Βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος- ΣΥΡΙΖΑ: “Θα συνεχίσει η Διοίκηση της ΕΡΤ να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο;”

Βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος- ΣΥΡΙΖΑ: “Θα συνεχίσει η Διοίκηση της ΕΡΤ να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο;”

Ερώτηση προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος για τον αποκλεισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τις μεταδόσεις της ΕΡΤ.

Αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, η διακοπή προβολής της Θείας Λειτουργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τον Ιανουάριο η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την Θεία λειτουργία των Θεοφανίων από το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ούτε και τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο του 2019.

O κ. Σκουρολιάκος που είναι τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει στον υπουργό το ερώτημα “Για ποιόν λόγο η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να «κόψει» την επικοινωνία λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Θα συνεχίσει η Διοίκηση της ΕΡΤ να «κόβει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον «ανορθόδοξο» τρόπο που έπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο;”.

Ο κ. Σκουρολιάκος πρόσθεσε πως “το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί φάρο για τον Ελληνισμό της Πόλης, της εγγύς Ανατολής αλλά και του συνόλου του παγκόσμιου απόδημου Ελληνισμού καθώς και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και η διοίκηση της ΕΡΤ θα όφειλε να ευαισθητοποιηθεί αποδεικνύοντας πως όλα αυτά ήταν απλώς «αμέλεια».