τζούμα

Βουίζει ο τόπος μας με τον κορονοιό! Δηλώσεις επί δηλώσεων και πολλά λόγια από όλους .
Η Εκκλησία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της ταραχής γιατί εκ της συστάσεως της είναι «ο χώρος του αχώρητου που τα πάντα χωρεί» και σε εποχές θεομηνιών και πανδημιών ο άνθρωπος εύρισκε πάντα εκεί την ελπίδα του και το στήριγμά του.
Αυτή τη φορά όλα είναι αλλιώς!
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η Εκκλησία δεν κατάφερε να εξαιρεθεί από το πλαίσιο των απαγορεύσεων!
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η περί Αυτόν Ιερά Σύνοδος μέχρι τώρα έχουν αντιμετωπίσει το θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα όσον αφορά τις κυβερνητικές οδηγίες αλλά και με φόβο Θεού όσον αφορά το θέμα της θείας Κοινωνίας εκ του κοινού Ποτηρίου και του εξ αυτού προερχομένου κινδύνου.
Βρήκαν όλη την ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριό τους κατά της Εκκλησίας και των κληρικών μας που υπερμάχησαν των βλάσφημων κατηγοριών που ακούστηκαν από σχετικούς και ασχέτους.
Αλλά και ορισμένοι Ιεράρχες μας δυστυχώς πριν αλέκτωρ φωνήσαι ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν τα κλειδιά των ναών τους.
Αλλά είπαμε όλα αυτά κάποια στιγμή θα περάσουν και έκαστος θα λάβει τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας του.
Από εκεί που δεν ακούστηκε φωνή είναι το Άγιο Όρος.
Αγιοι Πατέρες είστε οι αείποτε προσευχόμενοι για τους μηδέποτε προσευχομένους.
Και ενώ λέγονται και γράφονται τόσα για το Μυστήριο των Μυστηρίων, τη βάση αλλά και το κέντρο της πίστεως μας την θεία Κοινωνία και το κοινό Ποτήριο εσείς σιωπάτε!
Ποιοί; Εσείς, οι οποίοι είσαστε οι φρουροί και οι πιστοί ακόλουθοι και συνεχιστές της φιλοκαλίας!
Αν δεν μιλήσετε εσείς ποιος θα μιλήσει;
Αν δεν μας στηρίξετε εσείς ποιός θα το κάνει; Αν δεν μας πείτε εσείς ότι ορθώς να κοινωνάμε χωρίς να φοβόμαστε ή να απέχουμε προσωρινά από την θεία Κοινωνία μέχρι να εξανεμιστεί αυτός ο διαβολόσταλτος ιός, ποιος θα το κάνει;
Συνήθως μέχρι τώρα έχετε γνώμη και άποψη για όλα!
Μέχρι στον Πατριάρχη και Δεσπότη του Αγίου Όρους κρατάτε μούτρα γιατί στο Ουκρανικό, με την χορήγηση Αυτοκεφαλίας , χάλασε τα σχέδια των Ρώσων και στο θέμα αυτό που θα έπρεπε να μιλήσετε πρώτοι και να στηρίξετε τον δοκιμαζόμενο λαό μας εσείς έχετε πιεί το αμίλητο νερό!
Μα εσάς περιμένει ο λαός μας να τους δώσετε συμβουλές και κατευθύνσεις και να τους στηρίξετε εν μέσω της Αγίας Τεσσαρακοστής που καλούνται να ξεχάσουν και να αλλάξουν μια ιερή παράσοση 2020 ετών!
Εσάς περιμένουμε να κάνετε πιο ελαφρύ τον πόνο μας γιαυτή την απιστία που συντελείται πανορθοδόξως μέχρι να ξεπεράσουμε το κακό που μας βρήκε!
Και εσείς σιωπάτε!
Προφανώς να προσεύχεσθε και δεν θα ευκαιρείτε για να ασχολειθήτε με αυτό το θέμα! Αλλά θα μπορούσατε να αναβάλλετε για λίγο την προσευχή σας και να ασχοληθείτε με το θέμα αυτό που έχει ταράξει τη ζωή και την προσευχή εκατομμυρίων ανθρώπων!
Χωρίς ποίμνιο δεν υπάρχει Εκκλησία!
Θα περιμένουμε να ακούσουμε την φωνή των Αγιορειτών Πατέρων! Το έχουμε ανάγκη!