Έκανε δηλώσεις ο αθεολόγητος Τσεχίας Ραστισλάβος- πιόνι του Ιλαρίωνα

Έκανε δηλώσεις ο αθεολόγητος Τσεχίας Ραστισλάβος- πιόνι του Ιλαρίωνα

Ο αθεολόγητος Πρέσοβ και Αρχιεπίσκοπος πασών χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβος που δεν κάνει τίποτα χωρίς να ρωτήσει τον Ιλαρίωνα,( αφού έχει καταντήσει πιόνι του),δεν αρκέστηκε στην σιωπηλή και άχρηστη παρουσία του στο Αμμάν- αφού σπάνια ανοίγει το στόμα του- αλλά προέβη και σε δηλώσεις στο περιθώριο της παρασυναγωγής που οργάνωσε ο αμετροεπής Θεόφιλος.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας δήλωσε πως «είναι θλιβερό που δεν ανταποκρίθηκαν όλες οι κατά Τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες στην πρόσκληση του Πατριάρχη Θεοφίλου για να συμμετάσχουν στην συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα και προβλήματα που επηρεάζουν την εκκλησιαστική ζωή και την εσωτερική ζωή της Ορθοδοξίας».

Επίσης ο Μητροπολίτης Πρέσοβ κ. Ραστισλάβ μιλώντας για την σύναξη στο Αμμάν πρόσθεσε «Αυτή είναι μία πρώτη σύνοδος, και ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες σαν αυτή, ώστε να υπάρξει διάλογος».

Δεν διορθώνει τα κακώς κείμενα της δικής του Εκκλησίας που έχει καταντήσει ωρολογιακή βόμβα σκανδάλων- ηθικών και οικονομικών – αλλά θέλει να διορθώσει τα προβλήματα των άλλων Εκκλησιών! Καλή φώτιση!