You are currently viewing Ο Φθιώτιδος Συμεών αεικίνητος και πάντα παρών στα δρώμενα και στις εκδηλώσεις της επαρχίας του

Ο Φθιώτιδος Συμεών αεικίνητος και πάντα παρών στα δρώμενα και στις εκδηλώσεις της επαρχίας του

Σε αρκετές εκδηλώσεις και δρώμενα, τα οποία διοργάνωσαν Φορείς και Σύλλογοι της πόλεως μας, έδωσε το παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να ευλογήσει, να ευχηθεί και να χαρεί την επικοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Αρχικά ο Ποιμενάρχης μας το πρωί της Παρασκευής, μετέβη στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδος, όπου κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Δημητρίου Παπαναγιώτου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα, σε μια όμορφη τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα υποδοχής του ΚΤΕΛ και ήταν ανοικτή για το ευρύ κοινό.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Παπαναγιώτου και τα μέλη του Συμβουλίου για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.

« Ο Άγιος Χριστοφόρος, ο Προστάτης των οδηγών, να ευλογεί τους οδηγούς και όλους τους επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδος, ώστε να έχουν ασφαλή ταξίδια».

Εξέφρασε δε την χαρά του, διότι το ΚΤΕΛ είναι μια πολυμετοχική εταιρεία, άρα μία οικογένεια και όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Αυτό το οικογενειακό πνεύμα είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για μια υγιή οικονομία».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διευθύνσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος, αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος, Αρχιπυράρχου Ευαγγέλου Παληού.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Παληό και όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρόσκληση και ευχήθηκε χαριτολογώντας:

«Το νέο έτος να έχουμε πολλές φωτιές και πολλές πλημμύρες. Τέτοιες φωτιές και τέτοιες πλημμύρες, που να μη χρειάζεται καν να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Την φωτιά του Αγίου Πνεύματος και την πλημμύρα της Θείας Χάριτος».

Ο κ. Παληός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του και του απένειμε τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο τιμής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προς όλους τους φορείς, με τους οποίους είχε άριστη συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έτυχε στο κομμάτι του Σεβασμιωτάτου.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκδήλωση κοπής αγιοβασιλόπιτας της Ν.Ο.Δ.Ε Φθιώτιδος στο ξενοδοχείο «Σαμαράς», της πόλεως μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Σπύρου Κωσταρά και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής.

Παρέστησαν δε: ο Εξοχώτατος Υπουργός των Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και οι Βουλευτές του Νομού μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Κωσταρά και άπαντα τα μέλη της Ν.Ο.Δ.Ε για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη του κόμματος να έχουν την δύναμη, ώστε να συνεισφέρουν για την πρόοδο του τόπου μας. Ευχαρίστησε δε τον κ. Υπουργό και τους Βουλευτές του Νομού μας, του κυβερνώντος κόμματος, για τη μη αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος και την διατήρηση του συστήματος σχέσεων Εκκλησίας –Πολιτείας.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευρέθη στην αίθουσα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα, ευχόμενος πατρικώς και με πολύ αγάπη σε όλα τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ευχήθηκε εγκαρδίως στον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Αργυρίου και στον Αρχιμουσικό κ. Δημήτριο Μαντά καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και πολύ έμπνευση. Αναφερόμενος με πολύ πατρική στοργή και αγάπη προς τα παιδιά, τα οποία συνεχάρη για τις μουσικές επιδόσεις τους, τόνισε:

«Η συμμετοχή σας παιδιά μου στην Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων, η οποία χρονολογείται από το 1895, δεν είναι μια απλή συμμετοχή σ’ ένα μουσικό σχήμα, αλλά μια συμμετοχή και μια συμβολή στην σύγχρονη Ιστορία αυτού του τόπου. Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας σφραγίζει την τοπική Ιστορία και όλα τα μεγάλα γεγονότα της».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη προσκυνηματικώς στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Τρύφωνος στη Λαμία, τον οποίον και ευγενώς έχουν κτίσει τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών Φθιώτιδος.

Στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, ο Ποιμενάρχης μας παρεκάθισε με απλότητα και αγάπη στο λιτό δείπνο, το οποίο προσέφεραν μετά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κάλλο και τα μέλη του Συλλόγου Αμπελουργών Φθιώτιδος για την ευγενή πρόσκλησή τους στην Πανήγυρη και τους συνεχάρη που διατηρούν τις παραδόσεις και τα έθιμα των πατέρων τους. Ευχήθηκε δε ολοκαρδίως ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Τρύφων ο Ιαματικός, να καλλιεργεί μέσα μας την αγάπη προς την Δημιουργία και το περιβάλλον.

Το πρωί του Σαββάτου ο Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων «Νεανικός Παλμός», ετέλεσε τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: « Η Ανθρώπινη Παρουσία – Φωτογραφίες».

Η πρωτότυπη αυτή Έκθεση πραγματοποιείται στην γνωστή Γκαλερί της πόλεως μας «Pur – Pur και θα διαρκέσει έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον συλλογικό χαρακτήρα της Εκθέσεως καθώς και στην συμμετοχή των Ερασιτεχνών Φωτογράφων, τονίζοντας ότι ο Ερασιτέχνης είναι ο Εραστής της Τέχνης και η πραγματική Τέχνη προάγεται μονάχα από ανθρώπους, που αγαπούν παράφορα τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Προσφορά.