You are currently viewing Ο Τζον Κατσιματίδης θα κινηθεί δικαστικά εναντίον ιδιοκτητών «συκοφαντικών» ιστοσελίδων
Archdiocesan Council Meeting October 17, 2019 New York Midtown Hilton New York, New York Photos GOA/Dimitrios Panagos Stavros Papagermanos [email protected]

Ο Τζον Κατσιματίδης θα κινηθεί δικαστικά εναντίον ιδιοκτητών «συκοφαντικών» ιστοσελίδων

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο επιφανής ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, σε αποκλειστική συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» απεκάλυψε ότι προχωρεί σε μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων διαχειριστών ιστοσελίδων από την Ομογένεια για «συκοφαντικά» (slanderous) δημοσιεύματα και σπορά ψευδών πληροφοριών εναντίον του ιδίου, του Αρχιεπισκόπου και της Αρχιεπισκοπής. Είπε ότι θα κινηθεί εναντίον «ενός στη Φλόριδα και ενός στη Νέα Υόρκη για δέκα εκατομμύρια δολάρια για τον καθένα».

Ο κ. Κατσιματίδης διευκρίνισε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλος. Εχει προσλάβει κορυφαίους δικηγόρους τα έξοδα των οποίων θα καταβάλλει ο ίδιος προσωπικώς. Είπε ότι «οι μηνύσεις θα κατατεθούν εντός μιας ή δυο εβδομάδων και όλα τα δικηγορικά έξοδα θα τα καταβάλλω εγώ, η Αρχιεπισκοπή δεν θα επιβαρυνθεί διόλου».

Επίσης ο κ. Κατσιματίδης μίλησε για τα χρηματικά ποσά που έχουν συγκεντρωθεί με την αποπεράτωση του ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυκας»: Πώς πηγαίνουν τα πράγματα για τον Άγιο Νικόλαο;

Κατσιματίδης: Είμαι πολύ χαρούμενος διότι μεταξύ του π. Αλέξανδρου (Καρλούτσου) και άλλων ατόμων έχουμε συγκεντρώσει 39 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε σαράντα μέρες για την αποπεράτωση του ναού του Αγίου Νικολάου.

Ε.Κ.: Πόσα εκατομμύρια ακόμα πρέπει να συγκεντρωθούν για να ολοκληρωθεί ο ναός;

Κατσιματίδης: Νομίζω πως έχομε φτάσει στο ποσό και νομίζω πως χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα τοποθετηθούν σε Αποθεματικό Ταμείο (Endowment) για την εκκλησία και πιθανό να επανιδρυθεί Κληροδότημα (Foundation) όπως είχε πάντοτε η Αρχιεπισκοπή υπό τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.

Ε.Κ.: Το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία συνέβαλλε 20 εκατομμύρια δολάρια για τον Αγιο Νικόλαο. Τι γίνεται με τον Οργανισμό της Ηγεσίας των 100;

Κατσιματίδης: Θα έχομε συνεδρίαση μαζί τους σε δύο εβδομάδες περίπου.

Ε.Κ: Πόσα χρήματα περιμένετε να δώσει η Ηγεσία των 100;

Κατσιματίδης: Δεν μπορώ να προβλέψω. Θα έχομε συζητήσεις και υπάρχουν πολλοί είναι πολύ γενναιόδωροι άνθρωποι και ελπίζουμε και ελπίζουμε ότι θα προβούν σε συνεισφορά εξ’ ονόματος της Ηγεσίας των 100.

Ε.Κ.: Τι γίνεται με τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους που έχομε στην Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα, θα συμβάλλουν για τον Αγιο Νικόλαο;

Κατσιματίδης: Εχομε λάβει δέκα εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Σπανού, είκοσι εκατομμύρια από το Ταμείο «Πίστη», η Μαίρη Τζαχάρη ολοκληρώνει την υπόσχεση που είχε κάνει ο αείμνηστος Μάικλ Τζαχάρης για πέντε ή έξι εκατομμύρια, ο Τζορτζ Μάρκους έδωσε τρία εκατομμύρια.

Ε.Κ: Εσείς προσωπικά θα συμβάλλετε;

Κατσιματίδης: Εδωσα ένα εκατομμύριο δολάρια τον περασμένο μήνα για τον Αγιο Νικόλαο και επίσης ένα εκατομμύριο για την συνεισφορά μου στο Ταμείο «Πίστη».

Ε.Κ.: Πώς πηγαίνουν τα πράγματα στην Αρχιεπισκοπή;

Κατσιματίδης: Κάποιοι άνθρωποι κατώτερης στάθμης γράφουν δυσφημιστικά άρθρα στο Διαδίκτυο για μένα, για τον π. Αλέξανδρο (Καρλούτσο) και την Αρχιεπισκοπή και πήρα να κινηθούνε νομικά εναντίον τους.

Ε.Κ.: Με ποίο τρόπο;

Κατσιματίδης: Νομικώς. Εχουν πολύ κακό όνομα.

Ε.Κ: Πότε προγραμματίζετε να καταθέσετε τις μηνύσεις;

Κατσιματίδης: Σε μία με δύο εβδομάδες. Υπάρχει κάποιος στη Φλόριδα στην περιοχή Τάμπα –Κλίαργουότερ και ένας στη Νέα Υόρκη. Θα τους μηνύσουμε για δέκα εκατομμύρια δολάρια τον καθένα.

Ε.Κ.: Θα τους μηνύσετε εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής;
Κατσιματίδης: Τους μηνύω εκ μέρους του εαυτού μου και των φίλων μου. Εγώ προσωπικώς θα πληρώσω του δικηγόρους. Η Αρχιεπισκοπή δεν θα ξοδέψει διόλου χρήματα.

Ε.Κ: Εχετε προσλάβει δικηγόρους;

Κατσιματίδης: Εχομε κορυφαίους δικηγόρους.

Ε.Κ.: Τι σας κάνει να προβείτε σε κάτι τέτοιο κύριε Κατσιματίδη;

Κατσιματίδης: Επειδή πιστεύω στην Εκκλησία μας. Πιστεύω στην Αρχιεπισκοπή και άνθρωποι οι οποίοι αναρτούν ψεύτικες πληροφορίες στο Ιντερνετ οφείλουν να λογοδοτούν. Ο τρόπος να τους κάνεις υπόλογους είναι να τους αναγκάσεις στο δικαστήριο να επαναλάβουν υπό όρκο τα όσα έχουν αναρτήσει. Όλα αυτά που λένε είναι χονδροειδή λάθη.

Ε.Κ.: Θα κινηθείτε επίσης εναντίον των εταιριών Ιντερνέτ στις οποίες έχουν τις ιστοσελίδας τους;

Κατσιματίδης: Αυτό εξαρτάται από τους δικηγόρους. Αλλά οριστικά θα κινηθούμε εναντίον αυτών των ατόμων.