Φαναρίου Αγαθάγγελος: « Δεν είναι αυτονόητη η αγάπη μέσα στην Εκκλησία»

Φαναρίου Αγαθάγγελος: « Δεν είναι αυτονόητη η αγάπη μέσα στην Εκκλησία»

Με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Αγαθαγγέλου, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας  Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη  ο εορτάζων Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο και τους Επισκόπους Ωρεών Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Ευρίπου Χρυσόστομο αλλά και ιερείς και διακόνους  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Το εορταστικό παρών  στην Θ. Λειτουργία έδωσε  το προσωπικό της Αποστολικής Διακονίας και πλήθος κόσμου.

«Τώρα που τα χρόνια περνούν μετράμε τις αγάπες και τις λύπες διαφορετικά» τόνισε με νόημα  ο εορτάζων Μητροπολίτης Αγαθάγγελος, θέλοντας με τα λόγια αυτά να στείλει το δικό του μήνυμα. Και πρόσθεσε με το ίδιο ύφος και την θλιβερή διαπίστωση: «Δεν είναι αυτονόητη η αγάπη μέσα στην Εκκλησία». Διαπίστωση που άγγιξε πολλούς και έκανε από πολύ νωρίς τον γύρο του εκκλησιαστικού χώρου. Ήταν μία πετυχημένη ατάκα που δείχνει με ευγενικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην Εκκλησία και το έλλειμα αγάπης που υπάρχει!

Ο Σεβ. Φαναρίου ευχαρίστησε τους παριστάμενους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν μαζί του αυτή τη μέρα αλλά και τον απλό λαό που έσπευσε να καταθέσει  τις ευχές του και την αγάπη του.

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, στους χώρους του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας πραγματοποιήθηκε κατά τα ειωθότα  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας , παρουσία των οικοτρόφων και των  εργαζομένων στο φιλόξενο ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια ακολούθησε εορταστικό γεύμα.

ΦΩΤΟ: Γιώργος Φερδής/ orthodoxia news agency