Διαμαρτυρία στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στην “Στέγη της Εκκλησίας” στην Καλαμάτα

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
“Αγάπα τον πλησίον σου, απόλυσε συνδικαλιστές” έγραφε η πινακίδα που είχε κρεμασμένη ένας διαμαρτυρόμενος, ντυμένος παπάς και με μάσκα τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Αυτή ήταν η διαμαρτυρία που πραγματοποίησε το βράδυ το ΠΑΜΕ, στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της κινητοποίησής του για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα ενάντια στον “ασφαλιστικό έκτρωμα”, όπως χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η διαμαρτυρία σχετικά με τις απολύσεις αναφέρεται στις απολύσεις πέντε εργαζόμενων στο Άσυλο Ανιάτων “Η Στέγη της Εκλησσίας”, λίγα μόλις 24ωρα αφότου δημοσιεύτηκε στον έντυπο Τύπο η σύσταση σωματείου…

Σε δηλώσεις του το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, Παναγιώτης Κουφαλάκος, τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του ιδρύματος όπου έγιναν οι απολύσεις, δεν δέχεται να πάρει τους εργαζόμενους πίσω στη δουλειά, παρότι οι απολύσεις υποστήριξε ότι “είναι εκδικητικές γιατί οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν Σωματείο”.

Επίσης ο κ. Κουφαλάκος σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προστατεύονται από τη νομοθεσία, γιατί είναι συνδικαλιστές.

Επιπλέον υποστήριξε ότι έχουν ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη τόσο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας όσο και η τοπική υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας, γιατί, όπως ανέφερε, λειτούργησαν σαν τον Πόντιο Πιλάτο “και στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για μια υπόθεση που, έστω στο αστικό σύστημα, ακόμη ισχύει η νομοθεσία για προστασία συνδικαλιστών”.

Στ.Μ.

ΠΗΓΗ:Kalamata Journal