Επιμορφωτικό σεμινάριο για την στήριξη της Εκκλησίας στη δύσκολη εφηβική και παιδική ηλικία

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την στήριξη της Εκκλησίας στη δύσκολη εφηβική και παιδική ηλικία

Ι.Μ.Διδυμοτείχου: Στα πλαίσια της δια βίου κατάρτισης του ιερού κλήρου και των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.)…

της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, oργάνωσε το Γ Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με θέμα: ʺΚοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίαςʺ.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου ο Σεβασμιώτατος στο αρχονταρίκι της Μονής, στις 28 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., ευλόγησε την Βασιλόπιτα και παρουσίασε τον πρώτο ομιλητή-εκπαιδευτή Πρωτοπρεσβύτερο Χριστοφόρο Χρόνη, Δρ. Θεολογίας/Μ.Α. Φιλοσοφίας, ο οποίος εισηγήθη επί του θέματος ʺΣυγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού εντός της γονεϊκής σχέσηςʺ.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο π. Χριστοφόρο Χρόνη και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο ο οποίος μέσω του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης δίδει την ευκαιρία στους κληρικούς και τα στελέχη των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, ιδιαιτέρως των ακριτικών, να ενημερωθούν επί θεμάτων συγχρόνου προβληματισμού.