You are currently viewing Αναστολή λειτουργίας των ποιμαντικών δράσεων στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Αναστολή λειτουργίας των ποιμαντικών δράσεων στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Την αναστολή λειτουργίας όλων των ποιμαντικών δράσεων, εκτός των λειτουργικών, αποφάσισε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, διά λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Το σκεπτικό της απόφασης και τα ακριβή μέτρα προς τούτο, περιλαμβάνονται σε Επείγον Εγκύκλιο Σημείωμα, το οποίο απεστάλη σήμερα στους Εφημερίους της Τοπικής μας Εκκλησίας και το οποίο έχει ως εξής:

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί,

Η χώρα μας, όπως και μεγάλο μέρος του πλανήτη μας, πλήττεται από τή διάδοση του νέου κορονοϊού covid-19, ὁ οποίος αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνος, τουλάχιστον γιά μία μερίδα του πληθυσμού. Όπως γνωρίζετε, οι κρατικές Αρχές έλαβαν ήδη σημαντικά προληπτικά μέτρα, τά οποία εν τινι βαθμώ υποχρεούμαστε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν μικρότερη μετάδοση του ιού αυτού. Μέ αίσθημα ευθύνης πρός τό ποίμνιό μας, έχουμε, επανειλημμένως, συστήσει ψυχραιμία και την πλήρη τήρηση όσων συνιστούν οι αρμόδιες αρχές υγείας. Μαζί με αυτά, και με δεδομένη την απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων και συνεδρίων, καθώς και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της χώρας, οδηγηθήκαμε στην απόφαση αναστολής των παρακάτω Ποιμαντικών Δράσεων και Εκδηλώσεων:

1) Αναστέλλεται από αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι το Πάσχα η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων και όλων των νεανικών δράσεων. Θά επαναλειτουργήσουν κανονικά μετά το Πάσχα και για όλο τον μήνα Μάιο. Οἱ ημερομηνίες των Εκδηλώσεων Λήξης των Κατηχητικών θά ανακοινωθούν προσεχώς. Ακυρώνεται, επίσης, τό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου καθώς και η Ακολουθία των Χαιρετισμών για τα παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

2) Διακόπτεται, ομοίως, ἡ λειτουργία των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Κηρυγμάτων μέχρι τό Πάσχα. Θά συνεχιστούν καθ΄ όλο τό μήνα Μάιο.

3) Αναστέλλεται ἡ λειτουργία των Ενοριακών Σχολών Γονέων γιά τό ίδιο διάστημα. Θά συνεχιστούν καθ΄ όλο τό μήνα Μάιο.

4) Δέν θά πραγματοποιηθούν, εξάλλου, ούτε οἱ Συναντήσεις του Συνδέσμου Νέων και οι λοιποί Φοιτητικοί Κύκλοι.

5) Αναβάλλονται ωσαύτως και οι Συνάξεις των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων.

6) Αναστέλλονται τά μαθήματα στή Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας έως την Τετάρτη 25 Μαρτίου, και στη Σχολή Αγιογραφίας μέχρι τίς 3 Μαΐου.

7) Στό Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καναλίων απαγορεύονται όλες οι επισκέψεις και θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

8) Τό Πνευματικό Κέντρο της Ἱ. Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη μέ Α. Γαζή) θά παραμείνει κλειστό μέχρι τό Πάσχα.

9) Ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός θά είναι κλειστός γιά 14 ημέρες, όπως και τα λοιπά εκπαιδευτήρια.

10) Η προγραμματισμένη για την Τρίτη 17 Μαρτίου Ιερατική Σύναξη αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, σέ ημερομηνία πού θα ανακοινωθεί προσεχώς.

11) Οι προγραμματισμένες Ακολουθίες του Μεγάλου Αποδείπνου και οι ομιλίες πνευματικής οικοδομής, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, για κάθε Δευτέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν θα πραγματοποιηθούν.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η απόφασή μας αυτή δέν επηρεάζει προφανώς τό λατρευτικό πρόγραμμα, τό οποίο θά συνεχισθεί κανονικά. Σας καλούμε, αφενός μεν, να εντείνουμε όλοι τίς πρός τόν Κύριο δεήσεις μας, ώστε να διαφυλάξει το λαό Του από την επιδημία αυτή, και, αφετέρου, να σταθούμε με διάκριση και ποιμαντική πρόνοια κοντά στους πιστούς μας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Μετά πατρικών ευχών,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ