Όσοι εκ των Ιεραρχών νοιώθετε ότι ολοκληρώσατε την… καριέρα σας καιρός να αποσυρθείτε!

Όσοι εκ των Ιεραρχών νοιώθετε ότι ολοκληρώσατε την… καριέρα σας καιρός να αποσυρθείτε!

Σχόλιο του Σωτήρη Τζούμα

Η κρίση αυτή που μαστίζει τον κόσμο ολόκληρο και δυστυχώς και την πατρίδα μας, θα αναδείξει τελικά την ολιγοπιστία όχι ημών των κοινών πιστών, αλλά δυστυχώς πολλών εκ των Ιεραρχών μας- εντός και εκτός Ελλάδας- οι οποίοι μπροστά στην δοκιμασία του κορονοϊού αρχίζουν ένας-ένας να μας αραδιάζει πράγματα που δεν περιμέναμε ότι θα ακούσουμε να εκστομίζονται από χείλη Αρχιερέων.
Όσοι αμφισβητούν ή έστω δεν είναι βέβαιη για την Θεία Ευχαριστία και την ευργετική και θαυματουργική της επίδραση στη ζωή των πιστών, καλό θα ήταν να αποσυρθούν πια σε ένα μοναστήρι και να κλάψουν για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει. Το σωστό βέβαια θα ήταν να πετάξουν τα ράσα και να πάνε σπίτια τους.
Αναφερόμαστε σε εκείνους που ανήκουν στην λεγόμενη «ελιτίστικη πλευρά» όπως την απεκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ και βιάστηκαν να προχωρήσουν σε αποφάσεις που είναι ασυμβίβαστες με την ουσία της πίστεως μας.
Βρε αθεόφοβοι αν εσείς αμφισβητείτε τη θεία κοινωνία τι θα κάνουν οι πραγματικώς άπιστοι; Αν εσείς λέτε αυτά τα απαράδεκτα τι περιμένετε να πει μετά ο κάθε Πολάκης;
Για το κοινό Ιερό Ποτήριο δεν γίνονται όλες οι φασαρίες; Αυτό δεν είναι εκείνο που έχει χωρίσει τους χριστιανούς και περιμένουμε να μας ενώσει; Για το κοινό Ιερό Ποτήριο δεν γίνονται οι ευχές, προσευχές και Σύνοδοι μήπως και αξιωθούμε να ζήσουμε αυτό το «ίνα πάντες εν ώσιν;»
Αν δεν πιστεύετε επαρκώς σε όλα αυτά που παραλάβαμε από του Πατέρες μας και κυρίως οτι αυτό το Άγιο Ποτήριο περιέχει Σώμα και Αίμα Χριστού κι όχι ψωμάκι και κρασάκι, γιατί να υπάρχουν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των Εκκλησιών, οι οποίες μας κρατούν χωρισμένους και διηρημένους; Ας τα αφήσουμε όλα ελεύθερα!
Αυτές οι πρωτόγνωρες για το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος σκέψεις και δοξασίες που εκφράζετε δεν εκθέτουν μόνο εσάς που τα εκστομίζετε αλλά την ίδια την Εκκλησία.
Ο νεόκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος πρότεινε να εφοδιαστούν οι ναοί με κυπελλάκια μιας χρήσης (!!!) για να λαμβάνουν οι πιστοί την Κοινωνία. Δεν μας είπε μετά την «χρήση» τους τί θα τα κάνουν αυτά τα κυπελλάκια. Τραγικές καταστάσεις. Ούτε παγωτά να ήταν!
Ο άλλος, ο Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος για μία ακόμη φορά είναι στον κόσμο του. Εξέδωσε εγκύκλιο σημείωμα σαν το μπόι του και αφού αραδιάζει τις αμπελοφιλοσοφίες του λέει στον κόσμο να μην πηγαίνει στις Εκκλησίες. Θα μπορούσε να κάνει τις συστάσεις του για περιορισμό των κινήσεων των πιστών με λιγότερα λόγια αλλά δεν γνώριζε ότι συνέρχεται την Δευτέρα η Σύνοδος, ειδικά για το θέμα αυτό;
Γιατί δεν παίρνουν παράδειγμα όλοι αυτοί οι βιαστικοί και άμυαλοι από την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ; Γιατί δεν σιωπούν;
Πως θα πείσουν τον κόσμο μετά την κρίση του κορονοϊού να ξαναγυρίσει στις Εκκλησίες; Και καλά τους γέροντες και τις γερόντισσες θα τους ξαναμαζέψουν! Τα νέα παιδιά όμως;

Σήμερα ήλθα αντιμέτωπος με ένα ερώτημα που μου είπε ένα νέο παιδί 17 ετών:

– Η κρίση αυτή, μου είπε, ανέτρεψε τα πιστεύω μας! Όλα εκείνα που μας λέγατε και με τα οποία μεγάλωσαν όλες οι προηγούμενες γενιές ήλθε ο κορονοϊός και τα διέλυσε!
Και είναι τόσο τραγικό να τα λέει αυτό ένα νέο παιδί!

Θαυμάστε τα κατορθώματά σας Αγιοι!
Τον κορονοιό θα τον νικήσουμε αλλά τα παιδιά μας, τους νέους ανθρώπους με τόσες ελλείψεις και τόσα κενά στην εκκλησιαστική εκπαίδευση μόνο ένα θαύμα θα τα ξαναμαζέψει και θα τα φέρει πίσω!
Αν θεωρείτε την άνοδο στον Αρχιερατικό θρόνο ως την ολοκλήρωση της …καριέρας σας , ήλθε η ώρα να την εγκαταλείψετε πια και να πάτε στο καλό.
Και οι σκέψεις αυτές γράφονται με πολύ πόνο γνωρίζοντας ότι θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους! Αλλά φίλος μεν Πλάτων φιλτάτη όμως η δοκιμαζόμενη πίστη μας!