Συγκινητικές στιγμές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην πρώτη του επίσκεψη στην Μητρόπολη Βρυούλων

Συγκινητικές στιγμές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην πρώτη του επίσκεψη στην Μητρόπολη Βρυούλων

Η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος,μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Κρήνη (Τσεσμέ) επεσκέφθη μετά της Συνοδείας Του την Ιεράν Μητρόπολην Βρυούλων, προκειμένου να ευλογήσει το επιτελεσθέν υπό του Ποιμενάρχου μας έργο υπό του οικείου Ιεράρχη Γέροντος Μητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμονος, όπως το Επισκοπείο και Παρεκκλήσιο, επ’ονόματι της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης και των Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ.

Στην είσοδο του Επισκοπείου τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Βρυούλων,ο π. Εμμανουήλ και προσκυνητές .

Εγένετο η σχετική υποδοχή μετά θυμιάματος και ο Παναγιώτατος εισήλθε στο Παρεκκλήσιο,προσεκύνησε την εικόνα της Παναγίας και την Αγία Τράπεζα. Εψάλλει το πολυχρόνιό Του, ο δε Πατριάρχης βαθύτατα συγκινημένος, εζήτησε να ψαλλεί και το πολυχρόνιον του Αγίου Βρυούλων, ως οικείου Ιεράρχη. Ο Σεβ. Βρυούλων ένδακρυς ασπάσθηκε και τα δύο χέρια του Πατριάρχη εκφράσας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του γι ´αυτή την τιμή και ευλογία.

Η συγκίνηση και ο θαυμασμός του Πατριάρχη τόσον από τον αγιογραφηθέντα Ναό στο ισόγειο του Επισκοπείου, όσον και από τα δώματα του άνω ορόφου, όπου το γραφείο και η κατοικία του Μητροπολίτη και του Ιερέως, ήταν εμφανής. Ακόμη όμως και εκ του γεγονότος ότι ηξιώθη ο Πατριάρχης του μαρτυρικού γένους μας να προσκυνήσει και να ανάψει κερίον έμπροσθεν της εικόνος της Παναγίας μετά το 1922 .

Αναχώρησε, αφού συνεχάρει δια μία ακόμη μίαν φορά τον Σεβ. Βρυούλων και ευχήθηκε συντόμως να επανέλθει, δια τα επίσημα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου και του Επισκοπείου με την συνοδεία μάλιστα αγίων Συνοδικών και άλλων Αρχιερέων.