Το «δώρο» του Υπ.Υγείας κ. Κικίλια στον Σεβ.Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την επίσκεψή του στη Λαμία

Το «δώρο» του Υπ.Υγείας κ. Κικίλια στον Σεβ.Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την επίσκεψή του στη Λαμία

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων της νέας Μονάδος Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη Μονάδα στα Βαλκάνια, ετέλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασιλείου Κικίλια, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, απάσης της πολιτικής και στρατιωτική ηγεσίας του τόπου μας, καθώς και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος δεν έχασε την ευκαιρία διακριτικά και στο περιθώριο των Εγκαινίων, να θέσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια, με τον οποίο τον συνδέει σχέση αμοιβαίας εκτιμήσεως από ετών, το ζήτημα του Ιερού Νοσοκομειακού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος επί πολλά χρόνια ευρίσκεται κλειστός και δεν λειτουργεί λόγω σοβαρών οικοδομικών και άλλων στατικών προβλημάτων.

Ο Σεβασμιώτατος πρότεινε στον Υπουργό Υγείας και στον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών, να παραχωρηθεί κατά χρήση, η διοίκηση και η διαχείριση του Ιερού Ναού στην Ιερά Μητρόπολή μας, η οποία, με δικούς της πόρους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, θα αναλάβει και την πλήρη αποκατάστασή του και την επαναφορά του σε πλήρη λειτουργία και μάλιστα ως Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, προκειμένου να καταδειχθεί η σημασία την οποία δίδει ο Σεβασμιώτατος και η τοπική Εκκλησία στην διακονία των ασθενών.

Αίτημα, το οποίο δεν πέρασε αρκετή ώρα και κατά την διάρκεια του Αγιασμού, ο Υπουργός κ. Κικίλιας έκανε νεύμα στον Σεβασμιώτατο να το ανακοινώσει δημοσίως, ως απόφασή του. Η ευχάριστη αυτή έκπληξη γέμισε με χαρά τον Σεβασμιώτατο καθώς και όλους τους παρισταμένους Άρχοντες, τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο στο άκουσμα της ειδήσεως ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσφώνησή του ανέφερε:

«Για εμάς το Νοσοκομείο είναι ένα Πανεπιστήμιο. Γιατί όπου υπάρχει πόνος γνωρίζει κανείς τον εαυτό του. Γνωρίζει να αγαπά, γνωρίζει να αγαπιέται. Είναι η 3η φορά που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο και είναι η ωραιότερη σήμερα».

Η τελευταία πρόταση του Σεβασμιωτάτου στη λαμπρή αυτή τελετή και εν μέσω χειροκροτημάτων ήταν: «Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος άμεσα θα αποκαταστήσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου για να είναι το ορμητήριο της αγάπης».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου